vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 čara
#345548
Več glav več ve, pa morda ima kdo med vami izkušnje.

Sreča v nesreči je ta, da me muči mezinec na roki (lahko tečem!). Pri rosnih 6 letih je bil zlomljen in pri še vedno rosnih 27 letih se pa kažejo težave. Zadeva je precej boleča, včasih bolj, včasih manj, kdaj pa sploh ne. Včasih zatečeno, včasih ne, po 14 dni skupaj, včasih par dni. Podnevi in ponoči. V toplem ali hladnem. V vlažnem vremenu pa skoraj vedno.

Preverjeno olajša bolečino Kinesio taping in pa vražji krempelj.

Protibolečinskim tabletam se še izogibam, ker ko 1x začnem....Kaj pa čez 10, 20, 30 in čez 50 let, ko tableta pomagala več ne bo?

Ali ima kdo kake ideje in izkušnje s prehrano brzdat artritis? S kakimi tinkturami, mazili, obkladki? Nekaj vaj za razmigavanje prstov sem zasledila, bomo videli kaj bo na daljši rok.

Mislim, da v zdravstvu še niso razvili kakega načina za odpravo in da se samo protibolečinsko "zdravi".
 Jola
#345552
Moja izkušnja, mogoče še komu pomaga:
Imela sem težave že z vsemi prsti na rokah, dotakniti se nisem smela členkov na prstih, otečene, rdeče...../mama je imela enako in je zdravnik omenil da se potem tega težje rešiš/.....pa sem brskala in pobrskala in našla , da so gumijasti obročki, ki so različne trdote najboljše zdravilo. Kupila sem si tri trdote, pa začela z najmehkejšimi in to imam kar pri TV. Ko sem na kavču, vzamem obročke v roke in stiskam....s tem sem si zelo popravila stanje, prsti niso ne boleči več, ne otečeni ! Od časa do časa si še namažem s kako že omenjeno kremo ! LP
Uporabniški avatar
 čara
#345580
kako fajn. Ravno je mama, dala psu za žvečit tisti obroč! (kot da moje pseto nim azadosti SVOJIH žvečljivih igrač! :roll:

Imamo pa doma ročko-nekaj takega http://www.intersport.si/shop/fitnes-in-wellness-44098/pripomocki-44141/drobni-dodatki-44270/vadba-za-dlani-energetics-adjustable-542feb7bc38b3782558b79c2

Misliš, da bi bilo OK. Čeprav se mi zdi, da je obroč boljši, da drugače delajo roke. :?:
 Jola
#345585
To težko rečem, jaz mislim da ni isto, ker morajo prsti objemati obroček in morajo bolj prsti delati okoli obročka, meni je bilo to svetovano in mi tudi res pomagalo. Moram ti pa še to povedati, da ko me je bolečina po nekaj mesecih/po enem mesecu so bile težave samo še na določenih členkih in občasno/ popolnoma spustila, pa oteklina in pordelost tudi, nisem opustila tega stiskanja obročka. Kar nadaljujem, kadar se spomnim. Včasih grem na sprehod, pa si ga dam v žep in to počnem. Pri nas imajo to neprestano v rokah alpinisti oz.plezalci za jačanje sklepov na rokah in ostalih mišic ! Poskusi ! LP
Uporabniški avatar
 čara
#345610
Včeraj nabavla. Imam 15kg trenutno. 20kg nisem mogla niti za cm premaknit :oops: Je pa fajn za pred TV, hehe. Da ne treniram samo mišico sedalko.

Mam cilj, da pridem tudi na 20kg z lahkoto in potem 25, 30, 35. Prste še kako rabim, moje delo je za računalnikom-tipkanje in miška, pa kak težek fasickel za prenašat. Pa ni posebej fajn, če te kak prst cel čas boli.
#345614
Imam artritis, ki je posledica pz. spremljevalec luskavice, oboje v še kar blagi obliki. Bolijo me predvsem členki na rokah, občasno komolec. Zadnje čase, recimo tri mesece, jem kurkumo s poprom (tako je menda bolj učinkovita). Naj bi delovala protivnetno; kaj pa vem, škodit ne more, pa sem probala. Kavno žličko kurkume in ščepec popra vsako jutro zmešam s pomarančnim sokom. V tem času nisem imela nobenega napada, kar pa v resnici nič ne pomeni, ker tako ali tako niso redni in ne prihajajo po kakem prepoznavnem vzorcu.
Uporabniški avatar
 čara
#345616
Kurkuma ima protivnetni učinek, res je. Nekateri si to zlato pasto zmešajo z mlekom.

Kako sem lahko na to pozabila? Za psico sem naredila pasto, so ji malo kolki poškripavali. Imam še kolagen doma (DM ima vsake toliko akcijo za 50%) in pa mačji krempelj prašek (naslednjič raje vzamem MSM), omega tri in več c vitamina. C vitamin bo šel kar po naravni poti (imamo cel kup kivijev doma!).
Uporabniški avatar
 Enkica
#345666
Jančika napisal/-a:Imam artritis, ki je posledica pz. spremljevalec luskavice, oboje v še kar blagi obliki. Bolijo me predvsem členki na rokah, občasno komolec. Zadnje čase, recimo tri mesece, jem kurkumo s poprom (tako je menda bolj učinkovita). Naj bi delovala protivnetno; kaj pa vem, škodit ne more, pa sem probala. Kavno žličko kurkume in ščepec popra vsako jutro zmešam s pomarančnim sokom. V tem času nisem imela nobenega napada, kar pa v resnici nič ne pomeni, ker tako ali tako niso redni in ne prihajajo po kakem prepoznavnem vzorcu.


Za optimalno delovanje menda kurkuma potrebuje toploto, da sprosti eterična olja, in maščobo (sem pozabila, zakaj), zato jo jaz zamešam v toplo mleko.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA