vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Le pozdrav vsem!
Takole... odpiram novo temo, mogoce smo si ze vse napisali.. pa vendar..

Ko prebiram nase prispevke se mi veckrat postavljajo vprasanja:... Koliko, kdaj in kako se rekreirati? Sem res bolj zdrav, ce se ukvarjam z rekreacijo? Kaj pa poskodbe? Zakaj ne jesti mesa? Koliko tekmovati? Rad imam kuzke, a kadar sem tekac mi niso prav nic pri srcu..

Ali prevec kompliciramo?...

.... ce veliko tecem... potem so poskodbe tukaj... poleg tega postanem slabokrven... ima to smisel ali ga sploh nima?... ce ne jem mesa.. pa jem rastline... zakaj pa rastline nimajo pravice.. do zivljenja?... zakaj tekmujem?.. moram biti boljsi od koga?....

mogoce je edini pravi "smisel" to, da mi je vsec.. da tecem.. da gibam,, da cutim "da grem".... in je ostalo vse skupaj navlaka?.. izgovori?..

.. mogoce sem temo zastavil presiroko... pa upam, da ne bo kdo prevec sprovociran..
 Nataša
Potepinko, dobra tema :wink:
Bi dodala še - kako okolica sprejema naše ukvarjanje s tekom? (glede na odzive na temi Mirko-metek-Slavko :lol: )

Sicer smo o vseh teh stvareh že kdaj pa kdaj kakšno rekli na forumu, ampak tudi če ponovimo, ne škodi.

Drgač bom pa kej več napisala, ko bom mela čas. :?
 BRINA
mogoče, da jaz nadaljujem, malo.

Veliko odprtih tem, zanimivo bo spremljati odgovore.
Večno vprašanje za in proti, zakaj rekreacija bolj ali manj intenzivna?
Zakaj nekateri začenjajo mladi, nekateri pa v zrelih letih in se pri 70tih ali kasneje gredo ironmana?
Več odgovorov bo, mislim da je osnova potreba po gibanju, ki je v povprečju ljudi nekako zakrnela. Povod, da si želimo gibanja pa je lahko različen (zdravje telesa in duha, občutek samopotrditve, da še nismo za v koš, tudi to kar se janezek nauči, to janez zna...., vpliv prijateljev ali staršev...).

Kar pa vnašamo vase s hrano in pijačo, pa mislim, da se moramo naučiti, da prisluhnemo svojemu telesu kaj rabi. Kar vnašamo v sebe s hrano, rekreacijo, miselno, takšni potem pač smo.
In smo različni in zato vsi fajn, ker gotovo delamo nekaj lepega, čeprav se mnogim zdi kaj nepotrebno.
Pa LP vsem

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA