vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

rasatejpc
Pozdrav vsem TF-jevcem!

Ker nima (hvala Bogu) preveč izjušenj s poškodbami nog, se obračam na vas.
Pred parimi dnevi (sreda 24.8.) mi je stisnilo levo nogo tik pod kolenom. Bolečina je bila precejšnja (slabost). Najprej sem preveril gibljivost in je bila tako tako, kakšna preveč oitna oteklina se ni pojavila. Malo sem razgibal koleno in počasi nadaljeval z delom in to cel dan. Zvečer sem koleno ohladil z beljakom in šel spat. Zjutraj sem ga namazal s turbo gelom in potem še nekajkrat. Gibljivost kolena je z vsakim dnem večja, bolečina pa manjša.
Po poškodbi še nisem tekel, ker se ne upam in zato se tudi oglašam tukaj. Ali mislite, da bi šel lahko že normalno tečt ter se pripravljat za ljubljansko 10ko? Hodim že kolikor toliko normalno (90%), počep pa je še kar krititčen (bolečina). Bojim se, da ne bi s tekom dodal še kaj k že storjeni škodi. Ali bi lahko tek nadomestil s kolesom?

Hvala vsem za odgovore in dober tek!

Lp, rasatejpc
Uporabniški avatar
 runner
rasatejpc
Stisnilo? Kaj ti je stisnilo nogo? :-)

Ce je bolecina prisotna ... pocakaj se kaksen dan s tekom
(kolo ali plavanje je super crosstraning)
Ko bos normalno hodil ... potem poskusi se s tekom.

Ce bolecina ne izgine v enem tednu ... pejt OZu.
 rasatejpc
Kaj mi je stisnilo!

Bila sta dva smrekova hloda, vmes pa moja noga (delo v gozdu, mokra podlaga, neuigranost, nepazljivost, napaka, smola,....).

Bal sem se oz. se še, da nebi bilo kaj narobe z vezmi, saj sem po stisku padel oz. se naslonil naprej z levo nogo in koleno je šlo po mejem mnenju malo čez 180° ali pa vsaj do 180° iztegnjenosti (predpostavka: iztegnjena noga ima recino 180°).

lp, rasatejpc
 rasatejpc
Živjo!

S poškodbo je bilo potem tako, da sem čez en mesec šel na UZ in ugotovil natrganino desne stegenske mišice (biceps femoris). Potem sem dobil fizioterapijo in ko sem zaključil s terapijami, je bilečina ostala in ostaja.

Osebenmu zdravniku sem rekel za športno ambulanto, a me je napotil k ortopedu konec tega meseca. Bomo videli kaj bo iz tega,

Sedaj pa še vprašanje za vas: ali ima kdo izkušnje z natrganinami mišic in bi mi lahko povedal, kako zadevo čimprej in čimbolje sanirat?

Hvala vsem za odgovore in vse dobro vam želim

LP, rasatejpc

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA