vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Že dolgo me spremljajo bolečine v zadnjem delu vratu (vratne mišice in zadnji spodnji del glave) pri teku navzdol. Pri teku prav čutim, kako mi zabija glavo in ponavadi že med tekom začne boleti, največkrat pa šele naslednji dan in potem cel mesec. Ko malo več tečem, se pojavijo te težave, za katere pa ne vem, kako jih ublažiti oz. odpraviti :(

Mažem z hladilnimi geli, goltam Nalgesine, kar pa ne pomaga najbolj, narahlo razgibavam in malo masiram. Po kakšnem mesecu je potem bolje, ampak kaj ko se potem zopet pojavijo čez čas.

Še kdo s takimi težavami oz. rešitvami (dolgoročnimi)??
ponavadi pri teku navzdol precej "šponamo" vratne mišice, predvsem ko gre za tek po neurejeni podlagi, ker lovimo ravnotežje, tudi stopamo ne toliko sigurno....

bodi med tekom skoncentriran in ko začutiš, da mišice napenjaš, malo pomigaj z glavo in rameni, potem imej v glavi to, da moraš teči sproščeno... Imam občutek, da tečen preveč "zategnjeno"...
Pa se raztegneš vsakič po teku? Ne pozabljaj na vrat in na razteg hrbtenice, bodi pozoren na naravno gibanje telesa. Sem pa imel med na trenutke tekom tak glavobol, da sem moral hoditi, tak pritisk je bil v glavi. Jaz delam vaje, ki mi jih je predpisal še manualni terapevt.
Jaz ti svetujem da pač ne tečeš v dolino, če ti tega ni treba. Sej če hočeš kvalitetno trenirat, lahko kljub temu, le da boš tekel samo v klanec, če ne hodiš na tekme, to sploh ne bo problem, ker tekem z konkretnimi spusti ni ravno na pretek oz. se jim izogibaš. Jaz tudi ne pretiravam za dol, če pa že, je to samo na tekmah.

Poskušaj tudi izboljšati tehniko za dol, bodi vzravnan za 90stopinj na podlago, in počasi, tako kot pravi Jac. Verjetno cel hrbet preveč držiš naprej

Sklepi so samo eni
jac napisal/-a: imej v glavi to, da moraš teči sproščeno... Imam občutek, da tečeš preveč "zategnjeno"...

točno to :!: Bodi sproščen!
Simpl: spusti zavoro in sproščeno v dolino.
Ne pozabi dihat. Morda se sliši smešno, a ni zanemarljivo. Bodi pozoren na to!

Lp
Skrajšaj korak. Z nogami teči pod telesom in ne iztegovati noge predse. Frekvenca naj bo nadvse hitra. Noge rahlo pokrčene, tako se velike sile pri teku iz sklepov prenesejo na mišice, ki amortizirajo udarce, tek je bolj mehak, brez poskakovanja. Osebno menim, da mora biti telo čvrsto, hrbet in medenica sta togo povezana, vrat pa vsekakor ne sme biti prezategnjen.
Pri tej obliki te pa zagotovo drugi dan bolijo mišice, predvsem stegna. Pa saj to je namen treninga, ne?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA