vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Ojla!

Občasno me boli hrbet v zgornji polovici. Zanima me če se kdo poslužuje kake dobre masaže ali kiropraktika za hrbet? Kake imate kaj izkušnje? Mislim da tek ni ravno vzrok - bolj sedenje po 8-10h za računalnikom v službi, tudi zato ker me občasno boli tudi v obdobjih brez teka.

Če ima kdo koga za priporočit na področju Lj ali gorenjske se priporočam, še posebej če ni prav drag - lahko preko zs, da ne bo reklam.

Lp :)
zdravo.
meni so kiropraktik in več fizioterapevtov, za bolečine v križu, ki so me mučile že skoraj celo leto, da ne omenjam koliko denarja sem zapravil za te masaže, raztegovanja ipd., vsi priporočali podobno zadevo, ker pa mi niso znali povedati kje kaj takšnega dobim, sem sam malo raziskoval...našel sem naslednjo internetno stran www.iziflex.si in po nekaj mesecih uporabe iziflex-a, imam občutek, kot da sem se ponovno rodil :D
toplo priporočam vsem, ki imajo težave s križem/hrbtenico ter tudi tistim, ki so potencialni kandidati, da do težav pride...
sam sem namreč 10 let igral fuzbal, po težki poškodbi kolena :( , sem se zaposlil na delovnem mestu, kjer pretežno sedim :? in že po manj kot dveh letih so se začele težave...res neprijetno, ne želim nikomur!

pa lep pozdrav :)
boogle napisal/-a:Ojla!

Občasno me boli hrbet v zgornji polovici. Zanima me če se kdo poslužuje kake dobre masaže ali kiropraktika za hrbet? Kake imate kaj izkušnje? Mislim da tek ni ravno vzrok - bolj sedenje po 8-10h za računalnikom v službi, tudi zato ker me občasno boli tudi v obdobjih brez teka.

Če ima kdo koga za priporočit na področju Lj ali gorenjske se priporočam, še posebej če ni prav drag - lahko preko zs, da ne bo reklam.

Lp :)

Živjo!
Tudi sam se vrsto let ubadam s tekaškimi poškodbami. Poškodbe so se vrstile kar sistematsko: prvo stopalni lok, koleno-lateralni meniskus, zadnja loža, končal pri bolečinah v križu. Podobno kot pri tebi, pa sem v službi še dodatno pribit na "sedež" in vožnjo v sl. avtu.
Predlani sem ložo zdravil pri Fuchsu na Dunajski pri WTC, letos pa križ pri manualcu dr. Krylovu na Kersnikovi, vse v LJ.
Po terapijah seveda zdravljenja ni konec, kajti pri tekačih so bistvenega pomena STABILIZATORJI-globinske mišice trupa, ki jih vsi pomalem zanemarjamo. Pri najinem šihtu jih pa sploh zanemarjava!
Tako sem začel po terapijah dvakrat na teden obiskovati fitnes center. Ves poudarek je na stabilizatorjih, predlagam da začneš s funkcionalno vadbo, ki ti jo napiše trener.
Pa varen tekaški korak.
Ojla, PREVERJENO POMAGA SAMO TELOVADBA ! Meni je zdravnik rekel: ni je terapije, ki bi te rešila, hrbtenica brez mišic ne stoji pokonci, se sesuje ! Hrbtenica je bila ena katastrofa, bolečine pa neznosne. Začela sem z vajami v fitnesu, vajami doma in s tekom - vztrajno, postopoma, počasi in z VOLJO. SPLAČA SE, verjemite mi ! LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA