vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 mare
Zdaj se mi je zgodilo parkrat zapored, tako da ne more biti naključje. Po dokaj intenzivnem teku (oziroma rahlo že med njim) me začne boleti en bok (zgornji zunanji del medenice). Boli pri hoji, pa tudi na pritisk. Boli ene 2-3 dni, potem pa se zadeva umiri. Ali se je komu že dogajalo kaj podobnega in kaj bi to lahko bilo.
Enako muči tudi mene že od lanskega novembra :oops:. Sem bil pri zdravniku, pa je rekel, da bi naj neka mišica bila vneta. Ne verjamem, moje mnenje je, da je vzrok kak živec!
Mogoče bi bilo najboljše k fiziatru, pa da vidimo kaj bi on svetoval!
Probal sem že vse od dolgega počitka, do tablet, pa nič občasno se bolečina še vedno pojavi :--(
 Cici
Hej, pri meni isto. In tudi od novembra po nekem intenzivnem dolgem treningu. Bila pri fizioterapevtu. Baje gre za vnetje mišičnih narastišč na medenico. Stvar je povezana s pogostim sindromom Iliotibialnega trakta (tekaško koleno), gre torej za isto mišico, le da se "vname zgoraj in ne spodaj". Pri meni je bolečina večja pri intenzivnejšem teku, pri dolgem (tj. nad 20 km) in počasnem niti ne. Mal se pazim in gre počasi na bolje. Obstaja sicer kup nekih terapij, jaz sem zgolj mazala s kremo proti bolečini in delala raztezne vaje po teku. Pa izmenično vroče - mrzlo tuširala za prekrvavitev. Tole zadnje sem si izmislila sama in je vsaj pasalo, če že ne zares pomagalo. :wink:
Uspešno cajtanje,
lp,
Cici

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA