Uradni forum za domačo in mednarodno podporo Slovenskemu alpskemu maratonu, ki se dogaja vsako drugo soboto v septembru - official forum support for SAM which is year held on every second Saturday in September

Moderatorji: SAM, milan

 cevo
#24202
Znanec ima znance med "trmastimi" organizatorji SAM-a - menda se nekaj krha okoli organizacije naslednjega SAM-a!?
Mogoče kdo kaj več ve o tem?
Letos sem bil tam - bi bilo pa škoda tako prireditev opustiti.
Kaj pravite?
Uporabniški avatar
 Matevz
#24211
Saj se tudi Iztok kdaj pojavi na tem forumu (vsaj kot opazovalec)
Uporabniški avatar
 primus
#24213
...pa na Fotrovem teku tudi. Do sedaj je bil še na vseh :D :D :D
Uporabniški avatar
 milan
#24467
cevo napisal/-a:Znanec ima znance med "trmastimi" organizatorji SAM-a - menda se nekaj krha okoli organizacije naslednjega SAM-a!?
Mogoče kdo kaj več ve o tem?
Letos sem bil tam - bi bilo pa škoda tako prireditev opustiti.
Kaj pravite?


Ja trenutno so stvari še precej nejasne. Bodo se pa stvari razjasnile
v nekaj tednih. Res bi bilo škoda prireditev opustiti, saj smo vanjo investirali veliko dela pa tudi denarja.

Pri uspešnosti prireditve pa nam najbolj lahko pomagate sami tekači.
Ob stalni rasti števila udeležencev bi prireditev zelo težko odpovedali.

V letu 2004 je bilo število udeležencev kljub prekrasnemu vremenu celo nekoliko nižje kot l. 2003.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#24517
M dijo porko Milan, če pa ta prireditev odpade, ki spada med najlepše maratone kar jih je pol je pa tudi noro.
Ma bomo pripeljali kake črnce še boljše kvalitete, kot so bili v Ljubljani pol se bojo pa udeleženci, kar usuli na prireditev.Bojo ljudje mislili, da je kak manifestacija.No skratka držim pesti, in srčno upam, da se bo ta prireditev usidrala v srca Slovencev.In da bojo končno spoznali, kaj lahko izredno dobrega in lepega ponudimo svetu in evropu.Da ne samo tisto Ljubljano in Radenci, ampak tudi čudoviti SAM Predvor - Jezersko.
Želim in bom po svojih najboljših močeh kako pripomogel, da bo udeležba še večja.
Držim pesti in lepši časi bojo še prišli za ta maraton.
ČAO!
 marjan
#24518
Držim pesti za ta maraton, ki je resnično lep.

Žena bi rada izboljšala letošnje četrto mesto, pa prav pridno trenira. sam pa bi ga tudi rad preskusil na 35 km.
Uporabniški avatar
 Z*
#24519
Ne ga lomit, Milan, s kako odpovedjo SAM-a. :shock: To je moj glavni cilj naslednje sezone! :!: In od S* tudi! Kaj bova pa pol?! :evil:
Uporabniški avatar
 mirko1
#24885
tudi jaz se z veseljem udeležujem tega maratona.je najboljši pokazatelj pripravljenosti.res upam da se tam dobimo vsako leto.
lp,mirko
 Iztok-SAM
#25093
Na temo SAM2005 smo v Klubu Trmastih nekajkrat pogovarjali. Dejstvo je, da enotnega mnenja za nadaljevanje teka ni.
Po mojem mnenju neodločno stališče organizatorja za nadaljevanje takšnih prireditev ni nič posebnega, kajti običajno gre za volontersko orgnizacijo, kjer vsi delajo brezplačno. Po prireditvi je razumljiv dvom, če se to "splača". Zelo pogosto odloči odziv tekačev in dobri odnosi med organizatorji.
Vedno gre tudi za finančni vidik prireditve. Večino stroškov organizacije SAM-a pokrijejo sponzorji (našteti so na spletni strani SAM-a), del pa naj bi (po mojem prepričanju) pokrivale lokalne skupnosti in država oz. Fundacija za šport. Za razliko od preteklih let letos od občin Preddvor in Tržič in od Fundacije za šport nismo dobili niti tolarja. Najbrž je upravičeno razmišljanje, da prireditev, ki jih družbena skupnost ni pripravljena podpreti, ne potrebujemo.
Zame je nadaljevanje smiselno predvsem ob enotni podpori kluba oz. vseh, ki so pri organizaciji pomagali doslej. Vedno doslej sem imel občutek, da nikomur ni bilo težko in vsem se za pomoč še enkrat zahvaljujem. Verjamem, da se bomo skupaj pravilno odločili tudi letos.
Iztok
Uporabniški avatar
 kemc
#25102
Pozdravljeni!

Iztok popolnoma se strinjam s trditvijo, da se je treba pravilno odločit in takšno prireditev pripravit tudi v prihodnje. Strinjam pa se tudi, da bi ob tako velikem finančnem zalogaju organizacije morale priskočiti na "pomoč" lokalne skupnosti in država, saj konec koncev SAM predstavlja veliko mednarodno promocijo ne samo športa ampak tudi naše države in krajev skozi katere poteka trasa. Spomino se samo iz katerih države prihajajo udeleženci teka. SAM mora ostati ker je to ena preizkušnja, ki bi jo bilo škoda pokopati. Zato sem pripravljen priskočiti na pomoč :P !

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 milan
#25207
Seveda podpiram Iztoka tudi jaz.
Upam, da se bo tukaj oglasil še kdo iz Kluba Trmastih in povedal svoje mnenje.
Uporabniški avatar
 firbec
#25217
SAM 2005 res že nekaj časa visi v zraku. Klub Trmastih sigurno ne bo pral umazanega perila na forumu, ampak se bomo doma zmenili, kako bo.
Iztok točno ve, kdo ga podpira, oziroma kje tiči zajec. Dejstvo je, da smo vsi vložili veliko truda (nekateri tudi denarja), da je SAM postal to kar je.
Problem je nezainterisirana lokalna skupnost (občine, organizacije,...).
Rešitev bi bila pridobitev sponzorjev.
A kdo koga pozna.......???....
Uporabniški avatar
 vidkul
#25220
Živjo!
Sponzorji so pa hecna reč. Tudi s tem in podobmnimi rečmi se pri nas doma veliko ukvajamo, tako da poznam te razne "štose" s sponzorji.
Če imate dobolj poguma, v kar verjamem, pojdite k Jankoviču. On ima vsak XXX dan v mesecu uradne ure za "male ljudi", ki iščejo sponzorje. Če imaš dober projekt in dovolj poguma le k njemu. Mnogim je že uspelo, zakaj ne bi še SAMu.
Za točen dan se bom pa še pozanimal.

lp Vid
Uporabniški avatar
 kemc
#25245
Vidkul je zapisu:

Če imaš dober projekt in dovolj poguma le k njemu. Mnogim je že uspelo, zakaj ne bi še SAMu. Za točen dan se bom pa še pozanimal.

Vidkul, sploh ni problema kdo se ga pa boji "velikega" človek. Zmen se pa grema kamot skupaj do njega z dobro razdelanim programom in finančnim načrtom prihodnjega SAMa, mogoče bo pa generalni pokrovitelj. Če je lahko tako na LJ maratonu! Kdor jezika strada kruha špara al po domače vprašat ni greh, pa tud če dajo 10 kg limon.

Lep pozdrav!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA