vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

redtom
Lep pozdrav vsem rekreaticem in profijem.

Žal me je 'poškodba' pripeljala na forum ampak nič za to vidim da je veliko pozitivnih ljudi gor in da ni veliko provokacije.

Gremo k problemu.... lani konec poletja sem začel teči. Večinoma je na začetku bil teren trail kasneje ko se je dan preveč skrajšal pa bolj asfalt. Delam nekaj nad 100 km mesečno, pavzo sem imel v decembru zaradi vremena in časa.Takoj po novem letu sem začel teči nazaj in po tretjem teku sem po tretjem kilometru začutil bolečino v kolenu. (Leva noga,notranja stran, zgornji-desni kot, med pogačico in kostjo desno). S tekom sem nadaljeval vendar tako tudi bolečina. Po 6ih km sem odnehal. Nato spet dan pavze in včeraj dalje. Zgodilo se je enako. Po približno istem času.
Drugače bolečine ne čutim. Nič ne škriplje ali kaj podobno. Bolečina je bolj globoka in topa.

Upam za kak nasvet nekoga ki je že imel opravka z čim podobnim ali celo istim.
P.S. Pregledal sem ostala kolena drugih uporabnikov, vendar je večinoma nekaj podobnega vendar drugega.

Hvala vnaprej za pomoč
Uporabniški avatar
 Sončka
Hoj,

lepo da sprašuješ, kako naj ti pomagamo ... :-) Poškodba v kolenu je en velik jaj... Sama po sebi ne bo izginila, na žalost. Kaj se da naredit?! Verjetno res samo učvrstitev stegenskih mišic in pa kakšen dodatek-zdravilo. Meni je ortoped predpisal Fidiflexs.
Tole je pa zdravnik, h kateremu lahko greš: Ortopedska ambulanta prim. Rasto Stok, dr.med.,Ortoped (ortopedija). Doktor ti bo lahko točno povedal, kaj je.
Fizioterapija in pa počitek je pa tudi ok. Vse sorte možnosti so, ki obstajajo ...
PS: Na tem forumu vsakega nekaj boli, ampak kar še tečejo. :-) Jaz jih samo še občudujem ...
lp, Sončka
Uporabniški avatar
 pajo
Sončka napisal/-a:Hoj,

lepo da sprašuješ, kako naj ti pomagamo ... :-) Poškodba v kolenu je en velik jaj... Sama po sebi ne bo izginila, na žalost. Kaj se da naredit?! Verjetno res samo učvrstitev stegenskih mišic in pa kakšen dodatek-zdravilo. Meni je ortoped predpisal Fidiflexs.
Tole je pa zdravnik, h kateremu lahko greš: Ortopedska ambulanta prim. Rasto Stok, dr.med.,Ortoped (ortopedija). Doktor ti bo lahko točno povedal, kaj je.
Fizioterapija in pa počitek je pa tudi ok. Vse sorte možnosti so, ki obstajajo ...
PS: Na tem forumu vsakega nekaj boli, ampak kar še tečejo. :-) Jaz jih samo še občudujem ...
lp, Sončka

Mi tudi tebe. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA