vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 spela*
#357121
če daš spremenljivko na nič, bo tudi sinus nič. Pa se rešiš težav. :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Koci
#357139
Že nekaj časa uživam kurkumo (prah) in po nekaj časa sem ugotovil, da se mi sinusi kar čudežno čistijo. Kaj je šlo iz nosu ni za opisat. Jemanje kurkume mi je priporočila zdravnica; ima namreč mnogotere dobre učinke, predvsem deluje protivnetno.
Zanimivo je da odkar uživam kurkumo, prehlada nisem imel že par let, prej pa po trikrat letno. Sinusi se mi stalno čistijo z lahkoto.
 bossteb
#357140
Kako pa izgleda tole s kurkumo? A to daš na žličko in v usta ali kam vmešaš? Meni je všeč ideja, da bi se malce znebil teh sezonskih prehladov. Pa kurkumo se da dobiti v vsaki trgovini.
Uporabniški avatar
 Koci
#357141
Ja, dobro vprašanje, sem pozabil na to koliko kurkume na dan. V začetku sem le malo potrosil po jedi, nato pa sem prebral, da kurkumo uživa kar veliko ljudi in sicer je običajna doza dve žlički na dan, zjutraj in zvečer. Pa ne zvrhani lepo poravnani, no jaz doziran dvakrat na dan po pol zvrhane žličke in jih vmešam v čaj. Da pa okus, ki meni ni ravno prijeten malo izboljšam, pa prej raztopim v čaj tabletko magnezija (DM).
Imam občutek, da je kurkuma odličen nadomestek kemiji, ki jo mnogi, da bi izboljšali razna vnetja (prehlad, sinusi...), kar veselo jemljejo. Pa še to, pri kurkumi ni stranskih učinkov.
Pa veliko uspeha pri zdravljenju vnetij želim.
Uporabniški avatar
 čara
#357171
A pa kurkumo cel čas ješ ali narediš kako kuro in potem mir?

https://www.bodieko.si/kurkumina-pasta-uporaba
https://vsi-zdravi.org/potrebe-2/protivnetna-sredstva/kurkumin/zlata-kurkumina-pasta-koristi-uporaba/

Vem, da pri psih priporočajo naredi 7-14 dni kuro in potem pavzo.

Drugače ima kurkuma en stranski učinek in sicer, da te pogreje. Zato se je sama poleti ognem v velikem loku in črtam z jedilnika, ker že tako slabo prenašam poletne temperature.
Uporabniški avatar
 Koci
#357184
Kurkumo uživam že nekaj let. Je meti sem jo začel po priporočilu zdravnice. Pavze ne delam. O gretju ali pregrevanju ne vem nič, tega nisem občutil niti poleti. Občutil sem pa precejšnje izboljšanje predvsem pri sinusih, ko sem že povedal, sploh pa me je pozitivno presenetilo, da so običajni prehladi "čudežno presahnili". Kurkume se bom držal še naprej, zakaj bi z njo prenehal, če pa mi koristi. O psih in kurkumi ne vem nič.
Ima pa kurkuma podobne učinke na človeka kot ingver le, da je še učinkovitejša.
 daper
#357251
Tak mam!

Naročil kurkumo (natur) preko amazona 0,5 kg 10 eur... sprobal stvar je ok. Pijem 1,5 kavne žličke na dan (popijem s sčepcem popra). Oz. 3x0,5 kavne žličke čez dan (zjutraj, opoldne, zvečer)

Tudi MSM je vrhunsko dober za (takoj gasit) če je 100% čist. Plačal sem ga 34 EUR za 0,5 kg. na Amazonu. Pije se z vitaminom C. Zjutraj, (kavna žlička)! Priporočljivo je tudi mazanje v predelu sinosov. Pri vsem tem pa je obvezno izpiranje nosu!!! (Cena izpirala ca. 15 EUR ter soli za nos 100 kom. cca. 18 EUR, spet Amazon)(DM ali Muller sta po mojem cenejša).


Vmes pač odležiš potrebno, piješ čaj ter dodajaš sinupret!

Antibiotiki so ok.... samo...

Najboljša varianta je pa vedno "približna" preventiva - ( zraven pa za vsak slučaj si 2x letno naredim krvno analizo)!!!!!!!! :D
Uporabniški avatar
 čara
#357265
Te soli v vrečki so priročne kadar greš na dopust etc. Jaz si 2-3x dnevno sperem nos. In si pač dam 9g soli/1L vode in 3-5 minut prevrejem, potem pa sproti pogrevam da je topla voda za spiranje nosu. V službo si nesem polno flaško, zatem pa pogrejem in sperem na wcju.

Kaj pa poštnina preko amazona in katerega amazona točna?
 daper
#357266
čara napisal/-a:Te soli v vrečki so priročne kadar greš na dopust etc. Jaz si 2-3x dnevno sperem nos. In si pač dam 9g soli/1L vode in 3-5 minut prevrejem, potem pa sproti pogrevam da je topla voda za spiranje nosu. V službo si nesem polno flaško, zatem pa pogrejem in sperem na wcju.

Kaj pa poštnina preko amazona in katerega amazona točna?


Preko nemškega amazona! Mi pa je sodelavka rekla da jih kupuje v mullerju in je cena za 100 kom. ca. 5 eur. Dobro jaz imam prednost brezplacne dostave... ker delam in zivim v Avstriji. Drugace ta sol pa je ok. Pri vnetju jo uporabljam 2 do 3x na dan. Drugace pa po potrebi.

Probaj tudi msm!!! Dobra stvar!!! Ampak naravnega, je malo drazji!!!
Uporabniški avatar
 čara
#357318
Recimo, da vprašanje sodi sem, čeravno nima veze s sinusi.

A koga boli nos? Prehoden nos, brez zateklin, brez poškodbe. Ampak, da te boli kostni del nosu, v angleščini rečeno "nose bridge".
 daper
#357340
čara napisal/-a:Recimo, da vprašanje sodi sem, čeravno nima veze s sinusi.

A koga boli nos? Prehoden nos, brez zateklin, brez poškodbe. Ampak, da te boli kostni del nosu, v angleščini rečeno "nose bridge".


Hihihihi!

Če boš začela tako gledat, kot to..... je najbolje da se preseliš v klinični center! Telo že ve zakaj! Na nas pa je preventiva!Lp
Uporabniški avatar
 čara
#357345
Klinični, ja če mu pa? Zaradi enega smotanega nosa, že tako je leto dni trajalo, da sem sploh šla do osebnega zdravnika (ker ko poleti 14 dni skup ne moreš dihat skozi nos, pač rabiš vedet zakaj in dobit neko pomoč, da dihaš in da me je dala naprej ORL. Na živce mi gre, da me zadnji mesec nos boli, to pa to, jaz sem človek, ki ima rad udobje. In ne vem zakaj me boli. Preventiva-ja pa saj to počnem-fizioško si spiram po 2-3x na dan. Prehlajena že nisem bila oho časa, bolana še dlje.

Zdaj s tem sprejem ponoči diham :clap: Telo ve zakaj, ja. Jaz pa ne vem in hočem vedet in odpravit.
 daper
#358395
Še na kratko......

Potrebna je bila endoskopska operacija. Kronicno vnetje sfenoidnih sinusov, levega celnega ter desnega licnega .... izkrivljen pretin nosu... Zaradi čakalnih dob pri nas, ukc maribor 400 dni!!!!!, sem se odlocil da op. opravim v Oberstdorfu, cakalna doba (6 dni!!!!!!!!!!!!) ... pri enem izmed zelo dobrih zdravnikov na Bavarskem. Op uspel, po ca. 20 urah, so mi odstranili tampone iz nosu, ter predpisali AB .. samo zato da izkljucili ponovno vnetje le teh, kapljice za "recenje" krvnih strdkov v nosu ter bepanthen kremo za vlazenje nosu!!!!! Bolečine so bile vzdržne... 4 dni hospitaliziran. Po op je sledila vsak 2 dan kontrola pri zdravniku in ciscenje krvnih strdkov iz nosu (za obdobje 7 dni)! Kar je edino... zaradi spremenjene anatomije... cutim rahel glavobol, kateri pocasi popusca!!!. Drugace se pa stanje izboljsuje!!!!! Ce bi se se 1x odlocil, bi napravil enako. Odnos zdravnika (dr. Wies).... neverjetno pozitiven!!! Pa se tole... za cas hospitalizacije.. ter po op sem v nos dobil nekaksen raztezevalnik.. mrezo katera mi je drzala nos " napet ter odprt"
Uporabniški avatar
 marjans
#360526
Jaz sem zadevo po dolgotrajnih mukah rešil popolnoma po naravni poti. Opis težav: (nonstop vneti sinusi, pozimi ali poleti, pri +30 ali -5), razen pri velikem mrazu in suhem zraku). Poizkusno sem začel uživati https://schuessler-salze-liste.de/index.htm. Na tem naslovu je seznam soli in kako ter zakaj se jih uporablja. Sestavil sem si naslednje soli za sinuse + bronhialna astma (ko sem prenehal s kajenjem), št. 3,4,6,8 in dodal še 1 in 2, ki nikoli ne škodi. Po treh letih lahko rečem, da zajemam življenje s polnimi pluči. Ne smete pričakovati čudežev, zadeva traja leto ali dve odvisno od vašega stanja. Od začetka sem jemal po štiri (4) tablete zjutraj, opoldan, zvečer. Sedaj pa po dve (2) zjutraj in zvečer, razen ob izredno hudih treningih dozo povečam in dodam še št. 7 in 10.
Soli kupujem v Avstriji, dobi se jih tudi v Nemčiji. V Lekarni v A stane 100 g embalaža 7,75 EUR.

Upam, da bo komu v pomoč,
Marjan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA