vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Beorn
Zanima me, če ima kdo morda podobne izkušnje kot jaz:

Tečem sicer šele nekaj mesecev vendar sem bil vedno rekreativni športnik, tako da nekaj podlage sem že imel.
V zadnjem mesecu se mi je že dvakrat zgodilo, da sem pri teku začutil bolečine v notranjosti kolka. Bolečina se je pojavila potem, ko sem neko razdaljo že pretekel in se potem stopnjevala. V obeh primerih je bilo očitno, da se od prejšnjega eka še nisem dovolj spočil in občutek te bolečine v kolkih je, kot bi jih "stolkel".
Ko se mi je zgodilo prvič, sem šel po treh dneh spet tečt, pa sem se moral po 3 km obrniti in nazaj domov, ker me je toliko bolelo. Potem pa 3 tedene pavza in novoletni tek Dolsko, kjer je bilo vse BP.
Še enkrat pa se je zgodilo včeraj, ko sem šel tečt drugi dan zaporedoma. Predvčerajšnjem hitri - 8,5 km, včeraj počasni 12,5 km.

Morda bi moral zamenjati obutev?
Uporabniški avatar
 UršaR
Podobno se je zgodilo meni. Kar naenkrat pri teku neprijetna bolečina v kolku. S tem, da je mene potem bolelo še naslednji dan. Kljub temu sem še nekajkrat tekla, saj sem pričakovala, da bo morda minilo. Pa ni. Ko sem zamenjala obutev, o bolečini od takrat ni ne duha, ne sluha (trkam na les). Upam, da gre tudi pri tebi samo za izrabljeno obutev.

Lp, Urša
Uporabniški avatar
 Beorn
Morda bo komu pomagalo: V trgovini s supergami so mi namerili pronacijo, nabavil sem temu ustrezno obutev in sedaj tečem kot srnjak :) Prijazna prodajalka je tudi podrobno razložila, zakaj do tega pride in vse se je slišalo zelo smiselno.

Upam, da bo to rešitev tudi za druge s podobnimi težavami. :juhuhu:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA