vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

frirajdr
Sem mislil, da sem našel idealen copat, pa sem, kot vse kaže, zgrešil. Žulja v lokih stopal, na enem bolj izrazito, na drugem manj, po 10 km teka. To je bil 4. tek. Prej sem odtekel 3 šestke, malce premalo, da bi se žulj razvil, se je pa nakazoval. Sem mislil, saj bo, se bodo unesle, hkrati sem krivil nogavice (imam navadne), da so se mi "nabrale". No danes pa okoli Brda in sta se zgodila žulja. Bolj malo upanja imam še, ne vem, mogoče imate vi še kakšno idejo?

V starih temah sem prebral, da je lahko kriva pronacija (meni je definirana), spet drugi so govorili, da to nima veze in da je kriva specifika noge oz. nekompatibilnost z modelom.

V trgovini so me kot rečeno definirali kot pronatorja, samo da sem snel čevelj. Najbrž sem res. Obenem so omenili, da za moje šestke oz. max 10 km ne igra vloge, četudi ne izberem iz kolekcije pro-, supinator. Pri moji nogi 47+ niti nimam velike izbire, sploh pri mixih ne.

1. Je še kakšna fora, mogoče z zategovanji vezalk?
2. Naj jih pospravim v kot in požrem 120 €, prodam na bolhi, bo kdo kupil 4krat švicnene čevlje, realni kilometri?
3. Vrnitev v trgovino je verjetno nemogoča?

Če odmislim žulje, je čevelj drugače zelo dober: udobje, lahkotnost, stabilnost...po avtomobilsko bi rekel, da sem preskočil nekaj razredov, ampak...

Ja, če ne bo rešitve, se bom vrnil nazaj na zgonene lasportiva wildcat. Enkrat še probam, dvakrat... :(
Nazadnje spremenil frirajdr, dne 07 Apr 2012, 09:03, skupaj popravljeno 2 krat.
 GregXTR
Sem imel isti problem na začetku z Asics GT2160. Parkrat sem dobil žulj, potem so se pa nekako unesli, ali pa se je koža utrdila (nimam pojma) in ni bilo več problemov. Ne kar vržit šuh v koruzo :)

Btw, si jih kupil na čopovi, v sredo zvečer?
 frirajdr
Kraj in čas pravilen. Sem še sam moral pogledat na račun. :)

Ja bom še poskusil, vendar nisem prav optimističen.... Že cel večer obračam copate in iščem rešitve. Problem je rob vložka, med črnim gumiranim delom ter rumeno-sivo peno. Ker zvračam nogo na notri, pritiskam s stopalom direktno na ta rob. Po mojem mnenju bi moral biti ta prehod iz črnega v sivi del povsem raven oz neviden, ampak to je graja za salomon. Če ne bo šlo drugače, bom z olfa nožem pobral rob pod 45 kotom. :|
Uporabniški avatar
 Scooby
Mogoče bi probal s kakšni drugimi vložki? Najprej kakšne navadne, da vidiš če je kaj drugače. Če bo bolje, pa potem lahko kupiš tudi kakšne za malo več denarja.
 frirajdr
Na to pa sploh pomislil nisem. Kje jih pa dobim? Glede na to, da je vsako "kopito" drugačno, je verjetno govora o univerzalnih, katere potem obrežeš, ali se motim?

hvala
 xCore
Tudi jaz sem mislil da imam podoben problem ampak se je izkazalo da so copati ok.

Imam nove XR Crossmax kateri so mi bili zelo trdi glede na prejšnje cestake tako da jih nisem mogel nosit niti čez dan. Zdaj po enem tednu so vliti na nogo in tek v njih je užitek.

Tudi jaz sem gledal da bi kupil mogoče druge vložke. Gledal sem te http://www.fossecl.si/main.php?com=kate ... 2&stars=55 sicer jih nisem sprobal ampak koliko sem čital članek na TF bi naj bili kvalitetni.

Je pa res, da ko sem probal XR Mission so me še bolj tiščali kot XR Crossmax.
Uporabniški avatar
 dejc
Najprej probaj z boljšima nogavicama.
Naj ti bosta čim bolj oprijeti. :wink:
Največkrat je problem z žulji, ravno v neprilegajočih se nogavicah.
 frirajdr
Živjo.

Če koga že zanima tale zgodba naprej. S čevlji sem sedaj odtekel 70 km, preizkušal razno razne kombinacije, danes pa sem z njimi prvič užival na 9 km.

Poskusil sem z gel vložki, nič boljše, le višje se je naredil žul. Probal sem z vložki od starih čevljev, enako. Preizkušal sem različne nogavice, limal z microporami, vmes držal že olfo v rokah ( ne za žile! :-- )...Sedaj sem se vrnil nazaj na original vložke, kupil ene x-socks, kritična mesta prelimal z microporami, v treh plasteh in danes, kot rečeno, prvič resnično užival. Le malo sem čutil in tudi vidnih posledic ni bilo, verjetno bi bila distanca proti 20tim km vseeno problematična, ampak nič ne de, do tam itak ne tečem. Najbrž je nekaj tudi na tem, da sem mesta žuljev (obnovil sem ju vsaj 5x) utrdil. Skratka, splačalo se je vztrajati/trpeti. 8)
 žabc
Z mission sem pretekel Paranzano (106km) in to še z dodatkom 290km kolesa. Moj namen je bil, da sprobam ta copat na utrujene noge, saj je to najboljši pokazatelj primernosti copate za posameznika. Od teh 106 sem jih odtekel cca 35 po asfaltu, ostalo pa po kar zahtevni podlagi. Brez enega samega žulja in z izrednimi nogami.

Žabc

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA