vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Tika
Pozdravljeni!
Že dvakrat se mi je pojavila bolečina ter oteklina po teku na predelu narta. Sicer občutek imam, da me “zateguje“ na spodnji strani stopala in sicer med palcem ter peto, toda oteklina je na nartu ... Lahko da so razlog skoraj 1 leto stari supergi s katerimi sem naredila več kot 1000 km? Razmišljam o bolj minimalistični obutvi, a me je hkrati strah, da bo še več poškodb (1 leto nazaj pred zamenjavo čevljev sem imela tendinitis ahilove tetive ... sedaj je ok). Kaj menite o kakšnemu modelu firme Saucony?
Najlepša hvala vsem za kakršne koli nasvete!
Uporabniški avatar
 pajo
Tika napisal/-a:Pozdravljeni!
Že dvakrat se mi je pojavila bolečina ter oteklina po teku na predelu narta. Sicer občutek imam, da me “zateguje“ na spodnji strani stopala in sicer med palcem ter peto, toda oteklina je na nartu ... Lahko da so razlog skoraj 1 leto stari supergi s katerimi sem naredila več kot 1000 km? Razmišljam o bolj minimalistični obutvi, a me je hkrati strah, da bo še več poškodb (1 leto nazaj pred zamenjavo čevljev sem imela tendinitis ahilove tetive ... sedaj je ok). Kaj menite o kakšnemu modelu firme Saucony?
Najlepša hvala vsem za kakršne koli nasvete!

Nisi povedala v katerih supergah sedaj tečeš in pa kje oziroma kolikokrat na teden. Če te je tetiva že hecala ne bi razmišljal o minimalistični obutvi. Lahko tudi, da se motim ampak mislim , da se ne. Delaš kake vaje za tetivo,pa meča in podobno ali samo gas ko zavežeš superge?
 nana
Ne verjamem, da je bolečila v nartu povezana s supergami. Mene tudi zadnje čase boli, pa s supergami nisem imela nikoli nobenih problemov (imam 3 pare enakih superg). Če boš odkrila, kaj je vzrok, pa prosim napiši.
 spela*
Po moje tudi ni povezano s supergami. Mene npr. boli, če si superge preveč zategnem (baje imam malo višji nart). Nekatere superge sem začela zavezovati tako, da sem izpustila en par lukenj.
Ampak jaz sem bolečino opazila že MED tekom ali še prej. Ni pa nikoli bilo tako hudo, da bi mi kaj oteklo. In odkar superge zavezujem manj močno, teh težav sploh nimam.
 Tika
Trenutno imam Asics gel - nimbus 14 in do maja ni bilo težav, od maja do avgusta se mi je pa to že 2x ponovilo. Tečem pa skoraj vsak dan okoli 8 km, včasih malce manj, včasih več ampak povprečje je tam nekje. Pred tekom se ogrejem, se bom pa morda res bolj posvetila vajam za tetivo in stopalo ...
Hm, jaz sem tudi par dni nazaj ugotavljala, če je bolečina povezana s premočno zavezanim čevljem. Ko sem si med tekom čevelj razvezala in premaknila jezik je bilo bolje ... Bom poskusila malce manj zategniti in bomo videli.
Hvala vsem za nasvete :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA