vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

mojA
Zanima me vaše mišljenje in kakšen nasvet v primeru kašlja. Vzrok je kronično vnetje zgornjih dihalnih poti, katero se pojavlja vsako leto ob tem času. Po izjavi zdravnika, ni zdravil - le pitje zeliščnih čajev, medu ipd v primeru poslabšanja. Tare vas kašelj z izpljuvki ter šarmantno hripav glas. Oseba je moškega spola, izredno trmasta in samosvoja. Ali ima kdo podobno izkušnjo – gre človek lahko na maraton ali si bo vse še poslabšal. Drugače nima težav ob teku, le njegovih izpljuvkov se moraš zelo domiselno izogibati.
Uporabniški avatar
 GaGa
Meni so že nekajkrat, pri zelo močnem in nadležnem kašljanju, predpisali Claritine (to so sicer zdravila za alergijo). Ker, ko se meni začne kašelj, tud govorit nimam časa, ker non stop kašljam. Pa ponavadi imam musklfibr v trebušnih.
Drugače pa žajbelj, čaj, trpotčev sirup... poskušaj najt kaj za pomiriteev... po moji logiki gre lahko tečt, če ga umiri prej. Je pa res, da se pri fizični aktivnosti zna pojavit, še v večji frekvenci :?:
 Nataša
Ne vem sicer, če bo tole relevantno, ampak sama imam pogosto take vnete žariščne točke na mandljih. Grlo boli drugače kot pri navadnem prehladu. Meni pomagajo samo antibiotiki - ospeni (žal), ker "požgejo" vnete dele.
eto, laična razlaga. :wink:
 mojA
Gaga in Nataša - hvala za odgovora. Upajmo na najbolje. Sicer je pa še 3 dni časa za grgranje in zdravljenje.
Srečno !
Uporabniški avatar
 potepinko68
Naj poizkusi sirup iz smrekovih vrsickov... mani pri tezavah z grlom pomaga izredno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA