vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Ali69
Ali kdo pozna/uporablja ultrazvočno masažo, ki pomaga(?!) pri poškodbi mehkih tkiv? Pred nekaj časa sem bral o neki tovrstni ročni napravici, ki se jo da izposodit na dom. Nekje v Lj.? Ne vem več kje.
Kakšne izkušnje z zdravljenjem poškodb v športni ambulanti pri Mileniumu?
Ja, boli me namreč AT, ne prvič, preizkusil že mali milijon nasvetov (nove superge, petni vložki, elastičen trak, led, Ketonal gel). Približno dve leti je bilo OK (ob stalni uporabi vložkov), vendar me ponovno boli (sumim zvin noge v zanki med surfanjem poleti, brez otekline in bolečin, pa vendar očitno z natrganjem - kar sem občutil šele ob 18km teku 5km/min sredi avgusta - *###!!! trda PST).
Počitek, hm - po par mescih bi se zagotovo pocajtal - a kaj ko to ni opcija, vsaj ne pred LM. :evil:
 Ali69
Hvala, sem že vse preštudiral, večino nasvetov poznam že od prej.
:)
 lona
Bom pa vesela, če še kaj novega poveš, saj tudi mene tole
že drugič matra. :D
Nasvet, ki sem ga dobila, je bil, da moram delat več vaj za moč mišic. Ravno to pa sem zadnje leto bolj malo delala. Pa je bila "nagrada" tu.
Malo sem tudi razočarana, ker je bazen na difu trenutno še zaprt... :roll:

Upam, da se tudi ti kmalu pozdraviš.
:D lp
 Ali69
Meni najbolj pomaga počitek, kar si pa trenutno ne morem privoščit. Zato po teku hladim, mažem s Ketonalom. Pri teku vedno uporabljam elastično manšeto in petne gel vložke za superge. Občasno masiram, da so tetive bolj prekrvavljene. Pazim tudi, da ne tečem v hrib.
Dodatno jačam mišice meč - dvigovanje na prste na stopnici in veliko raztegujem.
Še vedno boli a stisnem zobe :? in gre. Prvi kilometer je grozno, nato pa, ko so tetive bolje prekrvavljene, pa je lažje. :)
Drugo leto, po ''zimskem počitku'' bo že bolje...
Uporabniški avatar
 mare
Ali69 napisal/-a:Meni najbolj pomaga počitek, kar si pa trenutno ne morem privoščit. Zato po teku hladim, mažem s Ketonalom. Pri teku vedno uporabljam elastično manšeto in petne gel vložke za superge. Občasno masiram, da so tetive bolj prekrvavljene. Pazim tudi, da ne tečem v hrib.
Dodatno jačam mišice meč - dvigovanje na prste na stopnici in veliko raztegujem.
Še vedno boli a stisnem zobe :? in gre. Prvi kilometer je grozno, nato pa, ko so tetive bolje prekrvavljene, pa je lažje. :)
Drugo leto, po ''zimskem počitku'' bo že bolje...

Mislim ta je dobra, da si ne moreš privoščiti počitka (očitno ne gre za takšno službo ampak samo za velike osebne ambicije). Daj si še kakšen risalni žebljiček v supergo, boš še večji heroj.
 Ali69
Mare,

Hvala za res odličen predlog. Le kako nisem pomislil na to, ti šment 8).
Rabimo še več takih kot si ti in svet bo boljši...
Uporabniški avatar
 Radolca
pozdravljeni.
imam težave s ahilom oziroma po njem imenovano tetivo :wink:
imam vložke, katere trenutno nosim samo v čevljih (in mi, mimogrede povedano, pomagajo). Berem pa tudi, da nekateri uporabljajo tudi vložke v supergah.
Zanimivo je, da se mi vložki, katere uporabljem sedaj, premikajo na peti čevlja pri hoji. kaj mora boti potem šele pri teku, si mislim.
kje se dobi take vložke za tek? Ali se nalepijo na peto superge?
Vi, ki imate izkušnje s tem mi prosim odgovorite.
Hvala

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA