imate kaj, kar ne potrebujete in bi to lahko podarili komu, ki bi podarjeno z veseljem in koristno uporabil?
#324510
PODARITE TEKAŠKE COPATE

da bomo tekli vsi, ki zmoremo … in zmoremo skoraj vsi...
Slika
Dom Danice Vogrinec Maribor prireja letos že četrto leto zapored tradicionalni tek za vse generacije. Tek je organiziran v sklopu prireditev DANica, ki bodo potekale v dneh od petka 16. do nedelje 18. maja 2014. Tek je netekmovalnega značaja in smo ga poimenovali »DANIČINA ŠTAFETA MODROSTI«.
Trasa teka bo potekala med enotama DOMA DANICE VOGRINEC MARIBOR, od tistega na Taboru, do doma na Pobrežju.
Namen Daničine štafete modrosti je še bolj vzpodbuditi sožitje med generacijami in utrjevanje medgeneracijske solidarnosti. Širšemu družbenemu okolju želimo sporočiti, da je staranje za družbo neizogiben proces, ki prinaša življenju in delu nove izzive. V novem ekonomskem okolju nastajajo takšne spremembe, ki jih preteklost ne pozna. Želimo si, da se v ljudeh spremeni odnos do starosti in da jo skupaj spoznamo v pravi luči, kot obdobje življenjske stabilnosti, duhovnih vrednot in poglobljenih medosebnih odnosov.
Zavedati se moramo, da smo družba z velikim deležem starajočega se prebivalstva in da se tudi mi nenehno približujemo in vstopamo v ta krog. Starejši so izjemen človeški potencial. Prehodili so namreč mnoge poti, ki jih mlajše generacije šele spoznavajo.
Z Daničino štafeto modrosti želimo simbolično prenesti to sporočilo v širše družbeno okolje.
Priprava za tek je organizirana v Domu Danice Vogrinec Maribor. Izvajamo voden program vadbe, ki je prilagojen starejšim. Pod vodstvom fizioterapevta se stanovalci doma in starejši iz Maribora in oklice pripravljajo, da bi skupaj z nami pretekli ali prehodili del proge, dolge okrog 700 m, po kateri bo tekla Daničina Štafeta modrosti.

Ker je med našimi stanovalci kar nekaj takšnih, ki nimajo zadosti lastnih sredstev, da bi si lahko kupili nove tekaške copate, prosimo vse, ki imate kakšne tekaške copate, katerih ne potrebujete (morda ste kupili prevelike, ali premajhne, ali so malo nošeni), da jih podarite našim stanovalcem ali tistim, ki so se pridružili našemu programu vadbe.

Tekaške copate lahko prinesete:
:arrow: na enoto na Pobrežje (Čufarjeva cesta 9, Maribor) – vsak delovni dan med 8 in 16. uro (kontaktna oseba Vera Kumperščak ali Uroška Zorec)
:arrow: na enoto na Taboru (Veselova 3, Maribor) – vsak delovni dan med 8 in 16. uro
(kontaktna oseba Kostevc Dean ali Tertinek Fanika)

Za morebitne dodatne informacije lahko pokličete tudi na telefon 02 48 06 140 ali 02 48 06 111.

Za morebitno darovanje se vam že vnaprej zahvaljujemo in vas še enkrat vabimo, da se udeležite naše »DANIČINE ŠTAFETE MODROSTI«.
#324593
Enkica napisal/-a:Je možno copate kam poslati?

V primeru, da bi jih želeli poslati, jih pošljite na naslov:

Dom Danice Vogrinec Maribor
VERA KUMPERŠČAK
Čufarjeva cesta 9
2000 Maribor

Hkrati vas prosim, da pustite kakšen (najraje elektronski) naslov, da se vam lahko zahvalimo za tekaške copate ter sporočimo ime osebe, ki hodi in teče v darovanih tekaških copatih.Prisrčen pozdrav :D :D :D
#325879
jac napisal/-a:Jaz imam en par, je pa zoprno mi dati, ker so ob strani cca. 5mm strgane mjckeno, ker sem zapel vejo... so pa velikost 43....
Bi bilo vseeno ok.?


Presodi, če se strganina ne vidi oz. če jo je možno pošiti.

:D :D :D
#326164
MARDUK napisal/-a:V petek prinesem nove Salamonke 44 2/3 na Tabor. Med 15 in 16.


Najlepša hvala, copati so že včeraj našli novega presrečnega lastnika.

:cast1: :cast1: :cast1:

Sicer pa vsem iskrena hvala, v imenu starejših tekačev - stanovalcev Doma Danice Vogrinec Maribor in tistih starejših, ki z nami preizkušajo svoje moči na jutranjih treningih ob torkih in četrtkih od 9.30 do 10.30.

Povabite še svoje prijatelje, ki bodo skupaj z nami lažje "premagali sami sebe" in ohranjali mladost tudi skozi gibanje.

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI, POGUMNEJŠI, SREČNEJŠI :D :D :D


Vsekakor pa vas bom še vedno prosila za kakšne tekaške copate, da bomo obuli tiste, ki tega sami ne zmorejo.
Veseli bomo vsakega para tekaških copat. Radi bi obuli še nekaj starejših "dam". Njihove številke nog pa se gibljejo med 37 in 39.

In iskrena hvala v imenu naših tekačev. :clap: :clap: :clap:


JUTRI PA SE VIDIMO NA DANIČINI ŠTAFETI MODROSTI - PRIDITE IN SE POVESELITE Z NAMI.
:D :D :D
#328450
Vera pozdravljeni,

ali še zbirate tekaške copate ? V omari mi stojijo trije pari moških št. 43 (2 cestne, 1 trail) res zelo dobro ohranjeni (takorekoč kot novi) in bi jih rad podaril nekomu, ki si jih resnično ne more privoščiti.
Ali je možno, da nekdo prevzame copate v LJ ali obstaja samo možnost pošiljanja ?

Hvala za informacijo, LP Mišo

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA