Uradni forum za domačo in mednarodno podporo Slovenskemu alpskemu maratonu, ki se dogaja vsako drugo soboto v septembru - official forum support for SAM which is year held on every second Saturday in September

Moderatorji: SAM, milan

Uporabniški avatar
 milan
#57378
V nedeljo, 11.12.2005 vabimo morebitne zainteresirane na 2. zimski pohod po gorskem delu proge Slovenskega alpskega maratona.
Zbor bo ob 8.00 uri na avtobusni postaji v Tržiču.

Razmere na progi so zimske z veliko snega. Za udeležence, ki bi ugotovili da je trasa predolga obstaja možnost vrnitve v Tržič čez Jelendol.

Ogled priporočamo boljše pripravljenim.
Udeležencem zaradi varnosti priporočamo, da hodijo oz. tečejo v skupinah.

Organizirali bomo tudi prevoz iz Jezerskega v Tržič. Kdor ga bo potreboval naj nam prosim sporoči vsaj dva dni prej na tel. 041 647509 oz. iztok@boltez.si.
 janezu
#57400
za nedeljski-zimski pohod pridemo trije slabše pripravljeni.ali lopate dobimo tam,al moramo imet svoje.lp janez,ivan,bojan.
Uporabniški avatar
 milan
#57440
Stanje poti je zelo slabo, do Kofc je slaba gaz, od Kofc do Pungrata še ni zgaženo , naprej pa sploh ne. Če bo Janez imel lopato potem imamo problem rešen:)
Po mojem mnenju bo junak tisti, ki bo prišel na Jezersko, večina pa se bo verjetno odločila za krajše variante.

Možnosti so:

Tržič-Kofce-Tržič,
Tržič-Kofce-Pungrat-Jelendol-Tržič,
Tržič-Kofce-Pungrat-Dolga njiva-Jelendol-Tržič,
Pa seveda še : Tržič - Jezersko (poleg lopat priporočam še baterijsko svetilko,... in šotor...:))
Uporabniški avatar
 firbec
#57486
janezu napisal/-a:za nedeljski-zimski pohod pridemo trije slabše pripravljeni.ali lopate dobimo tam,al moramo imet svoje.lp janez,ivan,bojan.

Če ste vi trije "slabše pripravljeni" in računate na lopate, potem je treba zadevo prepovedat in odpovedat!?
Ostali še slabše pripravljeni računamo na vas in vašo gaz!
LP
 marjan
#57492
Firbec

Dobro si zadel žebljico na glavico :wink:

Marjan
Uporabniški avatar
 žine
#57496
Upam na kakšno ponovitev :( tale termin mi niti slučajno ne dopušča udeležbe....pa si res res želim tele zimske variante SAM-a. Saj bo ane?
lpŽ
 janezu
#57540
ŠE ENA INFO O PROGI ME ZANIMA,KAKO IZGLEDA,ČE NI ZGAŽENO IN KAKO,ČE SPLOH NI LP JANEZ
Uporabniški avatar
 milan
#57554
Če ni zgaženo pomeni da je bilo zgaženo pa je zapadel nov sneg čez, če pa sploh ni pa pomeni, da tud ob prvem sneženju še nihče ni gazil :D
:!:
Uporabniški avatar
 Vlajko
#57558
Morda se bom pa res pripeljal v nedeljo ob 8.00 v Tržič. (Varianta: Tržič-Kofce-Pungrat-Jelendol-Tržič.) :roll: :wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#57564
milan napisal/-a:Če ni zgaženo pomeni da je bilo zgaženo pa je zapadel nov sneg čez, če pa sploh ni pa pomeni, da tud ob prvem sneženju še nihče ni gazil :D
:!:

Ej Milan a veš kako so srbi rekli:"Zašto da bi bilo lagano, kad može da bude komplikovano!"

:lol: :lol: :wink: :twisted:
Pa začnimo s tem pohodom/tekom kakorkoli korak v novo sezona :lol: :wink: !
Ma se mogoče vidjamo :wink: :lol: !
ČAO!
 Iztok-SAM
#57570
Do nedelje je še daleč, a najbolj verjetno bomo prišli le do Sp. Dolge njive. To pomeni približno 13 kilometrov shojene poti (od Tržiča do Pungrata) in 7 kilometrov za gaziti. Z avtom je mogoče priti do elektrarne Košutnik (1.080 m/m) pod parkiriščem za Dolgo njivo. To pomeni nekaj več kot pol ure hoje do koče na Dolgi njivi in približno 15 kilometrov iz Tržiča. Tudi do Pungrata ni spluženo, je pa mogoče priti do križišča, kjer se levo zavije na Kofce, desno pa za Pungrat (1.200 m/m).
Vsi, ki v nedeljo nimajo časa, lahko počakajo na naslednji pohod ali v naslednjih dneh zgazijo del poti od Pungrata do Jezerskega. Nekateri "slabše pripravljeni" bi to verjetno zmogli v enem kosu, a varčujejo z močmi. Bodo v nedeljo pokazali trenutno formo za gaženje.
Iztok
 Iztok-SAM
#57606
Zadnje novice o razmerah pod Košuto so izredno neugodne, kar pomeni veliko nevarnost proženja plazov in praktično neprehodno pot od planine Pungrat do Pečovnika. Skupinski pohod po tem delu poti SAM-a je zato prestavljen na termin po novem letu, ko bodo razmere dopuščale večjo varnost za udeležence. Menim, da ni težko cel dan gaziti sneg, a je kljub temu lepo, če nas na cilj pride približno isto število, kot nas je pohod začelo.
Ampak do Kofc je pa pot preverjeno shojena in koča odprta.
Iztok
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#57654
Iztok-SAM napisal/-a:Zadnje novice o razmerah pod Košuto so izredno neugodne, kar pomeni veliko nevarnost proženja plazov in praktično neprehodno pot od planine Pungrat do Pečovnika. Skupinski pohod po tem delu poti SAM-a je zato prestavljen na termin po novem letu, ko bodo razmere dopuščale večjo varnost za udeležence. Menim, da ni težko cel dan gaziti sneg, a je kljub temu lepo, če nas na cilj pride približno isto število, kot nas je pohod začelo.
Ampak do Kofc je pa pot preverjeno shojena in koča odprta.
Iztok


:lol: :lol: :wink: Iztok kaj pa če bo šel prej ratrak gor po poteh preznojenih tekačev SAM-a :lol: :wink: !
Al je pol kaj teoretičnih šans da se stvar izpelje :wink: !
ČAO!
 Iztok-SAM
#57679
Teoretično bi nam ratrak lahko veliko pomagal. Ker pa bo v praksi verjetno drugače, smo se odločili, da jutrišnji izlet nekoliko prilagodimo razmeram. Ob 8,30 odhod iz Tržiča, tek do Matizovca in nato hoja do Kofc. Načrtovano je bilo nadaljevane poti do Pungrata in tek nazaj v Tržič. Vse se mi zdi, da je tudi ta možnost bolj teoretična, kajti gaz med Kofcami in Pungatom veter spoti zasipa in copate niso najprimernejša obutev. Teoretično pa je tura zanimiva...
Iztok
Uporabniški avatar
 kemc
#57722
Živjo!

Vsem, ki se nam niste pridružili v nedeljo je lahko hudičevo žal :twisted: . Mislim, da so taki dnevi kot je bil včerašnji vredni vsakega truda. Kljub nizki temperaturi in na Kofcah močnem vetru je bila to super zimska preizkušnja vrzdržljivosti. Proga Tržič-Završnik-Kal-Kofce je delno uhojena in mestoma ledena, snega je zgolj do pod koleno v zgornjem delu poti do Kala nato pa prave zimske razmere vse do Kofc. Sneg do pasu in za čevelj široka gaz. Odlično. Na Kofcah pa zimska pravljica :D . Tržič - Kofce 2 uri, Kofce Tržič 1 ura vredno vsakega truda.

Za razmere na progi mimo kmetije Matizovec pa je pristojen drugi del nedeljske odprave, ki jo je šibal po drugi poti in to kar v supergah :lol: .

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA