Kot rečeno, ni pomembno, kako se počutiš danes, ampak kako se boš v nedeljo. To je odvisno od bolezni in od tega, kako se bo tvoje telo spopadlo z njo.
Moje izkušnje so, da glede slednjega ni pravila. Enkrat so se mi dan pred tekmo mandlji tako vneli, da sem komaj dihal. Enkrat drugič sem tekel s prehladom in tremi Coldrexi v riti ter se bal, kakšen davek bo to terjalo naslednji dan. No, potem ni bilo ne duha ne sluha o prehladu. Letos pa sem bil pred Radenci en dan prehlajen, naslednji dan zdrav in tako vse do petka, ko je temperatura skočila na 38 in mi je zdravnica dejala "Gospod, vi pa imate malo pljučnice". Ni se motila. Sumamed je prijel šele po dveh peklenskih dneh
Bolj uporaben razmislek. Če si plačala riziko odpovedi (dodatnih 5€ ob prijavi), jih lahko do petka po maratonu obvestiš o odpovedi in ti bodo vrnili štartnino. Če nisi, lahko kvečjemu prodaš štartnino, kar bo ta petek verjetno še šlo, v soboto bo dosti težje, v nedeljo pa skoraj nemogoče. Boš pa morala biti pri prodaji dovolj zdrava, da boš šla na Gospodarsko razstavišče.
Držim pesti, da boš čim prej zdrava kot riba!