vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 alexander
#358225
Odkar imam nove superge (ponovno Asics samo drug model) se mi dogaja, da mi desna peta udarja po tleh in s tem dobim ob koncu teka bolečine v peti, ki trajajo nekaj dni - do ponovnega teka :) In tako naprej. Poskušam spremeniti tehniko teka, vendar brez uspeha. Zanimajo me izkušnje drugih, če so imeli kaj podobnega in kako so to rešili?
Sem starejši tekač, preko 60, tečem nekje slabih 18 let , na leto pretečem do 800 km, vendar do sedaj takih problemov nisem imel.
LP
 bossteb
#358227
Mogoče imajo prevelik heel drop. Razliko med peto in sprednjim delom stopala. Jaz iščem copate, ki imajo 6 mm ali manj, pa še z manj blaženja. Asicsi imajo ponavadi kar 10+ mm, sem svoje čase tekel v Cumulusih, pa sem tudi precej na peto pribijal.
Ni še prepozno, da poskusite (60+ pa 18+ tekaških let se mi zdi, da moram vikat) malenkost spremeniti tehniko teka. Zdravko Č. tudi sam blizu 60 (če se prav spomnim) vam lahko da kak nasvet glede tega.
Jaz pa lahko tale link za užitke pri teku še na mnoga leta:

https://www.youtube.com/watch?v=9L2b2khySLE

Srečno pa veliko tekaških in vseh ostalih užitkov!
Uporabniški avatar
 StaraKost
#358229
Če stopaš pod sebe in ne pred sebe, je problem rešen. Ker, če stopaš pod sebe, ne moreš pristati na peto, kot je slučaj, če stopaš pred sebe.
 bossteb
#358232
StaraKost napisal/-a:Če stopaš pod sebe in ne pred sebe, je problem rešen. Ker, če stopaš pod sebe, ne moreš pristati na peto, kot je slučaj, če stopaš pred sebe.

+1

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA