- 20 Okt 2008, 12:21
Hoj,
lep nedeljski dopoldan smo preživeli na Zaplani in okolici, kjer smo se potili na razgibani 7 km progi (eni enega, drugi pa 2 kroga). Organizacija tekme dobra, posebej pohvalne so oznake na vsakih 500 m in dobra redarska služba. Dobro je bilo poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo.
Udeležba je bila bolj skromna, saj se na takšnih tekmah običajno pojavi preko 100 udeležencev.
Kot že moji predhodniki predlagam, da organizator v prihodnje poskrbi še za oznake, kako se pripeljati do štartnega mesta. Tistim, ki smo tekli dva kroga, bi prav prišla še ena okrepčevalnica.
Na tem mestu bi želel izpostaviti višino štartnine. Meni osebno se zdi 15 EUR za odrasle za tovrstno tekmo odločno preveč. Če preračunamo v tolarje je to 3.594 SIT! Ne bi želel polemizirati kakšne stroške ima organizator in če je morda nekaj tudi zaslužka. Veliko je bilo že debat o štartninah in nekako je prevladalo mnenje in dogovor, vsaj v Slovenskem pokalu v rekreativnih tekih, kjer je mnogo podobnih prireditev kot Tek Ulovka, da je štartnina 8 EUR. Moje osebno mnenje je, da je tja do 10 EUR za tekme tega ranga še sprejemljiva štartnina. Vsakdo se sam odloča na katero tekmo bo šel in koliko je še pripravljen plačati za štartnino. Po pravici povedano, sem se v nedeljo zjutraj prav zaradi zasoljene štartnine kar nekaj časa odločal, ali naj grem na tekmo ali ne. Naslednjič bom verjetno raje izbral kaj drugega. Pa ne zato, ker ne bi imel teh 15 EUR, gre za princip.
Kakorkoli že, čestitke organizatorju za dobro izpeljano tekmo, vsem tekmovalcem pa za dobre rezultate.
LP, MatjazV
Tečem, da lažje dohajam življenje