vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 oven
Oj,
Neke hude poškodbe z koleni nimam, pač me boli desno koleno. Med tekom ne boli, razen če priteravam..Boli po teku, in še malenkost naslednji dan potem pa mine. Kolesarim lahko normalno. Boli pa tam ko je pogačica oz na spodnjem delu pogačice.
V glavnem sem se spravil v fitnes in me zanima, katere vaje delate vi v fitnesu? oz kaj je priporočljivo delat? Nekako sumim, da nimam enakomerno utrjene vezi oz. mišice pri kolenu...lahko pa da je čist neki drugega...
In ja, tam je tud fitnes trener, ki pa ne ve kaj preveč...oz je bolj za bildanje kot pa karkol drugega..
Čist verjetno nebi tu težil, samo sem bral po drugih forumih da nekatere vaje niso priporočljive, zdaj pač ne vem...
Zaenkrat delam to
Slika
Slika

ter to, sploh ne vem kako se temu reče....zgleda pa še kar brutal :?
http://www.youtube.com/watch?v=pizC8qCSyFg

Pač sam tak, si je kdo iz med vas z fitnesom ter vajam izbolšal stanje kolen?
Uporabniški avatar
 paulo
Priporočam ti počep z obremenitvijo brez kletke.
Z vajo boš dosegel najboljši rezultat glede na vloženo delo.
Jaz še delam vajo za meča.
Je pa vaj ogromno, idi na forum za fitnes boš glede tega tam več zvedel.
Uporabniški avatar
 oven
mja...saj berem, samo je tolk različnih ter nasprotujočih se mnenj, da sploh ne vem kaj vrjet.....
Verjtno bom spustil načrtovan mesec spinninga ter ta denar namenil ortopedu :cry:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pravijo, da se pri teku enostransko razvijajo mišice, predvsem zadaj na nogi. Priporočljivo je kolesarjenje ali vaje, ki jačajo spredni del mišic noge. Da ne bom preveč po spominu pisal, kar sem že večkrat prebral ali slišal, navajam le vajo, ki je za ta primer odlična.

Narediš polsed na mizo ali, če ni mize, na stol. Nogi vzravnaš naprej, telo opreš zadaj na roki. Na eni nogi narediš kramp (potegneš prste nazaj) in zravnano dvigneš od tal do vodoravnega položaja, spustiš spet dol in spet vzdigneš ... ponoviš npr. 20x
Menjaš nogo in narediš 20 ponovitev, potem spet s prvo nogo in še z drugo.
Vajo lahko delaš vsaj 3x na dan v službi, doma, na avtobusni postaji, v čakalnici pri zobozdravniku ...

Meni je ta vaja pomagala v par dnevih.
Uporabniški avatar
 Atalanta
Meni so za kolena svetovali tvojo prvo vajo - iztegovanje nog v sedečem položaju. Koleno mora ostati rahlo pokrčeno. Vajo lahko izvajaš tudi doma, tako da si okrog gležnjev namestiš uteži. ZdravkoC je predlagal podobno vajo, ki ima enak učinek, a je še malo bolj enostavna.
Pa seveda kolesarjenje. Pri počepih bodi previden, ker so kolena zelo obremenjena.
Uporabniški avatar
 oven
Hvala za nasvete!
Drgač počepi pa baje da naj nebi bili slabi za kolena...če delamo prave počepe, najslabši je narobe izveden počep.
Drgač pa delam samo prvi dve vaji....Tisto prešo ne delam, nekako mi je preveč brutal:D
Sploh pa se mi zdi, da delujejo enake mišice kot da bi laufal gor v hrib...Samo to se mi samo zdi, in čist verjetno se motim....Kdaj je kera mišica uporabljena se mi sanja ne :--
Ker sem še kar obseden z ogrevanjem sem si pa nabavil kolebnico :D :D
Prav ne morem verjet kako hitro ti to pulz nabije, pospešek do 170 brez problema, pa še ogreje ti prav vse sklepe tam odspodi....
Ni čudno, da je že Rocky pred 30 leti v vseh delih skakal na kolebnico hehe 8) :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA