vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 mediterano
Pred tremi tedni sem pri rolanju začutil znotraj desne noge, v stranskem delu kolena ostro bolečino, ki se mi je kasneje še občasno ponovila, recimo pri hoji v hrib. Drugače pa me kolleno ni bolelo, niti pri teku ne. Po par dnevih pa me je začelo bolet predvsem zvečer po treningu oz. teku in naslednji dan. Lokacije bolečine ne morem natančno določit, lahko bi rekel da rahlo boli celo koleno, predvsem v mirovanju. Pri hoji navzgor pa občasno še čutim tisto znano bolečino ob strani kolena. Za par dni sem prenehal tudi s tekom a bolečina ni bila nič manjša, ne bi pa mogel niti rečti, da me izraziteje boli tiste dneve ko tečem. Ko krčim in iztegujem nogo, pa čutim tudi pokanje v kolenu. Sicer mi pa poka tudi v drugem kolenu, ki me pa ne boli. Tako da pok lahko je ali pa tudi ni povezan z bolečino.
Torej, ima kdo podobne izkušnje in kaj bi lahko bilo?
 johnson
Par tem navzdol imaš temo s tem problemom. V bistvu je na forumu kar precej tem s točno istim problemom. Trenutno sem začel s fazo mirovanja, vsak dan delam vaje za krepitev tega območja in pa raztezanje. Dobro uro mi vzame za obe nogi. Pa ledeni obkladki parkrat na dan plus aspirin pred spanjem. Kakšen teden bi mi to moralo vzeti, potem pa računam, da bo šlo.
Uporabniški avatar
 mediterano
johnson napisal/-a:Par tem navzdol imaš temo s tem problemom. V bistvu je na forumu kar precej tem s točno istim problemom. Trenutno sem začel s fazo mirovanja, vsak dan delam vaje za krepitev tega območja in pa raztezanje. Dobro uro mi vzame za obe nogi. Pa ledeni obkladki parkrat na dan plus aspirin pred spanjem. Kakšen teden bi mi to moralo vzeti, potem pa računam, da bo šlo.
vem da je veliko na to temo, a nikjer nisem našel problema ki bi bil podoben mojemu, ali pa nisem tako podrobno gledal. maš isti problem kot jaz?
 johnson
Vse teme sem podrobno pregledal in po mojem imamo vsi problem iz podobnega razloga, z možnimi rahlimi razlikami. Največkrat je bolečina dejansko malce spodaj in na zunanji strani kolena. Najbolj standardno za ITBS. Največji problem so bili klanci in to navzgor in navzdol. Po treh tednih tekanja skozi bolečine se potem zaostrijo stvari in se že zbujaš s tem. To pokanje, ki ga omenjaš, imam tudi sam. Je v obeh kolenih, ampak v poškodovanem kolenu je razlika ta, da še boli zraven. Po teh vajah in stretchingu se stanje čudežno izboljša vsaj za kakšnih 6 ur, tako da sem optimističen, da sem na pravi poti. Torej samo ojačati mišice, ki so povezane s kolenom in raztegovati vse od kolka navzdol.
Uporabniški avatar
 mediterano
johnson napisal/-a:Vse teme sem podrobno pregledal in po mojem imamo vsi problem iz podobnega razloga, z možnimi rahlimi razlikami. Največkrat je bolečina dejansko malce spodaj in na zunanji strani kolena. Najbolj standardno za ITBS. Največji problem so bili klanci in to navzgor in navzdol. Po treh tednih tekanja skozi bolečine se potem zaostrijo stvari in se že zbujaš s tem. To pokanje, ki ga omenjaš, imam tudi sam. Je v obeh kolenih, ampak v poškodovanem kolenu je razlika ta, da še boli zraven. Po teh vajah in stretchingu se stanje čudežno izboljša vsaj za kakšnih 6 ur, tako da sem optimističen, da sem na pravi poti. Torej samo ojačati mišice, ki so povezane s kolenom in raztegovati vse od kolka navzdol.
Kot sem napisal; pri meni se je bolečina pojavila po tem, ko me je pri rolanju 'usekalo' v kolenu in sicer se mi je to zgodilo pri odrivu. Ne boli pa me za zunanji strani tudi pokanju v bolečem kolenu se ne pridruži bolečina. V bistvu sploh nimam tiste prave bolečine, vsaj večino časa ne, ampak je občutek bolj tak, kot da bo zdaj zdaj začelo bolet, če me razumeš. Boli pa predvsem zvečer, in ne boli pri teku. Skratka, zdaj sem se odločil takole: teden dni počitka (kar pomeni nič teka), mazanje z voltarenom, Naklofen proti vnetju , razgibavanje in raztegovnaje. Potem bom pa videl.
 johnson
Tudi mene na začetku ni spremljala bolečina in se je to pojavilo zvečer. Potem pa se to stopnjuje.
Uporabniški avatar
 mediterano
Tnx. Meni zadeva verjetno ne bo minila brez medicinske pomoči. Zdaj ne tečem že 5. dan, pa tudi prej nisem ravno pretiraval, a ne mine. Določene dneve koleno boli isto kot dneve ko treniram. Ne vem več kaj bi, zato sem se za v četrtek samoplačnoško naročil pri ortopedu.
Uporabniški avatar
 mediterano
Torej, danes sem bil samoplačniško pri ortopedu, ki mi je naredil pregled in UZ in diagnoza zaradi kolena je naslednja (citiram):

Klinično gre za subluxacijo pogačice. Zaenkrat priporočam lokalno masažo, ustrezen steznik pri športni aktivnosti (levinov trak), ter glukozamin sulfat po navodilih.

Torej, glukozamin bi naj jemal 3 mesece in nosil levinov trak pri teku. Potem pa bomo vidli. :wink:
 spela*
Važno, da ni hujšega. Počasi (in brez pretiravanja!) naprej v nove tekaške (in druge) zmage! :laola
Uporabniški avatar
 zdejan
Vedno pridemo do istega rezultata: glukozamin.
Uporabniški avatar
 mediterano
zdejan napisal/-a:Vedno pridemo do istega rezultata: glukozamin.
hehe,bi rekel ja... :lol: BTW, a se ta čuveni glukozamin mogoče nahaja tudi kje drugje, recimo se ga da dobit vase kako tudi s prehrano?
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Poleg glukozamina peroralno priporočam za hitrejše okrevanje še uporabo gela in oBližev z glukozaminom in hondroitinom, ki je depo glukozamina, ter eteričnimi olji. Super zadevi sta teli dve :

GEL JOINTACE : 3x na dan vtrete na boleč del sklepa gel, ki lepo hladi še 2 uri po tem, se lepo vpije in ni masten.
Slika

OBLIŽI JOINTACE : ponoči oz. čez dneve, ko se ne gibljete veliko, se priporoča uporaba obliža, ki deluje 12 ur, le potrebno ga je blago pritrditi s povojem, da se ne odlepi. so edini obliži na našem trgu, ki vsebujejo glukozamin in hondroitin !!!
Slika

osebno preizkušeno in zadeve delujejo !!!

še link : http://www.valens.si/bolecine_v_sklepih.php

gel in obliže dobite v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah. če obližev še nimajo, jih lekarna lahko naroči, saj so trenutno novost na našem tržišču :)

LP JANEZ

TS ČOPOVA 14
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Pozabil sem še dodat, da je potrebno poleg teh stvari za hitrejšo obnovo sklepnega hrustanca potrebno povečati vnos določenih mineralov ter še posebej omega-3 nenasičenih maščob. najbolje je, da so le te maščobe živalskega izvora, saj rastlinskih vsi ne moremo izrabiti enako dobro. če koga zanima zakaj lahko pa tut to obrazložim :) vem, da bodo vegetarijanci pristavili svoj piskrček :) pa brez zamere !

LP JANEZ

TS ČOPOVA 14
Uporabniški avatar
 mediterano
janez, lepa hvala za info.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA