vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

#360419
Pozdrav tekači!

Imam težavo in sicer z bolečino v predelu desnega kolka. Bolečino lahko izzovem tudi sede če napnem stegensko mišico. Ta me "zaboli" predvsem na zadnji strani stegna in pa v predelu kolka (jaz si to predstavljam da me boli kje pride kolk vpet v medenico).

Leva noga ne boli nič.. :) brez problema..

Bolečino lahko izzovem tudi tako, če stegno (v predelu kolena) zarotiram navznoter ali navzven.

Med tekom se bolečina pojavlja konstantno (samo na desni nogi).. sedaj pa opažam, da je to prisotno že med hojo..

Kaj storiti?
Obstaja kakšen pregled (nimam pojma.. lahko imam noge kaj defeknte ali jih preveč obračam ali zvračam)? ali je mogoče desna noga kaj krajša? (verjetno bi me to bolelo že prej.. ampak me ni..)
Star sem 42 let.. ta bolečina se pojalja kakšne 3 leta.. zadnje leto je kar intenzivna.

Kam naj se obrnem (živim na obali). (Če grem k splošnemu mi bo dal lekadol in analgin ;) )

Moje delo je sede 8.9 ur.. pokrčene noge (sedenje na stolu).

hvala lepa
lp
#360425
Sama se mučim že preko 10 let z levo "tazadnjo" in sicer neki me v notranjosti boli, ne pusti delati npr. visokih korakov....
no, končno sem bila na MR in le ta je pokazala, da imam kljub po mojem zadosti veliki in celulitno-mišičasti tazadnjii :lol: atrofijo srednje mišice...kar naj bi pomenilo, da je le ta premičkena??? :shock: 8) :lol: Ma, kako premičkena, če točno vem, da je prevelika :lol: :lol: Je videt.... :lol:
#360433
vencelj napisal/-a:Peter, samo eno vprašanje : kaj si do sedaj v teh treh letih že storil oz. kako si si poizkušal pomagati?


Hmm. nič konkretnega.. rekreacija ma ta mi ne prinese nič izboljšav :) ok.. kondicija je.. ampak so tudi bolečine v istih predelih..

Veliko presedim v službi.. pa še to sedenje je neke vrste ležanje na stolu..

Odpravil sem se v center, kjer izvajajo meritve hrbtenice in odzivnosti mišic.. Tam sem dobil odgovor, da so zadnje stegenske mišice slabo odzivne (tako leva stran kot desna).. dobil sem vaje za raztezanje (kar bom pričel uporabljati ;) )..

Občasno tudi plavam.. tudi s plavutmi, ki dodatno obremenijo noge ampak buu.. očitno je to premalo.. Študiram da bi si vsaj za nekaj časa vzel nekega "trenerja", da bi mi vsaj na začetku povedal ali delam prav ali ne.. druge variante ne vidim :)

volja pa je..
#360454
Ko imaš diagnozo. Pa čeprav je mučno hodit zdravniki enkrat, pa dvakrat, pa tretjič. Je vredno vztrajat, da prideš do diagnoze, pravilne.

Ko se ve v čem je težava, pa je res dober fizioterapevt zelo v pomoč.

Eni so uspeli napačno diagnosticirat težavo s kolkom, na operacijski mizi zarežejo in ugotovijo-ups, zmotili smo se, operacija ne bi bila potrebna. :evil:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA