vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Bolečina pod kolkom :cry:, ko tečem .
Kaj narediti? Zdravnica mi je rekla, da je išjas samo ne verjamem.
Če je imel kod podobne iskušnje, naj napiše kaj je ukrepal?

Hvala in LP

Mario
Uporabniški avatar
 tekačica
MARIOLINO napisal/-a:Bolečina pod kolkom :cry:, ko tečem .
Kaj narediti? Zdravnica mi je rekla, da je išjas samo ne verjamem.
Če je imel kod podobne iskušnje, naj napiše kaj je ukrepal?

Hvala in LP

Mario

Mene tudi boli pod kolkom ali pa kolk. Boli me sicer le občasno, je pa posledica padca na bok :roll: . Takoj po padcu je bilo nekaj časa hudo, zdaj je ok. Kadar me začne boleti (včasih po dolgem teku, hoji po neravni podlagi...) počivam.
Uporabniški avatar
 spiridon
bolecina v kolcnem sklepu je lahko posledica velike kolicine teka po neravnem terenu,kjer so pretirano obremenjene zadnjicne misice,bolecina pa seva od kolka po nogi.lahko pa je tudi vnetje burze na tem mestu.vcasih se pojavijo poskodbe misic primikalk,ce nisi navajen teci po neravnem,morda spolzkem terenu,ali pa pri sprintih.
pri padcu pac gre za udarec in tem poskobo misice in boleco kost na tem predelu.v obeh primerih bi svetoval v prvih dneh hlajenje 10 min,kremo voltaren in lokohepan in kaksne protivnetne tablete voltaren ali naklofen..
dobra je tudi zeliscna obloga celin-fizio za sportne poskodbe(kozelj d.o.o. iz doba),prodajajo tudi nekatere lekarne.zelo dobre in ucinkovite.
hitro okrevanje in dober tek!!! :)
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Hvala za nasvet :) . Sicer naklofen jem že kak teden in redno se mažem z PERNATON GELOM .
Mogoče tudi tečt ne bi smel neki časa, tudi kratke ne :roll: .
Sicer je v soboto logarska in upam, da se je bom lahko udeležil :? .

lp
Uporabniški avatar
 tekačica
spiridon napisal/-a:bolecina v kolcnem sklepu je lahko posledica velike kolicine teka po neravnem terenu,kjer so pretirano obremenjene zadnjicne misice,bolecina pa seva od kolka po nogi.lahko pa je tudi vnetje burze na tem mestu.vcasih se pojavijo poskodbe misic primikalk,ce nisi navajen teci po neravnem,morda spolzkem terenu,ali pa pri sprintih.
pri padcu pac gre za udarec in tem poskobo misice in boleco kost na tem predelu.v obeh primerih bi svetoval v prvih dneh hlajenje 10 min,kremo voltaren in lokohepan in kaksne protivnetne tablete voltaren ali naklofen..
dobra je tudi zeliscna obloga celin-fizio za sportne poskodbe(kozelj d.o.o. iz doba),prodajajo tudi nekatere lekarne.zelo dobre in ucinkovite.
hitro okrevanje in dober tek!!! :)

Če bom še kdaj tekla, bom upoštevala tvoj nasvet :lol: :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA