vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

spela*
Ta tema je namenjena vsem, ki se - iz katerega koli vzroka že - smilijo samemu sebi. :D

Saj veste, ko je nekdo ves vesel, ko preteče kak maraton ali enainpetdesetič v štiriintridesetih urah prileze na vrh Kuclja, ima za to že odprto temo in kup ljudi, ki ga pri tem podpira in ga bodo pohvalili, ker so ravnokar tudi sami končali 17-urno kroženje okrog policijske postaje v Bitalah in pri tem našteli 93,4 kroga. Ko pa se nekdo smili samemu sebi, pa tega ne more nikjer napisati. Zato ta tema. :D

Ker star pregovor pravi: smili se samemu sebi in MOGOČE se boš zasmilil še komu drugemu (a na to raje ne računaj). :D

No, mene je položila gripa in sem že en teden uboga. :(
Tek? Kaj je že to? :(
Izpustiti sem morala tudi državno veteransko prvenstvo v plavanju, s tem da smo se letos prvič mao bolj resno pripravljali nanj. :(
Če ne bi non-stop kašljala (za vikend nisem skoraj nič spala), bi bilo še kar znosno, tako pa ... :(

Tema je odprta.
Uporabniški avatar
 miro
Ker si moja prijateljica, si se mi vseeno malo zasmilila! :D :D
Špela, saj se boš pozdravila in boš drugo leto pokorila vso konkurenco! :D
Pocajtej se!
Lp
Uporabniški avatar
 zajc
V noči na soboto sem komaj pretekel PST. Zadnjih 5 km sem bil povsem izčrpan in izkoristil vsako priložnost za hojo. Potem sem bil še cel dan zaradi tega slabe volje in se spraševal zakaj sploh tečem in če je zdaj čas, da bi zaključil s tekaško "kariero".
Uporabniški avatar
 andrejl
Dober mesec že neuspešno saniram ITB. In nič ne kaže, da bo kmalu bolje.

Ultrabericus plačan in odpovedan, MKM plačan in bo najbrž tudi odpovedan, želja po Istra Ultratrail 105 km je že v kali zatrta...

Aja, 12h Šmarne gore tudi odpade.

:--(
Nazadnje spremenil andrejl, dne 10 Mar 2014, 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.
 hcMi25
Mali Kraški maraton plačan ampak zaradi delovne nezgode moram odpovedat nastop :twisted: ravno tisti vikend poberem šive s kolena in bolje da ne grem takoj na polno...pa je šla cela zima priprav :evil: :? ah ja se tolažim da bodo kmalu nove priložnosti :-- :laola jupiii :laola lep dan vsem js se grem smilit samemusebi hahah :wink: :lol:

p.s. fajn tema, da malo pojamramo lahko 8) :lol:
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Špela, hvala za temo ;-)

Sama sebi se smilim že več kot 2 leti (skoraj 3 in pol, odkar...). Prej je bila skrb za druge sedaj pa zopet. Meni pa enostavno primanjkuje časa :-( ni več rednih treningov, ni več teka, ni več športa (zunanjega) čeprav migam na sobnem kolesu in delam vaje za moč še vedno nisem zadovljna sama s sabo :x Kar naprej smo bolane in sem varuška non stop. Le kje so tisti jutranji teki, ki so bili?! :--(
Tudi kg so šli gor na račun sedečega dela in pomanjakanja miganja, vedno najdem izgovor :oops:
Želim si zopet nazaj v tekaške vode, v tekaško družbo, med vas tekače ne pa doma ždeti in se smiliti sami sebi :(
Samo jamranje me je in nič drugega. Še vedno rada tečem, vendar brez ure in nekega hudega tempa, družba je v ozadju ker...sem jaz za to kriva :(
Ne želim veliko, samo urco in pol na dan za tek in nič drugega. Zahtevam preveč?

Vem, da boste imeli določeni komentarje vendar se ne oziram na to in tudi nobenemu se ne želim smiliti, ker pač nisem "boga" zaradi vsega tega ampak morala sem izliti določene stvari v to temo, ki mi je namenjena.

Lep pozdrav vsem :wink:

p.s.: pozitivne besede so dobrodošle :wink:
 spela*
Draga Mojca,

me veseli, da sem z odprtjem te teme dala priložnost za odziv tudi tebi. Lepo te je vsaj brati. :wink:

Po mojem (lahko pa se tudi motim) tvoj problem ni toliko sam čas, ampak utrujenost. Saj vemo, koliko smo sposobni narediti, če smo evforični, če pa smo utrujeni, pa kar "ni časa". Sploh če si sam za vse. Velika odgovornost skrbi za otroka je bila verjetno zate dobra, ker te je prisilila postaviti se na noge in (vsaj navzven) normalno funkcionirati, a po drugi strani nisi imela časa zase, za soočenje sama s sabo - kar pa bi prav tako potrebovala. In zdaj se ti verjetno takrat, ko imaš nekaj časa zase, zdi, da ga moraš porabiti koristno, in imaš slabo vest, če ga ne. Ampak NI TREBA, da ga, čisto ok je početi nič pametnega.
Ne vem, kako ti pomagati k vrnitvi v tekaške vode (mogoče te bosta pa Razy in Jusuf spet spravila na trojke? a se še nista oglasila?????), ampak ti povem, da ti zaradi tega ni treba imeti nič slabe vesti!

Lahko da je moj odgovor malo čudno napisan - glej, gripa. :? :roll:

Drugače pa še kar pojamraj, saj ta tema je prav temu namenjena!
Uporabniški avatar
 Wega
Ojoj.
Jaz zem pa mislil, da sem edini na tem svetu in sem v ta namen odprl lastni blog. Sedaj pa tole! Hvala Špela! Ostalim pa kakšna beseda ko bom na čem bolj praktičnem za tipkat kot je telefon.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Špela, hvala za odgovor :wink: Ravno v tem je fora, da sem povabljena samo se bojim, da bom jaz letos tisti najšibkejši člen in da ne bom zmogla :( Letos res še nisem tekla več kot 12 km in niti nimam volje in energije.
Škoda, pa se dostikrat vprašam, le kako sem lahko jaz pretekla maraton, če pa mi sedaj nea gre nikamor :-( Nikoli več ne bom imela dolge pavze, največ 2 tedna in nič več. Kajti ta pavza me je naredila leno in ne morem se več spravit nazaj v pogon. Seveda je tukaj tudi veliko drugih stvari. Mogoče bom sedaj malo zadihala, ko bom malo fraj v mesecu aprilu in bom takrat natrenirala, da ne bom delala Razyu in Slonu sramote na trojkah. Najraje bi rekla, da sploh ne grem ker letos mi res ne gre.
Doma sedim na sobnem kolesu in nergam zakaj je tako in zakaj ni po moje! Zakaj sploh planiram, če pa ON obrne drugače?! Zakaj me nima rad?! In takšne "glupe" stvari.
Po novem iščem varuško za 2 ure/dan za mojo pikico ;-) ker če ne se mi bo... :oops: in skrajni čas je da začnem korenito spremembo.

No ja, danes sem izkoristila trenutek, ko je prišla varuška - beri dedi je zakon :-*, in odtekla en majhen krog, počutje fantastično, hormoni čisto podivjani jaz pa tudi. Nato pa domov k moji ubogi Otiki in njenim nahodom :( Lahko bi delale reklamo za robčke ;-)

No, še malo sem dopisala ker se bolje počutim. HVALA! ker lahko pišem in ker me berete :wink:

Lep pozdrav,

Mojca :wink:
 Jola
Ti kar piši ! S tem pomagaš tudi nam, ki te beremo, pa smo, imamo ali pa še bomo imeli težave, tudi take, sami s seboj ! Pa hvala za temo, lažje ti je, če veš, da nisi samo ti sam v težavah, takih ali drugačnih !
Uporabniški avatar
 miro
Jola,tudi jaz sem imel operacije na očeh, pa po "krajši" pavzi zopet tečem. Po operacijah sem tudi že premagal maratonske razdalje - tako, da kar pogumno! :-)
Lp
Uporabniški avatar
 pajo
MojcaZ napisal/-a:Špela, hvala za odgovor :wink: Ravno v tem je fora, da sem povabljena samo se bojim, da bom jaz letos tisti najšibkejši člen in da ne bom zmogla :( Letos res še nisem tekla več kot 12 km in niti nimam volje in energije.
Škoda, pa se dostikrat vprašam, le kako sem lahko jaz pretekla maraton, če pa mi sedaj nea gre nikamor :-( Nikoli več ne bom imela dolge pavze, največ 2 tedna in nič več. Kajti ta pavza me je naredila leno in ne morem se več spravit nazaj v pogon. Seveda je tukaj tudi veliko drugih stvari. Mogoče bom sedaj malo zadihala, ko bom malo fraj v mesecu aprilu in bom takrat natrenirala, da ne bom delala Razyu in Slonu sramote na trojkah. Najraje bi rekla, da sploh ne grem ker letos mi res ne gre.
Doma sedim na sobnem kolesu in nergam zakaj je tako in zakaj ni po moje! Zakaj sploh planiram, če pa ON obrne drugače?! Zakaj me nima rad?! In takšne "glupe" stvari.
Po novem iščem varuško za 2 ure/dan za mojo pikico ;-) ker če ne se mi bo... :oops: in skrajni čas je da začnem korenito spremembo.

No ja, danes sem izkoristila trenutek, ko je prišla varuška - beri dedi je zakon :-*, in odtekla en majhen krog, počutje fantastično, hormoni čisto podivjani jaz pa tudi. Nato pa domov k moji ubogi Otiki in njenim nahodom :( Lahko bi delale reklamo za robčke ;-)

No, še malo sem dopisala ker se bolje počutim. HVALA! ker lahko pišem in ker me berete :wink:

Lep pozdrav,

Mojca :wink:

Te v nedeljo kak PST mika? Silno počasi koliko km pa je odvisno od dnevne volje . Štartam - Koseški bajer smer Agrotehnika pa do kamor pridem. Kdaj? Najkasneje ob 7:30 h ali še bolje 7:00. Nekdo bo še zraven ... še kdo? :D

p.s.: pozitivne besede so dobrodošle :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA