vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Zdravo!
Resda nekolikanj hudomušna tema :twisted:
Sicer ne pogledujem po nogah moških tekačev :D , a sem vendarle opazil, da dobro trenirani tekači(maratonci še posebej) nimajo dlak na nogah. Gre preprosto za "tekaško modo"(dlake se pobrijejo), ali pa je razlog iskati drugje?
V pričakovanju Vaših ugibanj... :wink:
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D Hja, a si predstavljas en krasen padec in popraskane noge, predvsem pa potem kraste, ki se zlepijo z dlakami? Mislim, da je odgovor nekje blizu, ceprav si jih sam se nisem nikoli obril.
Uporabniški avatar
 Matej
Maserke, ki masirajo pobrite noge veliko bolj uživajo.

Znanstveniki so tudi izračunali, da se hitrost maratoncev s pobritimi nogami poveča za 0,000024km/h. Vendar, kaj ti to pomaga, če te imajo vsi za p...
 Odzadnjak
Tek še ni kolesarjenje, tako da jaz raci o britju tekačevih nog ravno ne verjamem.
Uporabniški avatar
 Matevz
Ja,.....poraščenost,.......britje...moški............a so to sploh moški? :D :D :D

Moško britje nog izvira iz kolesarstav, triatlonci, ki pa s(m)o itak malo ekscentrično-eksihibcionistični pa s(m)o to hitro povzeli.

Razlogov (racionalnih) je več:

1. če padeš na kolesu je relativno enostavno očistit rane (ampak kolikokrat pa padeš - jaz enkrat na 2-3 leta))

2. Masaža je za maserje bistveno bolj "privlačna"

3. And this is the one : it's coll, it's special - to je pa na koncu bistveni razlog :oops: :P - pripadaš neki skupini, ki se ji morda vsi, ki so out, smejejo, ampak tisti ki so in pa vejo za kaj gre.

BTW - moja žena se je po nekaj letih že kar navadila, da sem od marca do oktobra pobrit :D :D :D (vmes pa po občutku)
 mojA
na 2. polmaratonu v Sežani sem se kot začetnica v udeležbi tekem grozno zabavala, ko sem opazovala tekače. Ne bom pozabila Italijančkov v finih tankih najlonkah z laicro kožne barve in atletskih (ta širokih) kratkih hlačah. Za crknit smešno ! Izgledali so kot baletke. Sicer pa, komu mar. Kakor komu paše. Zeblo jih pa le ni pa še malček 0,000024 sek hitrejši so bili. :lol:
Uporabniški avatar
 Matevz
Moram reči, da tekaških hlač čez pajkice pa res ne razumem.

Ni aerodinamično, pa še cool ne :roll:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ko sem potoval po Italiji sem se dostikrat vprašal take stvari, popolnoma nesmiselne za nas pa jih Italjani se usen trajbajo kokr najboljse :)
Uporabniški avatar
 Matevz
Na Eurosport.com je objavljen tale članek na tole temo, ki se je pojavila že pred časom:

The close shave

"Waxing? Never!" says Danny Nelissen, Eurosport's Dutch cycling commentator and a former eight-year veteran of the pro peloton. "I don't know anybody who ever resorted to waxing -- and if they did, they'd probably never admit to it."

Waxing, therefore, must be considered an overly effeminate solution for hair removal?

"Well, yes... but primarily it just hurts too much," admits Nelissen, who shares every good cyclist's shaving routine: "With a razor, every two days in the shower."

As for the "why?" to your question, first forget the common assumption that it has something to do with aerodynamics. Unlike swimming -- where smoothness equals speed in the medium of water -- the drag of a few leg hairs blowing in the wind is negligible in cycling.

"The main reason for a smooth shave is massage," says Nelissen, winner of the amateur world road race championship in 1995.

Particularly in a three-week race like the Tour de France, recovery is essential to survive to the finish. Daily (and sometimes twice or thrice daily) massage works out the toxins, soothing seized muscles and increasing blood flow back to the heart.

After training and diet, there's nothing more important in pro cycling than massage, says Nelissen, pointing out that leg hair would make massage messy (because of the oils used) and painful during deep-tissue work.

Shaving's other primary plus is hygiene, notably after a crash.

Cycling injuries -- the raw skin surface burns known as "road rash" -- require a lot of disinfecting to scrub out the imbedded gravel and any thing else picked up from the asphalt.

"Having hair mixed up in all that just increases the chance of infection," says Nelissen.

So what about you? If you don't have a personal masseuse and you haven't crashed in years, should you still shave your legs?

Absolutely.

"At the end of the day, it also looks good," Nelissen says. "When you don't have the hair, the muscles are more exposed and your legs look more developed."

"Of course it's a little bit about vanity, but it's also psychological," he says. "Riding can be a mind game. If you look good, you feel good. And if you feel good, you ride good. It's that simple."
Uporabniški avatar
 tamy
Pri nas se je zgodila ta cudna nezgoda,da je najboljsi atlet v klubu pobril svoje lepe nogice.In potem razlagal svoje dejanje,da si hitrejsi,haha.ker so mu ostali nasedli,ne vem sicer,kako jim je to uspelo,so si jih pobrili.Tako da pri nas na stadionu je veliko sicer lepih fantov,ki imajo pobrite noge.osebno sem se tega tako zelo navadila,da me to ne moti vec.mi je bilo pa ogabno na zacetku.
Nekje sem prebrala,da so moski,ki si brijejo noge-metroseksualci.
Uporabniški avatar
 H2O
No, evo moje skromne pripombice glede britja moških nog...in še česa :wink:
Torej, masiranje gladke kože je gotovo veliko bolj prijetno kot štraglanje žime :wink:;
rane se, jasno, veliko lažje čistijo na pobriti koži;
res, da pravzaprav nisem med tekom nikdar z očmi švigala po moških nogah in zato tudi ne premišljevala o njihovem izgledu ampak, če se zdaj za pisalno mizo zamislim nad njimi (nogami) so mi absolutno bolj privlačne depilirane kot ne :wink:
in poznam nekoga, ki se brije tudi pod pazduhami in še nekje. 101% je moški :wink: zadeva mi deluje absolutno cool :wink:
Uporabniški avatar
 Matevz
A da sem metroseksualec? Nisem vedel.
Pa tudi vem ne kaj naj bi to bilo.

BTW 99% Kolesarjev in triatloncev (ta zaresnih) je metroseksualcev. Pa baje, da tudi veslačev.
Nazadnje spremenil Matevz, dne 22 Jul 2004, 14:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 mihaperme
Jaz sem tudi že enkrat imel pobrite noge. Moram reči, da sem imel boljši občutek ko sem tekel. Sej mogoče bi jih še kdaj obril. sam je s tem tuk velik dela pa še kakšni te mal bolj čuden gledajo, če nevedo da si tekač :lol: :lol: :lol:.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA