vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Lep pozdrav vsem, to je moja prva tema, prosil bi za pomoč.....Teževa je naslednja: do sedaj sem imel tekaške copate brez blazilcev v predelu blazinic na stopalu znamke Lotto čisto navadni model. pred parimi dnevi sem kupil Adidas glide 6 boost in med tekom me začnejo boleti prsti oz. predel v blazinicah na levi in desni nogi, bolečina sicer ni močna ampak me moti, v starih supergah nisem imel teh problemov. Pa tudi pri hoji me v novih boli ta predel kjer je dvignejno za blaženje....Je problem v ne natreniranih mišicah v tem predelu ali? adidaske so prave velikosti- niso premajhne.... tečem tam cca.6km po 3km začnejo težave.V naprej se zahvaljujem na odgovorih
Sicer se najbolj ne spoznam...Ampak možno bi bilo, da si stopalo navadil na tastare, novi pa so drugačni pa. Počasi jih unosi. Recimo naredi 1 tek v tednu z novimi, prostale pa s starimi in boš videl kaj in kako. I postopno vedno več novih. Mogoče tudi samo kakšen sprehod z njimi ali pa samo hopsanja in skiping z novimi.

Če pa problem ostane pa nimam pojma kaj je krivo. Mogoče pa napačen podplat za tvoj način teka?

Tehnika teka ostaja enaka?
Hvala na pomoči.... kar se tiče tehnike sem spremenil mal a šele po uporabi novih superg...in je malo pomagalo...bom jih uvajal počasi...samo ne vm še vedno če je možno da niso te mišice dololj natrenirane da zaradi tega boli...ker če je to jih je treba natrenirat če pa ni pa bom še hujš naredu če bom delal tovrstne vaje....
Tudi sprememba tehnike mora biti postopna, četudi spreminjaš na boljše, pravilnejše, telo ni navajeno, mišice in zna prihajat do bolečin. Navadno na začetku, ko so mišice spočite začneš s spremembo, se učiš drugačne tehnike, zatem pa nazaj na staro. Tako na uč in napamet bi vsak teden lahko dodajal več minut teka z drugačno tehniko in copati. Po občutku.

Počasi se daleč pride.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com