vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 špeli
Zanima me, ali ima katera izkušnje s tekom po carskem rezu? Zanima me namreč, na kakšen način ste štartale s tekom, a bolj postopoma ali kako drugače. Namen imam namreč začeti s tekom res zelo počasi, na primer nekaj minut teka in nekaj minut hoje potem pa vse skupaj počasi stopnjevati.
Uporabniški avatar
 vanja
Pozdravljena!
Vsekakor velja poslušati zdravnike in počakati na pregled 6 tednov po porodu. Jaz sem se že po kakih treh, štirih tednih počutila odlično, tudi na dolge sprehode smo že hodili in sem poskusila s tekom - po teku sem čutila malo bolečin v notranjih šivih, tako da se ni za hecati. Tako sem potem pridno čakala do pregleda, ko sem dobila zeleno luč za tek. Natanko 6 tednov po porodu sem šla prvič zares teči in brez problemov odtekla 6 km, na izi, seveda. Po kakih dveh tednih pa sem že brez problemov tekla 10 km po razgibanem terenu. Tek mi je zelo koristil, da sem se sprostila in psihično odpočila... :)
Skratka, mislim, da je treba ubogati zdravnike in poslušati sebe, vsekakor pa ni za hiteti in ne pretiravati z dolžino ali s tempom.
Lep pozdrav in veselo tekanje!
Vanja
 Tahuda
Živjo,

s carskim rezom sem rodila lani marca, bila sem prepričana, da bom s tekom lahko hitro spet začela. Pa me je fizioterapevtka v porodnišnici spravila na realna tla - 3 mesece ne :( .

Kljub odličnemu počutju (že prvi teden po porodu) sem se držala navodil in počakala. Začela sem počasi, s kratko razdaljo, v kakem mesecu pa sem že tekla razdalje kot pred porodom. Po treningih sem se počutila odlično.

Bolje bo, da 6 tednov počakaš, potem pa se posvetuj s svojim zdravnikom. Raje kak teden počakati kot pa imeti težave. Carski rez ni šala za telo. Do takrat pa lahko veselo vozičkaš po sončku, ki je zadnje dni do nas kar prijazen.

Pa veliko tekaških užitkov, ko ponovno začneš. Super je! :D :D :D
Andreja
Uporabniški avatar
 bernarda
Ojla.....se strinjam z napisanim ... Vsak poseg v telo, rabi svoj čas, da se rane zacelijo , pozdravijo. Zunanji šivi, hitreje celijo, kot notranji.Daj jim čas, da se sanirajo, daj telesu možnost, da si opomore.....šest tednov, do prvega pregleda je minimalno, ..rane rabijo malo več časa.....vseeno je to operacija. :wink: Za rekreacijo in tek, boš imela še dovolj časa in priložnosti.V kolikor se je nabral kakšen kg viška, ga boš hitro izgubila, tako kot je napisala Tahuda...sprehod po sončku s svojim sončkom v vozičku,bo za prve mesece najboljša rekreacija in nabiranje kilometerske kondicije.Veliko lepih trenutkov vama želim :laola srečno :wink:
Uporabniški avatar
 špeli
Hvala vsem za nasvete. Pri meni je minilo že 6 tednov in ginekologinja mi je dala zeleno luč, seveda brez pretiravanja in skrajno počasi naj bi začela laufat, ker carski rez ni enostavna zadeva, tako kot ste že vse rekle.
Včeraj sem šla prvič teč. Tekla sem 3 minute in potem 3 minute hodila. To sem ponovila petkrat. Občutek je bil super in že komaj čakam vse naslednje tekaške užitke.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA