vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 javaman
Na obeh nogah imam imam okrogel boleč žulj, ki ima luknjico na sredini pod kožo. Ali je to kurje oko?

Če je, kako se ga rešiti?
 Metka 2
S tekočino proti kurjim očesom, ki jo kupiš v lekarni.s
Uporabniški avatar
 pajo
Imel sem jih veliko pa sem se jih rešil.
Skalpel dokler gre potem pa sem jih dobesedno ven potrgal in jih nimam več. Malce boleče pa veliko manj kot imeti kurja očesa pa po njih hoditi in teči.
Uporabniški avatar
 dannae
hoj,
obstajajo tudi taki obliži, ki so namočeni s tekočino proti kurjim očesom. Imaš dva dni gor nalepljeno in se lepo razmoči, tako, da lahko nežno odstraniš vrhnjo plast. Še dvakrat ponoviš in čez par dni si ok. Hansaplast--> kupiš v vsaki lekarni, morda tudi v drogeriji. Ni drago.
Po moje bolj apetitlih, kot da si vse skupaj sam skalpeliraš :oops: . Me je kar zabolelo, ko sem brala zgornji post. Res je hraber tale pajo :shock: ....

Pozdravček in veliko uspeha pri odstranitvi.
D.
Uporabniški avatar
 Darja
No, jaz sem še bolj ziheraška kot Dannae, zato ti toplo priporočam obisk pri pedikerju, takšne domače "operacije" se kaj lahko končajo z okužbo.
 Metka 2
Sem že bila pri pedikerju, pa se je pri njem končalo s krvavitvijo, tako da prisegam na lastno odstranjevanje, še najučinkovitejša pa se mi zdi ta tekočina iz lekarne.
 luzr
Če že mislite doma mesariti, potem je treba razkužiti rezilo.
Z ognjem ;> in mesto operacije z alkoholom in/ali jodom.
Po posegu je priporočljivo premazati z jodom.

Gre tudi brez dezinfekcije...
 Metka 2
Luzr, saj s tekočino se nič ne mesari, tekočina samo zmehča kožo, ki jo potem kar odluščimo in ni nobenega mesarjenja. Od drugih načinov se pa distanciram.
 luzr
Omenjeno velja za tisti bolj "kirurški" način.
Napisal sem samo zato, ker forum berejo tudi otroci, ki bi utegnili dobiti tu slab zgled. Odrasli lahko počnejo kar hočejo...
Uporabniški avatar
 Sončka
Saj Luzr, glih rezilo ni za otroke... :shock: No ja, pa skalpel tudi ne...
Lp, I.
Uporabniški avatar
 pajo
luzr napisal/-a:Če že mislite doma mesariti, potem je treba razkužiti rezilo.
Z ognjem ;> in mesto operacije z alkoholom in/ali jodom.
Po posegu je priporočljivo premazati z jodom.

Gre tudi brez dezinfekcije...

Eee žena dela v zdravstvu. Ona je rezala sam sem opravil notranjo dezinfekcijo! :lol:
Uporabniški avatar
 javaman
sem kupil dermalno razstopino proti bradavicam in perutninskimi očesi :wink:

upam, da bo razžrlo moj problem :twisted:
Uporabniški avatar
 pajo
Zelo teško boš dobil ven korenino. Najbolje je, da jo na koncu kar z prsti ven potegneš pa bo tako- kot bi kuri vrat zavil.In problem vsaj pri meni rešen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA