vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

jazzeya
Oglasam se s specificno zenskim problemom, ki je po vsej verjetnosti vezan tudi na mojo malce vecjo tezo in s tem telesni obseg.

Tecem bolj obcasno, in sem v soboto odtekla mojih prvih 5 km uradnega teka. Tudi po tem pa sem se soocila z enako tezavo, kot ze nekajkrat prej.

Tri prste pod levo dojko se mi je namrec pojavila odrgnina, po vsej verjetnosti kot posledica drgnjenja preznojenega materijala modrca ob kozo.

Zanima me, ce ima se katera od vas izkusno s tem in ali lahko racunam na to, da mi kaksen poseben sportni model ne bi povzrocal tovrstnih problemov?

Zaenkrat si namrec se nisem privoscila nalozbe v sportni modrc.

Upam, da se najde kak odgovor zame.
 špelcamarelca
Se je tudi meni že zgodilo, in to s športnim modelom modrčka, ki se je spredaj zapenjal. Stvar v roku enega tedna izgine, ti pa priporočam, da probaš uporabljati kakšen drug model, ki ne sme biti pretesen.
Uporabniški avatar
 T1
Mislim, da je najboljše, da na mesto, kjer običajne nastane odrgnina, nalepiš tisti beli flajšter. Mislim, da se imenuje mikropor, ali nekaj podobnega. Potrebno ga je nalepiti še na suho kožo, najboljše kakšne dve plasti. Na dlake pa ne prime, zato se je potrebno prej malo pobriti.

Upam, da sem ti kaj pomagal. Javi, kako se je obneslo.

LPT1
Uporabniški avatar
 Darja
No, če si se hrabro soočila s svojim prvim uradnim tekom, lahko upravičeno domnevam, da sigurno ne bo zadnji, zato ti toplo priporočam nakup kvalitetnega športnega modrčka. Mimogrede, so svinjsko dragi, ampak naložba se nedvomno izplača, tako se boš najlaže izognila odrgninam, ki so (zlasti poleti) zelo neprijetne.
Uporabniški avatar
 softi
T1 napisal/-a:Mislim, da je najboljše, da na mesto, kjer običajne nastane odrgnina, nalepiš tisti beli flajšter. Mislim, da se imenuje mikropor, ali nekaj podobnega.
LPT1

V bistvu je to najboljša rešitev poleg jasno dobrega športnega modela. Sicer, ko si ves preznojen, pa če je še številka mal večja, te tudi čist nov modrc ne obvaruje pred odrgninami. No vsaj mene ne. Verjetno je tudi mal odvisno kako občutljivo kožo imaš.

Kot omenjeno, širši mikropor, dvojna plast, pa bo. Drugih flajštrov raje ne, ker se znajo eni tko močno gor nalepit, da je pravo mučenje odlepit zadevo.
Če pa že pride do odrgnine, bepanten krema, pa se hitr zaceli.

lep dan...
:D

p.s. če razmišljaš o nakupu športnega modela, pa če iščeš za večji prsni obseg priporočam tole angleško stran http://www.lessbounce.com/ (ma da dela :wink: ), kjer imajo poleg ostalih jasno veliko ponudbo večjih oz. velikih cifer, ki se pri teku zelo dobro odnesejo (preverjeno). Sama pri nas nisem našla primernega modrca za tek.
Nazadnje spremenil softi, dne 12 Jun 2007, 11:13, skupaj popravljeno 1 krat.
 ŽULJ
jazzeya napisal/-a:Oglasam se s specificno zenskim problemom...Tri prste pod levo dojko se mi je namrec pojavila odrgnina...

T1 napisal/-a:Na dlake pa ne prime, zato se je potrebno prej malo pobriti.

Je že res, da so tudi dlake ženski problem...pa vendar ne na prsih... :lol:

Nasvet je pa uporaben.

:wink:
Uporabniški avatar
 Katrin
Tudi jaz sem imela že odrgnino in to od športnega modrčka, med prsmi, kjer se je prešvicana in vlažna tkanina drgnila ob kožo... :D Vse skupaj je izginilo tako, kot je prišlo.
Uporabniški avatar
 Jančika
Ni nujno, da je športni modrc drag, se pa mora res dobro prilegati. Sama imam dva iz nižjega cenovnega razreda, z obema sem naredila že precej kilometrov in me niti po uri in pol teka ne ožulita. Po moje ni druge, kot da pomeriš čimveč modelov in najdeš res pravega zase.
Uporabniški avatar
 Jana
Zdravo, tudi jaz imam enake težavi, ki se pojavijo, če tečem dlje od 1 ure. Najprej sem jih reševala z mikroporom, pa ni bilo najbolj optimalno, saj sem dobila odrgnino pa malo pod ali nad mikroporjem, čist cela se pa tud nisem mogla polepit. Zdaj se pred tekom izdatno namažem z mastno kremo (npr.nivea) in pomaga.

lp, j.
Uporabniški avatar
 Manika
softi napisal/-a:... www.lessbounce.com

Zdej bo pa delal link :wink: .

Drugače sem pa jaz zadovoljna s topi Helly Hansen.
Uporabniški avatar
 softi
Pisarski škratek na delu, že popravljeno :D . Manika, hvala...
 revolution
Tudi jaz imam omenjeni problem predvsem na daljšem teku. Pomagam pa si podobno kot Jana in sicer tako, da problematični del namažem z ribjo mastjo.
Uporabniški avatar
 -metka-
Hoj!
A mi katera tule lahko svetuje, kam naj se v Lj odpravim po športni modrc?
Hvala!

lp ,m
Uporabniški avatar
 Hudl
Pa se en moski odgovor...
Bepanten... ampak mazilo (!), ne krema. Namenjena je tocno preprecevanju vnetij in to na otroskih ritkah. Tam odlicno deluje, na mojih obcutljivih delih pa tudi :D
Hudl
Uporabniški avatar
 Manika
-metka- napisal/-a:Hoj!
A mi katera tule lahko svetuje, kam naj se v Lj odpravim po športni modrc?
Hvala!

lp ,m

O tem smo se že pogovarjali lani. Tole si malo preberi, mogoče bo kakšna koristna informacija :wink: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA