vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 pajo
#248314
Tole pri meni povzroča precej težav. Sedaj sem bil zaradi njih 1x celo cel teden doma. Katastrofa. Smrkaš enako - ni važno ali si poleti na plaži ali pa pozimi kjer koli že si. Pri teku mi je to zelo moteče. Nisem alergičen na nič. Pride pa jutro kot je bilo danes .... Samo oči odprem pa vem, da bo hudič. Namesto, de sem šel v dobri družbi na tek po PST-ju in naredil kak km viška sem pač v družbi žene šel na Rožnik. Ko pa sva se vrnila domov je ta huje šele sledilo. Neznosen glavobol in bolečine v trebuhu.(zaradi Tramala, ki sem ga vzel zjutraj ko so me sinusi že boleli) Sedaj je že znosno. Mi pa vsak tak dan pobere neverjetno veliko moči. Cunja sem še par dni. Ker pa sem mnenja, da več ljudi več ve...
Imate na zalogi kaj uporabnega za mene pa , da še to probam?
Hvala
Uporabniški avatar
 Tengu
#248317
pest žajbla v vročo vodo,brisačo na glavo in vdihavat !!....to mi vedno pomaga in imam hude težave z sinusi,posebno boleče je za očmi (kot da mi jih nekdo potiska navzven),vlažna topla brisača na razboljeno mesto tudi pomaga in reci zdravnici naj ti predpiše Nasonex...če se ti bo pa zadeva vlekla,jih pojdi pa slikat (možno kronično vnetje) in vso srečo ! :wink:
Uporabniški avatar
 zz topka
#353241
Še jast vprašam, če kdo ve, kako naj se rešim vnetja sinusov? :shock:
Meni ne pomaga nič. Niti nasonex, niti maxitrol, niti flexonase, niti žajbelj, niti sol, niti ta hud čili, .niti operacija... niti, kar sem izguglala. :|
Čutim, da sem zabita :lol: v nosu do amena, ma, da bi se pa kaj odtrgalo, ni šans!!!
Ko se npr. na inverziji obrnem za 180 stopinj in obrnjena z glavo v tla tako tri minute poslušam, kako mi vse poka v nosu in si rečem: aha, zdej pa bo..... NIČ!
Ve kdo, kaj naj še probam?
Uporabniški avatar
 pajo
#353242
Sinupret zeliščne tablete 10000% preverjeno in pomagajo. Ker ima čez celo leto težave in ko je res hudo ko čilijevo mazilo ne pomaga več... To je to in se dobi v vseh lekarnah. Po 2 - 3 dneh prime.
 Tina79
#353246
Vzemi Sinupret exera, ki so najmočnejše. To je zdravilo rastlinskega izvora in zelo učinkovito.
Uporabniški avatar
 Jančika
#353250
Jaz sem stara sinusarka, s kroničnim vnetjem se ubadam že več kot deset let. Za mano je vse sorte, od operacije (odstranitev polipa, ravnanje pretina, meatotomija) do raznih alternativnih zadev, vse od homeopatije do zdravilstva.
Edino, kar lahko res priporočam in obljubim, da dela, je Nasodren.

http://lekarna-komenda.si/bolecina-preh ... -izvl.html

Drag je ko pes, ampak resnično potegne ven še lanske šmrklje. :cast1:

Drugače pa k zdravniku po antibiotike, če nič drugega ne pomaga. Ni se vredno matrat, če gre res za vnetje. Jaz zase točno vem, kje je meja, ko vidim, da ne bo šlo več na boljše brez antibiotikov, pač leta izkušenj. No, odkar sem odkrila Nasodren, še nisem pristala na ab. Upam, da tako tudi ostane.
Uporabniški avatar
 majcka
#353252
pajo napisal/-a:Sinupret zeliščne tablete 10000% preverjeno in pomagajo. Ker ima čez celo leto težave in ko je res hudo ko čilijevo mazilo ne pomaga več... To je to in se dobi v vseh lekarnah. Po 2 - 3 dneh prime.


Ta tud men prime. :laola :laola
Uporabniški avatar
 zz topka
#353266
Ah, jej, zdej sem prišla iz Šempetra...
čisti kažin je v mojem nosu. :mrgreen:
Jast imam tako vneto sluznico, da si sploh ne smem privoščit s kakšnimi eteričnimi zadevami odmaševat nosu. Ker to še bolj draži sluznico, ki se potem še bolj vname... Lol-
Dostopa do levega sinusa sploh nimam---- mi bojo najbrž morali kar nejki žagat noter, da pridejo do tam....
Ma, ne, ma, zakaj jast???? :--( :--( :--(
Sej sem fejst baba, drgači... :mrgreen: :lol:
Uporabniški avatar
 majcka
#353271
Aha. Potem v resnici nimaš glih vnetja sinusov in od tega zabasan pol glave, ampak vnetje nosne sluznice in od tega neprehodne poti. To je pa zdej mal druga pesem.

Kakorkoli....pocajtej se čimprej.
Uporabniški avatar
 zz topka
#353273
sinusitis maxill. -piše na diagnozi.
Jančika, tudi meni so nardili na operaciji meatotomijo in delno etmoidektomijo. :shock: V levo nosnico pa niti niso upali it.
Danes pa mi je posesala desni maksilarni sinus, v katerem je bilo obilo zastojne sluzi in stare krvi. :shock:
Jast ne zastopim neč več. :oops: Po eni strani čutim, da sem okoli nosu polhna nečesa, po drugi strani mi dohtarca pravi, da je to samo tolk vneto ( s čim?), da so se tekom vseh let vnetij že poti čist zagiftale, da ni več prehoda. In kej zdej imam jast? Ja gnoj, al ne gnoj? Niht fršten neč več.
Moj problem, ki ga jast občutim glede sinusov je ta, da redko voham in okušam,...in da se mi zdi, da sem okoli nosu zamašena- taka polhna--- tudi govorim tako-bolj skoz nos....kot da sem prehlajena.
Drgač pa je vse oukej. :D nič bolečin.
Uporabniški avatar
 majcka
#353274
Moje izkušnje....če ni bolečin, ni gnoja. Lahko da se motim, pri meni je pač tako. Vnetje je pa lahko brez gnoja, s tem, da oteče sluznica....ob takih stalnih ponavljanjih se pa lahko celo zadebeli. Pol pa je tako, kot je...če se pa not še sluz zadržuje in strdi, maš pa terno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA