vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Vesnica75
Kot v naslovu...zdaj pa še zbolela in to pred mojo PRVO 21tko!!!
Kiham kot nora, na momente me zebe, potem mi je vroče,...
A je to znak, da naj jo odpovem?
:cry:
Uporabniški avatar
 pajo
Ne zakaj? Do nedelje bo v redu pa itak bo tako lepo vreme, da ti bo žal če boš doma ostala. Lepo počasi pa bo. Ne zaženi se preveč boš videla kako se bo telo odzvalo po 10 - 12 km.
Uporabniški avatar
 Medicius
@Vesnica75, bo ti verjetno tvoj zdravnik povedal, če lahko tečeš ali ne. Saj pa sploh ne vemo kaj ti je, bolezen pa je zelo širok pojem. Pa tudi če bi vedeli točno kaj ti je, forum ni pravi naslov za tak odgovor.
Upam, da si zdravnika že obiskala, v petek pa na kontrolo, da boš potem vedela na čem si.

ps.
Jaz sem se že zmazal, ne vem pa kakšne posledice so ostale (če so), zate pa držim pesti. ;)
 bod
Kot rečeno, ni pomembno, kako se počutiš danes, ampak kako se boš v nedeljo. To je odvisno od bolezni in od tega, kako se bo tvoje telo spopadlo z njo.

Moje izkušnje so, da glede slednjega ni pravila. Enkrat so se mi dan pred tekmo mandlji tako vneli, da sem komaj dihal. Enkrat drugič sem tekel s prehladom in tremi Coldrexi v riti ter se bal, kakšen davek bo to terjalo naslednji dan. No, potem ni bilo ne duha ne sluha o prehladu. Letos pa sem bil pred Radenci en dan prehlajen, naslednji dan zdrav in tako vse do petka, ko je temperatura skočila na 38 in mi je zdravnica dejala "Gospod, vi pa imate malo pljučnice". Ni se motila. Sumamed je prijel šele po dveh peklenskih dneh :cry:

Bolj uporaben razmislek. Če si plačala riziko odpovedi (dodatnih 5€ ob prijavi), jih lahko do petka po maratonu obvestiš o odpovedi in ti bodo vrnili štartnino. Če nisi, lahko kvečjemu prodaš štartnino, kar bo ta petek verjetno še šlo, v soboto bo dosti težje, v nedeljo pa skoraj nemogoče. Boš pa morala biti pri prodaji dovolj zdrava, da boš šla na Gospodarsko razstavišče.

Držim pesti, da boš čim prej zdrava kot riba!
 spela*
To je pa malo smešno, no.
A ti pričakuješ, da bomo mi tukaj sprejeli odločitev zate in ti rekli, da greš?

Menda veš, da če zboliš, tek ni priporočljiv, sploh pa ne na tejmi. Ampak odloči se pa sama.
 ribic
Evo, da te odrešim! Ne greš na tekmo. 21k je preveč zahtevna razdalja, da bi jo odtekla prehlajena in si lahko narediš več škode kot koristi.
Pika in ni kaj za dodati!
 Vesnica75
:D Zdaj sem doma, se filam s c vitaminom in ingverjem ter
odločena da grem na 21tko, pa tud če jo prepešačim :twisted:
Ha zdaj pa imate vraga :wink:
Tisti, ki pa še niste z zboleli...pijte c vitamin, da ne boste zboleli (tako kot jaz
...pa kar 1 tableto z 1000 mg!
Pa hvala vam za dobre misli....se vidimo 25.10....
Uporabniški avatar
 čara
Ne pozabi na antigripin (šnaps). Pa povečan vnos beljakovin in magnezija.
Drugače pa, domača, z vrata paprika, vsebuje zelo veliko C vitamina. Največ ga ima rumena.
 spela*
Vesnica75 napisal/-a::D Zdaj sem doma, se filam s c vitaminom in ingverjem ter
odločena da grem na 21tko, pa tud če jo prepešačim :twisted:
Ha zdaj pa imate vraga :wink:
Tisti, ki pa še niste z zboleli...pijte c vitamin, da ne boste zboleli (tako kot jaz
...pa kar 1 tableto z 1000 mg!
Pa hvala vam za dobre misli....se vidimo 25.10....

Meni pomagajo tudi kapsule ehinacea (kupiš npr. v DM) - bolj kot kak Imunogram in podobne reklamirane stvari.
Uporabniški avatar
 RoKo
Tudi mene grabi, prehlad že 10 dan, zdaj še grlo. Grem, pa čeprav samo na izlet. Za maraton se ne bo izšlo, 21 pa mogoče. Bom videl na štartu.
 Vesnica75
RoKo napisal/-a:Tudi mene grabi, prehlad že 10 dan, zdaj še grlo. Grem, pa čeprav samo na izlet. Za maraton se ne bo izšlo, 21 pa mogoče. Bom videl na štartu.

RoKo :D :D kot so meni svetovali, jaz zdaj svetujem tebi...kupi si tablete C vitamin 1000 mg in jih vzemi 3 v dnevu... Jst sm že skoraj čist ok... Srečno in se mogoče "vidiva" na 21tki :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA