vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

#361421
Pozdravljeni,
Vceraj sem prvic pretekel polmaratonsko razdaljo na Ljubljanskem maratonu in sem ob prihodu v cilj presenetil samega sebe, saj sem koncal s casom 1:53. Ob koncu maratona sem zacutil da so noge utrujene, ampak nic hujsega, res je da sem malo tezje in pocasneje hodil, ampak sem videl da se tudi drugi tekaci spopadajo z enakimi tezavami. Danes (1 dan po maratonu) pa sem se zbudil z bolecinami na zunanjem delu kolena , oziroma celo malo nizje in desno od kolena, predvsem pa me skrbi saj še vedno imam odrevenele prste na nogah. Zanima me, če ima kdo kake izkusnje s podobnimi tezavami, in kako ste se z njimi spopadli. Res pa je, da je ta pretečena distanca zame bila velik preskok, saj sem v pripravah na polmaraton pretekel najvec 12kilometrov naenkrat.
Prosim za odgovor, lp
#361430
Včasih se mi je med daljšim tekom pojavila odrevenelost oz. mravljinčenje v prstih na rokah (začenši z mezincem in potem postopno naprej), vendar se ne spomnim, da bi se potegnilo še v naslednji dan.
Bržkone bo v nekaj dneh minilo, zelo verjetno med vsemi tisoči včerajšnjih LM tekačev ni za prste ene roke takih, ki bi lahko rekli, da v nogah tako ali drugače ne čutijo pretečenih kilometrov.
Če ne bo minilo ali se bo celo stopnjevalo, bo to vprašanje za strokovnjake (zdravnik...).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA