Pozdravljen,
1. Opusti Naklofen in si raje omisli kako mazilo na naravni bazi - verjemi za vsako bolezen na svetu rožca raste
http://www.herbana.si/19-nega-misic-sklepov-in-hrbta 
Sigurno je boljše kot kemija, ki samo laže tvojim možganom in ti uničuje kaj drugega v telesu.
2. Hlajenje je ok, vendar ne pretiravaj (max 10 min). Po hlajenju si koleno blago zdrgni (oz. zmasiraj) z rokami, da ga malo ogreješ nazaj in namaži z eno od zdravilnih žavb, ki ti ga bo prekrvavila nazaj.
3. Praviš, da si bil pri fizioterapevtu (pa pustimo večino doktorjev ob strani, saj znajo pisati samo recepte) => čudi me, da ti ni našel izvora tvoje poškodbe, ti ni opravil fizioterapije in ti ni svetoval kaj moraš delati, da poškodbo saniraš. Ne vem, jaz osebno k takemu fizioterapevtu sigurno več ne bi šel

Glavni izvor poškodb kolena v 90% tiči nekje drugje in sicer v nesorazmerju mišic noge. Npr. če je ena mišica v nogi močnejša in ostala slabša, ti pri teku nesorazmerno premika pogačica, ki se lahko drgne ob hrustanec in se po določenem času stvar pač vname. V tvojem primeru ne morem reči katera je ta mišica, ker ne vem. Praviš, da te boli v zgornjem delu, kar je redkost. Glavno je, da izveš katera mišica/e v tvoji nogi je izvor tvojih težav (ali je to gluteus, biceps, kvadriceps ...) in jo začneš krepiti z vajami za moč in stabilizacijo (poišči na internetu, jih je cel kup - priporočam pa vaje s Theraband elastiko). Pomemben dejavnik je tudi način teka oz. ali tečeš pravilno. Meni osebno je pomagal tudi kineziotaping. Glede na priporočila in zadovoljstvo forumašev, priporočam obisk pri Pii
http://fiziopia.si/.
4. Počivaj oz. počivaj aktivno => izvajaj vaje za moč in stabilizacijo. Dokler je bolečina prisotna, tek odsvetujem. Ko je več ne bo, se teka loti postopoma in ga kombiniraj s hojo => npr. najprej 1 km in če bolečine ne bo, naslednjič podaljšaj. Pomembno je, da v kolikor se bolečina pojavi spet, s tekom prenehaš tsp. da poškodba še ni sanirana. Verjemi, če boš tekel naprej, boš naredil po domače povedano še večje sranje. Ne vem kake so tvoje tekaške navade, jaz osebno ne tečem vsak dan in pustim telesu in mišicam vsaj en dan počitka vmes. Tudi počitek je del treninga

5. Zelo pomebna je tudi psihološka plat. Ko boš zadevo saniral, bo v podzavesti strah pred ponovno poškodbo nekaj časa še obstajal. Bodi optimističen, bodi pozitiven, ne boš verjel, tudi psiha močno vpliva na sam napredek. Naj te to, da nekaj časa ne boš tekel, ne spravi na tla. Ravno nasprotno, ko se boš vrnil na stezo, se boš vrnil močnejši in samozavestnejši, saj bolečine, ki te bi ovirala, več ne bo. Verjemi, skoraj vsi tukaj gor, smo bili v isti situaciji.
6. Pomagaj si sam in bodi iznajdljiv. Govorim o tem, da je bilo o tem na TF in drugje, ogromno napisanega. Vzemi si čas (evo tudi jaz sem si ga vzel) in beri. Pa ne samo o poškodbah, ampak tudi o pravilni tehniki teka, poišči vzroke, odpravi napake itn. Najlažja je linija najmanjšega odpora (napiši vprašanje in naj ti bo odgovorjeno), vendar, to ni to. To nas ne dela močnejše in tudi ne pametnejše

Želim ti, da poškodbo saniraš in še naprej uživaš v teku. Vendar nič ne pride samo od sebe, bo treba za to tudi nekaj narediti

lp, Mišo
Nism nor, ker tečem ... normaln pa tud ne !?