vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 alice11
#359974
Zdravo!

verjetno je tukaj kdo ki je imel ali pa ima hernjo?? Naj razložim, konec aprila sem pretekla pomaraton, naslednji dan pa sem se odpravila v hribe, ko sem se vsedla v avto me je v desni ritinici zgrabilo da so me takoj odpeljali na urgenco, ker so mislili da gre za mišični krč, so bila temu primerna tudi zdravila (apaurin, sldorut). danes je od tega že šest tednov, jest pa še vedno ne morem tečt, lahko hodim, čim poskušam s tekom, začne boleti cela leva noga od riti navzdol,večkrat čez dan me v nogo prime tudi krč! Kljub temu da je v nogi stalno prisotna minimalna bolečina delam vaje za hrbtne mišice! No sedaj me pa zanima, če je imel kdo podobno situacijo koliko časa je bilo potrebno da je poškodbo saniral, vaje, fizioterapija, kiropraktik, karkoli samo da spet obujem tekaške čevlje! :(
Uporabniški avatar
 pinkfloyd
#359977
Živio!

Sam imam hernijo že približno 15 let (L5, L6) in v vsem tem času normalno tečem. Za operacijo se nisem odločil, sem pa v začetku hodil k manualnemu terapevtu in mislim, da mi je pomagalo. Bolečino vseskozi čutim in sem se jo nekako navadil. V bistvu še najmanj bolečine med tekom, več med sedenjem, ležanjem,... Je pa bistvena telovadba (krepitev trebušnih in hrbtnih mišic), ki jo izvajam zelo redno le takrat, ko me "štihne", sicer pa ne preveč, bi jo pa moral. :)
Tako da.... pogumno nazaj v superge

P.S.: to je moje mnenje in moja izkušnja, ki pa ni nujno da pri drugih deluje

dober tek :)

Bojan
Uporabniški avatar
 Koci
#359979
O teh težavah hrbta smo na forumu že razpravljali, pa vseeno še enkrat o tem.
Pred leti mi je prišla v roke knjiga: Ozdravimo bolečine hrbta, avtorja dr. John E. Sarno.
Avtor na zanimiv, predvsem pa na znanstven način, govori o bolečinah hrbta (tudi o herniji) in vzrokih za njih.
Odziv bralcev knjige je bil pozitiven, saj se je mnogim, tudi meni, stanje zelo popravilo tako, so bolečine praktično izginile.
Morda jo pa kdo vzame v roke in prebere.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA