vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

#361340
Pozdravljeni!

V aprilu sem med tekom občutila bolečino za kolenom do te mere, da nisem več mogla normalno hoditi, niti se vzpeti po stopnicah. Bolečina je do drugega dneva pojenjala, nato pa se je občasno pojavila. Ni bilo odvisno od obremenitve, včasih tudi med mirovanjem. Najpogosteje med iztegovanjem noge, ampak ne vedno.

Zaradi tega sem sedaj končno prišla na vrsto pri otropedu, naredila rentgen, MR in koleno je v mejah normale, boli pa še vedno, o kakšnem teku si niti sanjati ne upam.

Sedaj pa mi je ortoped predlagaj v naslovu omenjeno terapijo. Zanima me, če ima kdo izkušnej s tem, ve kaj o tem, kakašni so rezultati? Ortoped me je poslal domov s člankom in da naj tudi sama malo raziščem, on ap ej baje navdušen nad rezultati.

Prosim za vaša mnejnja. Hvala!
#361341
kolagen ali hialuronsko kislino, kakšna je pa diagnoza? Imaš pogačice "visoko nastavljene" (to je termin,ki ga je ortoped za moje pogačice dal in zaradi tega zna prihajat do bolečin v sprednjem delu kolena).

Za hialuronsko kislino vem da so dobri rezultati pri obrabah. Za kolagen tudi. Mnogo bolje od protibolečinskih tablet, UZ terapij, laser terapij, blokad.
#361348
Diagnoza: Peritendinosis gen. sin.
Mnenje: Gre bolj za peritendinozne težave brez notranje poškodbe. V poštev prihaja zdravljenje s kolagenom.

To je to. Mene pa boli za kolenom. Občasno nevzdržno, večinoma popolnoma nič. Ni pa odvisno od obremenitve, ampak vidim, da je problem izteganje noge (stopnice, pritiskanje sklopke v avtu, hoja v hrib ...) ampak kot sem rekla, večinoma popolnoma brez problema, včasih pa tako boli, da ne morem po stopnicah.
#361369
Vse bp. Zaradi drugega zdravstvenega problema, ki se mi je zgodil septembra, sem trenutno pregledana v celoti, ortoped je bil samo še dodatek iz maja, ko sem se naročila. Pregledano ožilje vse, vse in vsi izvidi VEDNO bp, z ortopedskim vred in vse je neko sklepanje.

V tistem času, ko se mi ej to zgodilo bi težko rekla, da zaradi preveč sedenja, saj sem ogromno v gibanju. Boli pa občasno še vedno.

Verjetno bom šla še na drugo mnenje, ker ne vem kaj si začeti s tem. Ravno so mi odgovorili na drugem forumu zdravniki, da glede na izvid gre za vnetje stranskih tetiv in da nekaj čez 50% bolnikom to pomaga. Super :/
#361370
Sočustvujem...Te kaj potolaži, da imam eno roko komaj kaj uporabno, ravno zaradi "nekega vnetja", kjer so dr. med dvignili roke in rekli, da se bo najbrž samo od sebe popravilo? :roll:

Jaz si pomagam sama s prehrano, kjer pazim, da sem čim bližje razmerju omega 3:6 1:1 ali vsaj 1:4 (jaz sem kar na keto oz LCHF). Saj so omega 3 proti vnetne, omega 6 pa vnetne. Poleg prehrane, jemljem še omega 3 v kapsuli 2x dnevno. Pijem MSM s C vitaminom in več magnezija. Včasih si tudi zmasiram z magnezijevim oljem. Zdaj imam namen še nekako priti do tablet na recept v Avstrijski lekarni Neurobin Forte (imajo tudi Hrvati, morda Italjani). Jaz ga sicer poznam iz uporabe v veterini (večim psom, ki so imeli težave z živci, vnetna stanja, ukleščene živce je vidno pomagalo). Tudi naši dr. med. so ga vsaj včasih znali predpisat.

Nekaj mesecev sem si mazala z vražjim krempljem in oljem 31. Kremplja mi je zmanjkalo. Mažem še vedno 2x dnevno z oljem 31 (ki ga zmešam s frakciniranim kokosovim oljem (lahko tudi s kakim drugim, da se bolje razmaže).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA