Uradni forum za domačo in mednarodno podporo Slovenskemu alpskemu maratonu, ki se dogaja vsako drugo soboto v septembru - official forum support for SAM which is year held on every second Saturday in September

Moderatorji: SAM, milan

Uporabniški avatar
 milan
#27234
V nedeljo, 12.12.2004 bomo organizirali zimski pohod po gorskem delu proge Slovenskega alpskega maratona. Zbor bo ob 8.00 uri na avtobusni postaji v Tržiču. Hoje oz. teka bo med 4 in 7 urami, odvisno od pripravljenosti posameznikov in vremena. Udeležencem zaradi varnosti priporočamo, da hodijo oz. tečejo v skupinah.
Na Jezerskem pa se bomo usedli in kakšno rekli.
Organizirali bomo tudi prevoz iz Jezerskega v Tržič.
Nazadnje spremenil milan, dne 02 Dec 2005, 21:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#27281
Lepo to če nisem mogel poleti bom pa šel sedaj pozimi.Zopet en razburljivi dogodek na mojem repertuarju.Ja kdo si ga pa ne želi.
Ljudje vi samo pridite, ker potem vam bo žal ker niste šli.
To bo samo ene vrste spodbuda za njihovo neutrudno nadaljno delo, ki ga opravljajo res vzorno.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Dule
#27284
Tudi jaz se bom udeležil "pohoda", če bo le vreme primerno za takšen dogodek. Upam, da se odloči še kakšen mojega ranga to je okoli šest urc planiram :P
Uporabniški avatar
 milan
#27899
Cilj pohoda bo Gostilna Pri Valeriji (nasproti črpalke na Jezerskem), kjer bodo udeleženci dobili tudi brezplačno porcijo makaronov. :lol:

Vreme pa trenutno kar v redu kaže... :D
Uporabniški avatar
 Dule
#27901
komi čakam..samo še štirkrat spat pol pa sam na sama :lol: :lol: jupi,ja :D

kako že pravjo priložnost zamujena ne povrne se nobena.. :roll:

ČAU,ČAU
Uporabniški avatar
 Vlajko
#27955
Zadeva me zelo, zelo mika, vendar vam nikakor nisem "konkurenčen"; (4 do 7 ur :cry: ) razen če...... Kdaj gre prevoz iz Jezerskega nazaj v Tržič?
Uporabniški avatar
 Dule
#27957
Vlajko, junija 2003 sem bil podobno na "pohodu" in smo z Iztokom (ki me je počakal in mi kazal pot-hvala) in Tuaregom(kje si :?: ), prehodili celo progo v času 6ur50minut, s tem da smo ene dvakrat pri kočah ene dvajst minutk "tankal" :wink: . Ja je kar treba met kondicijo tudi za hojo take razdalje ni mačji kašelj :oops: . Ampak če je volja taprava, se da gore premikat.. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Vlajko
#27965
Dule napisal/-a:.... prehodili celo progo v času 6ur50minut, s tem da smo ene dvakrat pri kočah ene dvajst minutk "tankal" :wink: .....

:o
Malo sem računal čase posameznih odsekov.... pa bi kar šlo, saj to pot kar dobro poznam..., vendar s precej hitro hojo ... Čeprav, predstavljal sem si to bolj kot neke vrste planinski izlet brez štoparice. Če imam kakšnega somišljenika v "moji filozofiji", se vidimo. Bi pa kakšne pol ure prej začeli. ZS - welcome :wink:
Drugače, kondicija za prehoditi to razdaljo pri meni ne bi smel biti ravno nerešljiv problem... 8)
 Iztok-SAM
#27983
V zvezi z razmerami na poteh pod Košuto sem danes govoril z načelnikom GRS Tržič. Pravi, da je potrebno upoštevati zimske pogoje hoje v hribih - možnost nizkih temperatur, zametov, vetra... Snega ni veliko, so pa manjši zameti. Pravi, da so obvezni čevlji čez gleženje in topla oblačila. Priporoča, da imamo v nahrbtniku srenače, ker bi bila pobočja lahko poledenela.
Odprti sta planinski postojanki na Kofcah in na Šiji (041-469-570). Ker je Šija bližje polovici poti, bi morda tam naredili postanek. Če bo odprta tudi koča na Dolgi njivi, bom to sporočil.
Za tiste, ki bi utegnili imeti težave s spustom, bomo verjetno organizirali prevoz iz Pečovnika do Jezerskega.
Iztok
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#27998
Priznam, da sem ravnokar razmišljal v tej smeri kakšne so razmere na sami trasi SAM maratona.Ker nisem v zimskih razmerah še nikoli šel v tej smeri je to zelo v redu podatek, da se človek pripravi v tej smeri, da vzame še kakšno toplejše oblačilo s seboj.Saj ni nikoli preveč.
Je pa seveda tudi v zimskih razmerah iti po tej poti svojevrstno doživetje.
Če je sneg nič ne moremo, saj je to za ta letni čas povsem normalno.
Ja če bi pa bilo oblačno in bi zapihal kak veter pa ne bi bilo prijetno.
A vseeno bi skupaj veselo privandrali do zadanega cilja.
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 kemc
#28010
Živjo!

Ker razmišljam o udeležitvi bi vas povprašu, če bo tempo slučajno tak kot na ogledu proge pred letošnjim samom. Nebi rad spet u avstriji ven pršu :shock: .


LP
Uporabniški avatar
 milan
#28017
Tudi 7 ur ni nujno zgornja meja.
Stvar je v tem , da si vsak, ki ne pozna proge najde nekoga (ki progo pozna) in je pripravljen z njim skupaj hodit(teči) v istem tempu.
Če pa bo kdo na progi imel težave(žulji...) pa je možno obrniti npr. na Šiji ali pa Dolgi njivi nazaj do Tržiča.
Razmišljamo tudi, da bi na Pečovniku imeli avto, ki bi pobral tiste, ki bi imeli težave in jih odpeljal na Jezersko.
Najhitrejši pa bodo sigurno dirkali. Temu se ne moremo izogniti.
V Tržiču si lahko tudi izmenjamo telefonske št. in se pokličemo če bo treba.
Idealno bi bilo če bi lahko izoblikovali eno počasno skupino, ki bi napredovala s tempom najpočasnejšega. Samo ponavadi je vedno tako, da je nekaterim ta tempo prepočasen in se skupina potem pretrga.
Uporabniški avatar
 milan
#28019
kemc napisal/-a:Živjo!

Ker razmišljam o udeležitvi bi vas povprašu, če bo tempo slučajno tak kot na ogledu proge pred letošnjim samom. Nebi rad spet u avstriji ven pršu :shock: .


LP


Tempo bo pa tak kot si ga bomo sami naredili. Priporočam ti, da si najdeš nekoga, ki bi bil pripravljen hoditi v tvojem tempu in pozna traso. Če pa imaš občutek, da boš prepočasem pa morda lahko štartaš sam malo prej... :lol:
Uporabniški avatar
 Vlajko
#28022
milan napisal/-a:... ...Tudi 7 ur ni nujno zgornja meja.......


Upoštevati bi kazalo tudi to:

Sonce vzide ob 7.33 in zaide ob 16.16.

Konec koncev je pa, itak, čelna svetilka, obvezni del hribovske opreme. Pa, vsaj "ta male dereze" v ruzak :!:

PS: Vedno bolj se nagibam, da bi jo mahnil z (za) vami. Lahko se javim za "metlo" za tiste, ki se bojijo, da bi zašli.
 Iztok-SAM
#28029
Cilj pohoda bo v hotelu Planinka, kateri je že lani pokazal interes za pomoč pri izvedbi SAM-a. Hotel stoji v neposredni bližini centra Jezerskega nasproti bencinske črpalke. Udeležence bodo postregli z testeninami in solato.
Iztok

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA