vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

pozdravljeni
dvomim da bom rešil problem če bom tu napisal..ampak vredno je probat
Imam namreč težave z gležnji.
Prve težave so se začele že decembra in imam jih še danes. Opis bolečine pa je težko razložljiv.Izvira iz sredičša gležnja in napreduje po nekaj centimetrv v smeri proti kolenu(žal nevem kako se imenuje tam vendar ne pride do lističev-mišic.skratka problem je gleženj. v ko se ogrejem lahko tečem, začetek pa je v bolelčinah. Dan po teku me največrat ne boli, boli pa po dnevu ko ne tečem( ni nujno vedno). Še najbolj pa boli med hojo in zaradi tega šepam.
Težave so se začele z levo nogo in so bile do februarja, potem je bili 14 dni v redu in sedaj je težava v desni.
Bil sem pri zdravniku kjer so mi slikali gleženj(levi) vendar niso nič dobili.
Tek sem zaradi bolečine ki ni odnehala prekinil le 3-4 krat. včasih boli vednar jo ignoriram-
ne vidim logike in ne razumem zakaj se mi to dogaja.
:cry:

ima kdo kakšno idejo..predlog??
p.s: zadjih 7 dni me ni bolelo:o
 spela*
Če te ne boli med tekom in po njem, pač pa med hojo, potem po mojem LAIČNEM mnenju to ni povezano s tekom. Morda imaš napačno obutev za hojo?
Uporabniški avatar
 activean
mislil da ne..sem zamenjal v tem času tekaško obutev in obutev za hojo..
pa prve težave so se začele z tekom
pa pozabil sem omeniti, da sem cel mesec ferbruar se odločil da bom športno neaktiven in res po 14 dneh ni več bolelo, začel sem teči marca-približno 14 dni je trajaalo odkar sem bil nazaj aktiven, da je prišlo do bolečin
 PATRUSA
Enake bolecine si imel ze na drugem gleznju pa so minile torej ...
Kaj jih je pravzaprav sprozilo ,morda kaksen zvin ,da samo od sebe mine,morda tehnika teka ni ravno po fitu,sicer pa rentgen ne pokaze mehkih tkiv,tako da v kolikor so bolecine res nenosne in trajajo dlje kot 14 dni ,priporocam da se obrnes na drugega specjalista;ortoped,travmatolog;
Uporabniški avatar
 activean
aha..hvala
razloga za začetek nevem točno..zna biti da sem narobe stopil..ker si mi je takrat to med tekom večkrat zgodilo ampak bolečina potem ni bila daljša in dovolj močna da nebi lsahko tekel naprej.Glede tehnike..znam biti šibek..ampak sebe pač ne vidim kako tečem:D

res hvala za vsak nasvet in mnenje

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA