vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Snezinka
Ojla!

Ima še kdo takšne težave v teh vročih dneh? Meni noge zatečejo že zjutraj (imam full vroče v stanovanju, ker blok nima nobene izolacije, jaz pa imam stanovanje za povrhu še čisto na vrhu :evil: ), ko sem ene pol ure pokonci.
Do sedaj še nisem imela nikoli takšnih težav, eto zdaj pa ko strela iz jasnega :?
In kar je najhuje, me cela zadeva moti (peče) pri teku :!:
Sem poskusila po službi z ležanjem z dvignjenimi nogami (in obloženimi z ledenimi blazinicami), pa razen tega, da me je po dveh dneh neaktivnosti vse bolelo, nisem dosegla prav ničesar :evil:
Vidim, da sem res narejena bolj za snežne razmere :cry:

Hvala bogu, se je zdajle vsaj ulilo :? in se bo mogoče mal shladilo.
Uporabniški avatar
 mojcej77
Snežinka,
poznam težave tvoje vrste. Službeno in privat:)
Vročina zna bit ena taka stvar, ki pokaže stvari, drugače skrite.
Lahko ni nič, a vseeno ti priporočam, da pri zdravniku preveriš naslednje:
-delovanje ledvic
-ožilje nog (krčne žile, tromboza).

Simptomatsko pa pomaga:
-čimvečkrat se od stopal navzgor (da se tudi povsod, kjer najdeš umivalnik-vsaj do kolen, najbolje pa čimvišje po stegnih-ostalo pa izpusti, da se ne prehladiš!) stuširaj z mrzlo vodo, dokler ti temperatura vode ne postane "mlačna" in si se res ohladila,
-pravtako čez dan večkrat dvigni noge, ne sedi preveč, pra tako ne stoj preveč,
-nežno masiraj noge s krožnimi gibi, kot bi hotela nežno "odplakniti" oteklino, začni nad kolenom, potem pa se pomikaj nižje in nižje (če kdo to dela namesto tebe, toliko bolje, še posebej s kakim hladilnim mazilom za noge). Pritisk vedno usmerjaj navzgor - ko greš s prsti gor proti bokom, malo pritisni, navzdol pa ne pritiskaj, samo gladi!!! Vse delaj nežno, ker ti drugače lahko postane slabo, pa tudi za podkožje in ožilje ni dobro!!!
-ne nosi previsokih pet, menjaj obutev-ne nosi vsak dan istih čevjev, hodi čimveč bosa,
-ne nosi oprijetih oblačil
-pitje vode razporedi čez cel dan - ne popij na primer zjutraj litra vode, pa zvečer spet litra, vmes pa nič.
-če te pri teku peče, raje hodi v klanec namesto teka, tudi hoja po stopnicah je fajn, potem se pri vsakem tuširanju oplakni z res hladno vodo, vsaj po nogah
-preveri, kake pritiske čez dan prenašajo tvoje noge, posebej pri sedenju in jih poskusi prilagodit tako, da bo obtok čimbolj prost (če imaš recimo previsok stol in ti noge bingljajo, je pritisk na ožilje in limfo neznosen in nič ne laufa, kot bi moralo).

Tako nekako.
Stanovanje pa-zrači ga ponoči, če ne pomaga, pred odprto okno obesi mokre rjuhe. Najbolje pa bi bilo, če se preseliš:/...

Vso srečo!!!

lp,

m
Uporabniški avatar
 Snezinka
Tole je pa prava ekspertiza!

Hvala za nasvete, se jih bom lotila kar po vrsti (edino tisto, da bi kdo to (masiranje) delal namesto mene, ni izvedljivo :? ).

In kako se je situacija uredila pri tebi?

lp
Snežinka
Uporabniški avatar
 Manika
mojcej77 napisal/-a: Najbolje pa bi bilo, če se preseliš:/...

Mogoče je nakup klime cenejši kot pa selitev :wink: .

Snežinka, upam, da tvoje težave čimprej minejo.
Uporabniški avatar
 Snezinka
Manika, živjo!

Mah, tle se kar strinjam z mojcej77, pri tko zanič izolaciji sten bloka, pomaga sam selitev :evil: .
Itak ni, da bi bla kej preveč navezana na to stanovanje :?
Uporabniški avatar
 klaudi
Clinians (al neki tadzga) ima eno dobro hladilno kremo za noge. Po moje bi ti pomagala. Drugač je pa slana voda zakon (v morju al pa v lavorju).
Uporabniški avatar
 Snezinka
Ojla!

Hvala vam punce za vse vaše nasvete :cast: .
Vse sem po malem upoštevala, še najbolj prijetno je bilo tisto s kremo (Klavdi, hvala)...in ker je zadnjih par dni spet normalno ozračje, tudi mojih težav ni več. Sem si kar oddahnila, ker me je začelo že resno skrbeti.

In včeraj je bilo tudi prisilnega počitka konec...po skoraj mesecu dni sem spet tekla :!:. Pričakovala sem totalen padec kondicije, ampak je kar šlo. Mojih klasičnih 10km sem uspela teči v enem kosu, res da je bil tempo penzionističen, da o utripu sploh ne bi zgubljala besed...ampak za moralo je bil pa tale tek pravi blazam.

Hvala vam še enkrat!
lp,
Snežinka
 Nataša
super! si že ene take pisala v impresije, da me je mal skrbelo :roll: ti samo teci, vreme bomo pa že porihtali :wink:
Uporabniški avatar
 Snezinka
Nataša napisal/-a:...si že ene take pisala v impresije, da me je mal skrbelo :roll:

Mene tudi :evil:
In če še teči ne moreš...
Ja, tek je čudežno zdravilo. Sem si pa sedaj za vsak slučaj kupila še kolo...tko da imam dve opcije preganjanja zlih duhov.

lp
Snežinka

pies: Nataška, hvala za skrb :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA