vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 Jesicap
#363051
Zdravo!
Že dobro leto nazaj sem imela močne bolečine na sprednjem delu stegenska mišice, ki so segale do dimelj. Najprej sem hodila redno na privat fizioterapije. Po končanih terapijah je bilo za nekaj časa v redu, nato so se bolečine zopet pojavile ob športni aktivnosti - npr. tek, aerobika. Zatem sem obiskovala manualnega terapevta - stanje je bilo najprej v redu, nato zopet bolečine. Rentgen in MR kolka je OK, ultrazvok mišiče in kolena tudi.
Kaj lahko naredim sama, oz. ali imate morda kakšen napotek, kaj bi lahko še poizkusila?
Hvala za odgovore.
 abcde
#363054
hmmm...bolečin je več, kot bi mela natrgano mišico, kot bi te kdo udaril, kot bi ti jo krč vlekel skupaj itd? Kdaj se je pa prvič pojavila bolečina?
Bi rekel da je mišica rahlo natrgana in se pri obremenitvah poškodba obnovi. Ultrazvok pa ne vem če je ravno 100%, tudi meni so enkrat nekaj iskali z uz pa nič od tega. :) Drugače pa nisem iz te stroke :), tako da mi ni za verjet, sam js ne vidim kakšne druge možnosti. Počakat, da se mišica POPOLNOMA obnovi potem pa spet počasi začet.
 Jesicap
#363055
Bolečine so se začele pojavljati ob izpadnih korakih. Z vsako vadbo so bile bolečine močnejše. Občutek je pekoč in ni točkovna bolečina.
Od prve poškodbe traja že leto in pol, tako da bi se verjetno v tem času morala že obnoviti. Kratkotrajno mi pomaga, če si mišico raztegujem in valjam z rolerjem.
 abcde
#363057
Sam sem imel tudi pokostnico vneto, in vedno ko se je bolečina malo potuhnila sem šel teč in spet obudil bolečine, zato se ni pocelila eno leto. Potem sem povsem nehal za pol leta in se potem ni več ponovilo. Mislim, da je tudi v tvojem primeru tako, da se mišica ne zaceli popolno, ti pa jo vedno predčasno aktiviraš in s tem drastično spet podaljšaš čas celjenja. Škoda ker ni več komentarjev na to temo ker so te poškodbe prav zoprne in bi izkušnje poškodovanih res prišle prav. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA