vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Če sem bila še pred kratkim polna optimizma, sem danes dobesedno na tleh. Po dolgotrajnem počitku lansko leto zaradi bolečin v kolenu, me je sedaj doletelo še to, boli v levem medeničnem predelu :--( Sem brala, da je delovanje obeh povezano, torej lahko samo upam, da mine čimprej, trenutno si ne znam predstavljati počitek brez teka :(
Prosim za kakršenkoli nasvet, kako čimprej rešiti-omiliti tažavo .

LP
trenutno imam isti problem. Šel sem na ultrazvok, kjer so mi rekli, da se ne vidi nobene krvavitve, to pomeni, da mišica ni natrgana niti pretrgana. To verjetno pomeni, da je mišica samo nategnjena (preveč medicinskih izrazov zame). Svetovali so mi počitek ali kakšna fizioterapija. Trenutno samo počivam.
Medenični predel---to je zeloo širok pojem.

Imam izkušnjo,ko me je med kolesarjenje pričelo boleti v sprednjem predelu,bi rekel nekje v predelu slepiča.V glavnem ni bila površinska bolečina.Bolečina pa taka,da sem moral sestopiti in se malce pretegniti--potem je bilo boljše,za nekaj časa.
Ob obisku fizioterapevta in pravilni diagnozi,sem z rednim raztegovanjem problem razrešil.Hkrati pa me je tudi prenehalo boleti v križu.
Zaradi sedečega dela,se je pač mišica PsoasMajor skrajšala in ko sem jo še obremenil je prihajalo do bolečih krčev.Kot vidiš iz slikce,je to edina mišica,ki je pripeta med križ in nogo.In ravno prav globoko v telesu je,da ne veš kaj te boli.Ko se je ponovno raztegnila,tudi ni bilo več pritiska na križ,noge pa so s5 normalno laufale pri teku in kolesu :wink:
Lahko,da ti je zaradi poškodovanga kolena in posledično malce spremenjene hoje prišlo do nekakšnega mišičnega nesorazmerja.Težko pa to sam ugotoviš.

lp,B

http://en.wikipedia.org/wiki/Psoas_major_muscle

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA