vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

corsol
Kar velikokrat lahko preberemo kaj o stretchingu....predvsem po (kakršnikoli) vadbi.
Nekateri so zelo ZA , drugi malo manj....

Naletel sem na naslednje:

"Some athletes like to stretch their muscles by doing some stretching exercises. The most recent scientific research has caused doubt about the benefits of stretching. Many athletes enjoy stretching and are used to doing it - if you enjoy it, then we advise you to continue. Always carry out your exercises slowly and in a controlled manner. Breath slowly and evenly during the exercises."

Kaj menite ostali ?
 Winkl
pred vadbo ne izvajam strechinga ampak samo rahlo ogrevanje.

Po vadbi pa OBVEZNO streching izvajam. oziroma se raztegujem :)
Mene so naučili, da se mišica med treningom krči, s strečingom ji pa pomagamo nazaj v normalen položaj, za kar bi sicer po naravni poti porabila precej več časa.
če se včasih nisem raztegnil, sem bil potem ves zategnjen. zdaj si enostavno nikoli ne privoščim, da se ne bi po treningu/teku raztegnil
 BORA 76
jaz pa se v zadnjem času slišal drugo razlago. Mišica v času teka dela. Pri tem nastanejo mikroskopske poškodbe. Do 15 minut po vadbi priporočajo hladne obkladke, oziroma, da telo hladimo. Po 30 minutah pa telo spet ogrevamo. V prvih 15 minutah te mikroskospke krvavitve v mišicah s hladnimi obkladki ustavimo, nato pa s toplimi obkladki razširimo žile in s tem povečamo pretok krvi s tem pa hitrejšo regeneracijo mišice. Streching pa odsvetujejo, ker z njim raztegnemo in poškodujemo še tiste vlakna v mišici, ki so med tekom ostala cela. Mišica je po vadbi v (kako naj rečem) krči in z raztegovanjem jo naprej trgamo. Prav tako so mi odsvetovali raztegovanje pred vadbo, saj mišica takrat še ni pripravljena na take "napore" ker je neogreta. Za streching naj bi si vzel en cel dan ter raztegnili celotno telo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA