vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

nfx
Živjo!
Odkar sem zamenjal gozdne poti z asfaltom in trail obutev z nike lunarglide copati,imam težave z bolečino v mečih.Prej ko sem tekel po trail poteh nisem imel nikdar težav sedaj pa na vsakem teku čutim bolečino v mečih.Tečem pa 4 do 5 krat na teden po 10km.
Je problem asfalt?
Lp
Uporabniški avatar
 pajo
Ha kaj naj bi bil problem? Ja menjava površine sigurno. Probaj nazaj v naravo in v stare superge pa te ne bo nič bolelo. Asfalt je jeba. Imam omenjeni model superg, ki ga uporabljam zgolj res samo občasno. Mi ravno ne sede sploh na asfaltu.
 Nusa1986
Bom še jaz svoj pisker sem pristavila.
V soboto sem tekla na Nočni desetki, takrat sploh ni bilo problema, imam pa od nedelje boleča meča. Kaj sem naredila narobe in kaj naj naredim, da se bom pozdravila?
Drugače tečem od marca, nekaj v vodeni skupini, nekaj sama po pst. Imam pa ascisove gt 2170.
a sem si kako mišico nategnila ali kaj?

hvala in lep pozdrav,
n.
Uporabniški avatar
 boogle
Nusa1986 napisal/-a:Bom še jaz svoj pisker sem pristavila.
V soboto sem tekla na Nočni desetki, takrat sploh ni bilo problema, imam pa od nedelje boleča meča. Kaj sem naredila narobe in kaj naj naredim, da se bom pozdravila?
Drugače tečem od marca, nekaj v vodeni skupini, nekaj sama po pst. Imam pa ascisove gt 2170.

hvala in lep pozdrav,
n.

...normalno, tudi jaz grem šele danes zvečer prvič tečt po 4h dneh mirovanja od B10ke. Drugače redno tečem 10k razdalje (po asfaltu) za rekreacijo in nikoli z bolečinami in muskelfibrom. Na blejski desetki oz tekmovanjih je tako, da ti družba in tekmovalni zanos dasta dodatno energijo in daš lahko 120% od sebe - kar se pa pozna naslednji dan po tekmi in zato potem rabiš kak dan več počitka za regeneracijo.

:)
Uporabniški avatar
 pajo
Nusa1986 napisal/-a:Bom še jaz svoj pisker sem pristavila.

hvala in lep pozdrav,
n.

Probaj redno vsak dan 2x delati vaje za mečne mišice. Pomaga ko pribito.
 Nusa1986
Hvala fantje, se strinjam glede tega, da je na Bledu šlo za 120%, ja.
Samo me pa vseeno moti to, da me boli samo ena mečnica (to sem pozabila včeraj pripisati), samo je pa danes že dosti bolje kot včeraj.

Nič, hvala in dober tek:)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA