vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 rs1975
#361235
Že kar nekaj časa opažam, da me ob izvedbi raztezih vaj zgrabi krč na desni nogi v zadnji stegenski mišici. To se mi dogaja, če krčim koleno in ležim na trebuhu ali na boku.
V čem je težava, oz. na kak način to odpraviti?

Pri teku ali kolesarjenju se mi krči ne pojavljajo.
#361237
Podobno se meni dogaja. Le da v mečih in še to pretežno leva noga. Pri meni doziranje magnezijevega citrata in uživanje več soli tekom dneva reši težavo. Čim sol preveč zmanjšam imam spet težave.
#361268
čara napisal/-a:Podobno se meni dogaja. Le da v mečih in še to pretežno leva noga. Pri meni doziranje magnezijevega citrata in uživanje več soli tekom dneva reši težavo. Čim sol preveč zmanjšam imam spet težave.


To ne bo razlog za krče med vajami za raztezanje ...

Splošen nasvet je sicer, da ne delaj vaj za raztezanje po treningu, z utrujenimi mišicami. Vzemi si kak dan pavze vmes.
#361292
spela* napisal/-a:Splošen nasvet je sicer, da ne delaj vaj za raztezanje po treningu, z utrujenimi mišicami. Vzemi si kak dan pavze vmes.

Splosen nasvet je ravno obraten... ce ze, se delajo vaje za raztezanje po treningu, ko so misice se vedno ogrete. Enako velja za vse podobne stvari kot so joga (pa ne tisto meditiranje pod kar si vecina ljudi predstavlja jogo), vaje za core itd. Tisto izpred 30let, ko je bil stretching zacetek ogrevanja, se pa danes ne priporoca vec, ker stvar zares naredi neprimerno vec skode kot koristi, ko raztegujes mrzle misice.
#361426
domen89 napisal/-a:Utrujene in ogrete mišice niso eno in isto.
Strečinga se ne dela po težkem, dolgem treningu oz treningu moči.
Se je pa pred treningom pametno malo ogreti.


To je to.
#361464
čara napisal/-a:meni je po 7h lomastenja čez drn in strm prav pasalo da sem se nežno raztegnila. Se mi zdi da je bilo zaradi tega drugi dan manj težav. Včasih se nisem.


Poudarek na "nežno". ;)
#361472
Ja, zelo nežno, postopno. Doma pa tuš in masaža z vražjim krempljem ali magnezijevim oljem. Ali pomaga preprečit musklfiber ali ne ne vem, lahko da sem samo pridobila več hribovske kondicije. Je pa blagodejno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA