vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Arapc
Mene pa glede zanima naslednje, pri katerem ortopedu, zaradi poskodbe kolena, ste prisli najhitreje na vrsto, pri katerem ste imeli najboljse izkusnje......
Sam sem iz LJ, pa iscem enega, zaradi poskodbe kolena, ki mi preprecuje kakrsnokoli tekanje :S
Uporabniški avatar
 softi
Arapc, pr katerem koli ortopedu(če greš na napotnico) boš čakal do onemoglosti. Razen če koga poznaš, pa da ti preko vrste zrihta.

Za koleno so dobri trije: dr.Šimnic-Ortopedska klinika, dela privat tudi v Orthopsu (plačaš nekje 10-15.000 pa prideš v roku 10 dni na vrsto), dr.Stražar-Ortopedska klinika, privat naj bi začel zdej nekje delat, kje pa ne vem. Pol je pa tukej še dr.Veselko-travmatolog, se ukvarja s koleni.

Teli trije so v Ljubljani. Imaš pa potem še Valdoltro tam vem, da je dr.Ambrožič za kolena, predvsem za rekonstrukcijo križnih vezi.

Kaj pa te matra v kolenu?
Uporabniški avatar
 andrejl
Fuchs fizioterapija, samoplačniško...

malo pobrskaj po netu, če te zanima. jaz sem bil zelo zadovoljen.
Uporabniški avatar
 [mikkeni]
Ker je tu ravno debata o poškodbi kolena, me zanima, kaj narediti v primeru bolečin v kolenu? obiskati osebnega zdravnika? kako izvedet, če je kaj resnejšega narobe z mojim kolenom? dva dni po LM je že mnogo boljše, ampak če gledam na nedeljo, ko sem proti večeru le s težavo hodil, me res zanima a je boljše iti na pregled, pa čeprav je danes precej boljše, hoja skoraj normalna?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Lahko greš do zdravnika, vendar je vse odvisno od tipa bolečin, posledično poškodbe. Sam sem dobil napotico za ortopeda, naročen sem bil čez 10 mesecev in sem v tem času sam porihtal vse :)
Uporabniški avatar
 želva
Zaradi kolena greš lahko k travmatologu, fiziatru ali ortopedu. Verjetno je precej vseeeno, ampak ni vseeno kaj piše na napotnici. Tako, da ni nujno, da greš k ortopedu, katere se navadno najdlje čaka. Meni je osebni zdravnik rakel, da če me boli koleno naj vzamem lekadol, pa je bila stvar opravljena.
Svetujem, da počakaš kakšen teden, in se potem odločiš.
Meni je pomagal fiziater dr.Vuga (vnetje nasadišča kite), tedaj je delal na Metelkovi sedaj pa ima menda samoplačniško na ZVZ zraven psihiatrične.
Ženo je operiral dr.Veselko - (rekonstrukcija križne vezi) travmatolog na travmatološki, operacija je zelo uspela, za samoplačniško se najbrž lahko zmeniš na Izomed v BTC, kjer te lahko pregleda tudi dr.Derviševič, izvajajo pa tudi terapije.
Vsekakor pa najprej probaš s počitkom, ledom in lekadolom, lahko tudi s povojem.
LP
Uporabniški avatar
 Bernie
Pozdravljen!
Ortoped dr Sajovic SB Celje
LP Bernie
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Fuchs - res se spozna in te porihta tk ko je treba.
Uporabniški avatar
 mirc1
Dejte mi povedat kolk pa kej stane obisk pri Fuchs.Da te pregledajo in povejo kaj je narobe in kako zdravit poškodbo.
 damjan10
Živjo!

Jaz ti svetujem dr. Hussein, ki ima ambulanto ARTROS v Ljubljani in Novem mestu.
Je eden največjih svetovnih strokovnjakov za kolena, še posebej se ukvarja z novo metodorekonstrukcijo križnih vezi.

ima koncesijo za ambulanto, kar pomeni, da ne plačaš pregleda ampak prideš z napotnico.
Nazadnje spremenil damjan10, dne 06 Dec 2015, 17:32, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 mirc1
Ej damjan10 res hvala za ponudbo sam me zanimajo samo približno stroški obiska v samoplačniških ambulanta.Ker bom videl kaj mi bo v ponedeljek svetoval moj zdravnik.rad bi dobil sam približno oceno da vidm kolk eurotov morem pripravt če ne bom zadovoljen z mojim zdravnikom(glede čakalnih vrst pa podobnih stvari).
 damjan10
v ARTROS je na napotnico brezplačno, samoplačniško je cca 40€.
Nazadnje spremenil damjan10, dne 30 Mar 2011, 07:44, skupaj popravljeno 2 krat.
 silva
Se strinjam da je dr. Hussein najboljsi naslov. Fuchs je fantasticen fizioterapevt, kar se pa operacij tice pa je dr. Hussein defintivno eden najboljsih. Moz je imel letos namrec 2 operaciji - meniskus in nato se krizne vezi. Obe sta uspeli in 3 mesece po operaciji kriznih vezi je v popolni formi, misicno maso in gibljivost poskodovanega kolena ima le 5% slabso kot pri zdravem kolenu.

Torej ce se nisi nasel ortopeda, pojdi v Arthos in zahtevaj dr. Husseina (tam so drugace 3-je zdravniki). Cakalna doba je dejansko le 1-2 tedna in to z napotnico, torej brezplacno.

Lp
Silva
Uporabniški avatar
 vasko
Bernie napisal/-a:Pozdravljen!
Ortoped dr Sajovic SB Celje
LP Bernie

Res je! Tut men je operiral križno vez.
 Loly2310
Ojla,

jaz sem imela 12.12. operacijo sprednje križne vezi. Operacijo je izvedel prof.dr. Veselko - med najboljšimi v Sloveniji. Jaz sem zaupala svoje koleno samo njemu (pri operaciji je sodeloval tudi dr. Macura).
Poleg tega pa ima človeški odnos do pacientov in te posluša, da imaš občutek, kot da si njegov edini pacient. To je takrat najbolj pomembno!!!

Jaz sedaj lepo okrevam po operaciji. Moram reči, da je bila zame to ena težkih izkušenj, vendar vem, da se mi bo v bodoče obrestovala.

Po novem letu grem v toplice, da me dobr spravijo na noge.
:)
Laughing
LpM

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA