Uradni forum za domačo in mednarodno podporo Slovenskemu alpskemu maratonu, ki se dogaja vsako drugo soboto v septembru - official forum support for SAM which is year held on every second Saturday in September

Moderatorji: SAM, milan

Uporabniški avatar
 milan
#101127
Bojan Ambrožič napisal/-a:Hvla za fotke! :)


Bojan, tvojega komentarja v Blogu prizadevni časomerilci iz Timinga ŠD Poljane ne bodo preveč veseli, ko si jih prekrstil v Timing Ljubljana.

CITIRAM:
Prireditev je na svoj način povezoval legendarni TV-doberdanovec Kondi Pižon. Rezultati pa so bili tudi takoj zahvaljujoč gori elektronike od Timinga Ljubljana. Sploh sem vesel, ker ugotovim, da nisem ne vem kako izmučen in zelo malo prešvican.
Uporabniški avatar
 bojanu
#101129
Sem se na tekmi bolj šparal, pa lahko sedaj kaj napišem :lol:
Po včerajšnjih slikcah zasneženih planin po Košuto, sem se kar malo sekiral, kaj obleči in predvsem obuti, a sem ostal kar pri preizkušeni varianti za suhe razmere :roll: Snega ni kaj dosti ostalo, razen za že kar malo kičasto kuliso na fotkah, je bilo pa zato blata in vode v izobilju in sem raje bolj previdno in zbrano postavljal noge ter jo odnesel brez padca.
Vzpon na Plešivec je prava popestritev trase. Sicer bolj zahteven in manj tekaški, kot stara razrita trasa, a si nisem mogel kaj, da se ne bi z vrha v miru razgledal po prelepi pokrajini.
Pohvala organizatorjem je že stalnica, a vedno dodajo še kakšen detajl, ki že itak odlično organizacijo že izboljša :laola Vsem na okrepčevalnicah in usmerjanju na poti za prijaznost in vzpodbude, muzkontarjem, maserjema in našim vojakom, kuharski ekipi in ostalim, ki so pomagali. Predvsem pa Trmastim :cast:


PS Fotografska ekipa s Firbcem na čelu nam je pripravila krasne posnetke. Le ta pravega blata v akciji nam še niso pokazali :lol:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
#101133
milan napisal/-a:
Bojan Ambrožič napisal/-a:Hvla za fotke! :)


Bojan, tvojega komentarja v Blogu prizadevni časomerilci iz Timinga ŠD Poljane ne bodo preveč veseli, ko si jih prekrstil v Timing Ljubljana.

CITIRAM:
Prireditev je na svoj način povezoval legendarni TV-doberdanovec Kondi Pižon. Rezultati pa so bili tudi takoj zahvaljujoč gori elektronike od Timinga Ljubljana. Sploh sem vesel, ker ugotovim, da nisem ne vem kako izmučen in zelo malo prešvican.
Hvala za opozorilo. Se vam opravičujem! Sem že popravil.
Uporabniški avatar
 žine
#101143
hoj,
krasen dan je bil včeraj, začel pa se je zelo zabavno: Tržič je bil zjutraj preplavljen s tekači, ki so se pripravljali na štart ob 8:00. V vso to ceremonijo jasno spada tudi praznenje mehurja in črevc in ker so edina možnost za to lokalčki v radiju 500m me je zmeraj groza, da bo kakšna kelnarca znorela in nam zapečatila vrata sekreta....Zato sem najprej naročil en ekspreso (de se mal odkupim) potem pa sem fehtal za ključ od kraljestva :D In sem pozabil v kamrici trak za čez ušesa. V kamrci je bil že moj naslednik in sem ga potrpežljivo čakal. Pa pride ven, en visok v črno oblečen anglež in reče resno: "Sori kolega, a si pozabu trak za ušesa notr?" Jaz: "ja not sem ga pozabu" On še bolj resno: "Sori, ampak ponucu sem ga za rit obrisat, ni blo druzga......" verjetno sem zgledal zelo zaprepadeno, ker mi ga je potem takoj potisnil v roke in rekel: "kolega, sam hecal sem se, ajd".
Evo tako sem se že zgodaj srečal z angleži, ki jih je štartalo na SAMu kar nekaj in njihovim humorjem.
Dirka je bila verjetno najtežja doslej. Še nikoli nisem toliko gledal v tla. Mislim, da sem si edini pogled na hribe, lepo ofrajhane s prvim snegom, privoščil samo na tisti močvirnati ravnini pred Kofcami. Sicer pa me je navkljub zahtevnim in krutim pogojem nova trasa navdušila, približuje se pojmu gorskega maratona oz. teka po grobem, prvinskem terenu. Pokazalo se je da zmore Iztokova ekipa imenitno izpeljat tekmo tudi v takih pogojih, mi tekači pa v takih pogojih uspešno priti čez
:D Imenitna družba potem v cilju je bila še kronca za na vrh. Čestitke vsem, ki prišli okol in sem vesel, da ni bilo nobene poškodbe!
PS. Okrogli muzikantje z otvoritve so bli pa špica! :D
lpŽ
Uporabniški avatar
 Pingo
#101149
Ej Bojan the mud wont bite you...čofčofčof..pljusk pljusk in šibamo dalje.Stavek ki si ga bom zapomnil 4ever.Nad Dolgo njivo sem z tehniko hitre hoje in teka ujel angležinjo Elizabeth,katero sem samo gledal kako neprestano teče od Dolge njive naprej,točno po sredini poti,neč levo neč desno :shock: šprical je naokoli pa se ni dala motiti.Na okrepčevalnici pod Pršivcem so tam prisotni povedali da je že lansko leto nastopala.No pod vrhom Plešivca jo ujamem in začela se je debata o vsem.Seveda je bilo največ o njihovih XCtekmah polnih blata...je rekla da je to njena najljubša podlaga in potem sem bil od Pršivca navzdol deležen učne ure teka po blatu.Sami veste kako zgleda teren in Liz ga je žgala po sredi poti ne glede na to kako globoko je bilo blato.Se spomnite 2 velikih luž pod Pečovnikom skorej čez celo cesto...no ta zadnja je bila globoookkaaa...Liz se je vanjo zakadil kot da je sploh ni,do kolenaaa je segala voda :shock: Če bi to vedel bi s seboj nesel fotkič in marsikdo bi imel kaj videti..norooo no jaa do Jezerskega sva še mal nakladala pol pa sm dobil na asfaltu krč in sem mal zaostal.Tista ravnina je pa še hujša kot večna pot pod Poreznom,ko že preguraš Durnik :lol:

Aja sej se je prej tudi dogajalo na vsej trasi samo ta urca anglečkega XCja je nepozabna :wink:
Tekma kot se šika,Iztok je s prijatelji naročil sneg in nam s tem še malo dvignil adrenalin in samo vzdušje,prehodi blatnih dolov ki so se kar vrstili,prečenje čez plazove :shock: ,izogibanje kravjim nagaznim minam,lepi razgledi na Košuto in s Pršivca daleč naokoli,prijazno osebje pri okrepčevanicah,juhcaaa yess,v cilju pa palačinke,jedača in prelepe firbčeve fotke..pa še veliko tega je...na koncu pa samo zadovoljni in nasmejani obrazi.Res pravi Slovenski ALPSKI Maraton.Trasa pa je še boljša kot prejšnje leto,kljub dodatnim višincem.
Mislim,da so vsi zadovoljni obrazi in vzdušje after lepa vzpodbuda za Iztoka&co za naprej.
Nazadnje spremenil Pingo, dne 09 Sep 2007, 12:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 vencelj
#101152
Pingo je zelo lepo opisal včerajšnje dogajanje. Tudi meni je ta proga še bolj všeč kot prejšnja, blato in sneg me ni motilo, skratka, bilo je res super. Krasna tekma v lepem, ne prevročem vremenu :D .
Sem pa opravil eno hitro primerjalno analizo z lansko tekmo: število tekmovalcev pod določenim časom (npr. pri teku na 50 km pod 5 ur, pod 5 ur in pol, pod 6 ur...). Primerjalna statistika za obe razdalji je kar zanimiva.
Nato sem seštel čase najboljših 20 lani in letos ter izračunal, da je bilo lansko povprečje na 35 km za skoraj 15 min boljše kot letošnje, na 50 km pa kar za 28 min na tekmovalca boljše kot letos.
Lep pozdrav,vencelj
Uporabniški avatar
 bojanu
#101160
Če je verjeti Vencljevi statistiki, sem bil letos kar uspešen :lol: Me je tudi zmagovalec na 50 km kasneje ujel, kot lani :wink:
Ah, nisem imel koga, ki bi mu sledil direkt čez blato, pa sem z vijuganjem kilometrčke nabiral :oops:

PS še nekaj slikc hčerke Nine s Pungrata in cilja, preden foto majstri zaključijo z retuširanjem v PS :lol:
Uporabniški avatar
 markor
#101161
Oj!
Gremo...torej...moj prvi SAM_35...je blo treba - jasno - sprobat...ko te štajerski dvojček ZdravkoC/MiroR vzame zraven...je zabava zagotovljena...dvig številk...testeninčki...pivo...vidiš ene muzikante, ko se devajo skupaj...si že misliš o ne še eni narodni/nerodni...pol pa res polni suprajs...ki je naraščal iz minute v minuto...bravo, ni kaj rečt...šotor na Jezerskem...zakon...večerna (pred)analiza...dvojni zakon...celonočni zvonovi na Jezerskem...nepopisljivo veliki zakon...jutranje dileme - kaj oblečt...jutranji narodni avtobus s šoferjem, ki bi nas peljal tudi v Mb, če bi mu rekli, da je tam štart, he...malo gor in dol po ulicah Tržiča...no, pa kaj kmalu v hrib...eni so odleteli, eni pa smo bili za ozadje...harmonika...okrepčevalnic milijon...na vseh mogočih/nemogočih mestih...trasa čudovita...če ne bi šla čez Plešivec - vrh - bi mi skorda kaj manjkalo...blato - še en zakon...snežni plazovčki...dvojni zakon...na progi se držiš tega...pa onega...Dule je bil pravi "sparing partner"...pol pa na spustu ujagam enga ubrisanega angleža...kak ga je žgal navzdol...pa sj se bo ubu...so bili komentarji...tistih, katere sva prehitela...če lahko on krili z rokami kot norc pa ne ubriše...bom ga pa še jaz posnemal...no, proti koncu je le šel naprej...bil sem opozorjen na zadnje km, ki se baje vlečejo...in sem jih tudi vzel tako...vlečejoče...pa je šlo...na cilju spet akcija...punčki sta mi stisnili v roke "pijačo ki da krila"...a jih nisem več rabil...kril namreč...s čestitkami te že pričaka Z*...BRAVO DEKLINA!!!...(beri - pazi se ti drugo leto...)...no,pol pa čajčki...čajčki...pa še čajčki...pa makarončki...pa dvojne palačinke - če se delaš ful crknjenega pomaga...pol pa so že itak prišli "ta dolgi" mojstri...tuš...masaža...prijetno druženje z Marjanom&Simono...pa vožnja...domov...

Rezime - za tiste, ki se jim ne ljubi (dosti) brat:
:arrow: prvič na SAM_35 - in že takoj moj PB, ho, ho :lol:
:arrow: krasna trasa, odlični pogoji (si sploh ne znam predstavljat, kak mora bit zoprno tečt po progi, kjer se ti samo dviga prah pod nos... :wink:
:arrow: krasna družba :!:
:arrow: in, jasno, vse pohvale organizatorju. BRAVO!!! :laola
:arrow: še pridemo...ITAK! :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA