vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

svole
Če sta testirali Rajdlova in Sokličeva to še ne pomeni, da je ta test mirodajen. Malo rekreativcev ima 50 ali 60 kg. Najbolje je, da pogledaš, kaj kupujejo tekmovalci, ki niso vezani na firmo.
Tekmovalne smuči vrhunskih znamk kot so Madshus, Fischer, Atomic, Rossignol so med seboj dokaj enake, firme tako ali tako kopirajo ena od druge, če želijo biti prisotne v vrhu WC. S tem pa nikakor ne trdim, da so smuči ostalih proizvajalcev slabe, vendar morajo biti cenejše. Važno je negovanje smuči.
Najnovejših Peltonen smuči žal ne poznam vendar, ko sem prijel v roko nek lanski ali predlanski model in se mi je začel zvijati pod rokami, sem videl koliko je ura.
Ponavadi CENA ne laže.
Uporabniški avatar
 stari
SVOLE OČITNO NISI PREBRAL VSEGA,DELAL SE JE PRIMERJALNI TEST MED SMUČMI ZA KLASIKO ,VSE SMUČI SO BILE NAREJENE POSEBEJ ZA TEKMOVALKE ,VSAKO POSEBEJ,TOREJ ZAKAJ TEST NE MORE BITI MERODAJEN?KAJ PA JE TREBA STORITI ,DA BI BIL MERODAJEN,MOGOČE TVOJA PRISOTNOST NA TESTU.ČE NISI VIDEL LETOŠNJIH NOVIH TEKMOVALNIH SMUČI PAČ NE MOREŠ SODITI KAKŠNE SO.
Uporabniški avatar
 lojzeP
morajo biti pa res dobre, da vama še ponoči spat ne dajo .... :D
 svole
Stari.
Test je lahko merodajen le za tekmovalki ne pa za splošno uporabo. Še enkrat preberi moj komentar, kjer nikjer ne sodim o novih smučeh.
 rok tršan
stari napisal/-a:Kaj konkretno te zanima ,na testih na ledeniku se enakovredno kosajo s FIscherjem,s tem da so ,klasične smuči v enakih pogojih hitrejše od Fischerja.
Vse si lahko ogledaš na www.ponca.si
Testi so bili opravljeni letos jeseni ,tester Kamila Rajdlova in Mirjam Soklič.

Nevem zakaj sedaj Kamila Rajdlova vozi Fischerja in ne Peltonena. Očitno niso tako dobre kakor jih hvalite. In tudi Mirjam Soklič ima letošnjo sezono zelo slabe smuči za klasiko, kar sem tudi sam osebno videl pretekli vikend na ICC-ju v CAMPRI, kjer je imela Mirjam ko smo testirali, kar za 2 metra slabše smuči od ostalih slovenskih tekmovalk ki so imele Fischer smuči.
 007
Mirjam bo ta problem morala rešiti kar doma. 8)
Uporabniški avatar
 CookS
rok tršan napisal/-a:
stari napisal/-a:Kaj konkretno te zanima ,na testih na ledeniku se enakovredno kosajo s FIscherjem,s tem da so ,klasične smuči v enakih pogojih hitrejše od Fischerja.

Nevem zakaj sedaj Kamila Rajdlova vozi Fischerja in ne Peltonena. Očitno niso tako dobre kakor jih hvalite. In tudi Mirjam Soklič ima letošnjo sezono zelo slabe smuči za klasiko, kar sem tudi sam osebno videl pretekli vikend na ICC-ju v CAMPRI, kjer je imela Mirjam ko smo testirali, kar za 2 metra slabše smuči od ostalih slovenskih tekmovalk ki so imele Fischer smuči.

Ja se strinjam z rokom, sem tudi sam videl na lastne oči. Peltonen po mojmem mnenju še ni tekmovalna smučka, dokaz da smučke Peltonen še niso v svetovnem pokalu mate tukaj: http://www.fis-ski.com/uk/disciplines/c ... nking.html Sedaj pa veselo pametovanje, kraganje še naprej. Dokazi kažejo drugače :D
 rok tršan
CookS napisal/-a:
rok tršan napisal/-a:

Ja se strinjam z rokom, sem tudi sam videl na lastne oči. Peltonen po mojmem mnenju še ni tekmovalna smučka, dokaz da smučke Peltonen še niso v svetovnem pokalu mate tukaj: http://www.fis-ski.com/uk/disciplines/c ... nking.html Sedaj pa veselo pametovanje, kraganje še naprej. Dokazi kažejo drugače :D

No cooks lepo da si me podprl, da bo stari videl, da tudi drugi ugotavljajo da peltonen ni tako dobra dila kakor jo on predstavlja.
Uporabniški avatar
 stari
Očitno niste gledali moštvenih sprint štafet v Liberecu saj je eden od Fincev ,ki so bili 3. tekmoval na smučeh Peltonen.
Kamila Rajdlova pa je imela previsoke denarne zahteve.
Uporabniški avatar
 CookS
stari napisal/-a:Očitno niste gledali moštvenih sprint štafet v Liberecu saj je eden od Fincev ,ki so bili 3. tekmoval na smučeh Peltonen.
Kamila Rajdlova pa je imela previsoke denarne zahteve.

stari: v Liberecu saj je eden od Fincev. Povdarek je na EDEN od stotih (primer). Ta finec je bil NOUSIAINEN Ville. Nevem zaradi mene se lahko naglavo postavš ampak to je še vedno EDEN od 100 ki tekmujejo v WCju. Vidš nasledini razlog si pa sam podal.

Stari, veliko užitka ti želim ko boš teku na peltonen smučah, samo ne se jezit na kšnem maratonu zakaj ti ne letijo :D :D (pa da ne bodo(bomo) drugi krivi :D :D
Uporabniški avatar
 stari
naj te ne skrbi,smuče mi letijo,tako kakor jih pripravim,pripravljam jih pa sam

ne bom se postavljal na glavo ,ker se mi ni treba,nisem kot nekateri ,ki bi se raztrgali za 1 sekundo
tečem zase in svoj užitek :wink:
Uporabniški avatar
 stari
Opažam ,da imate določeni ljudje preveč časa in se obremenjujete s tem kakšne smuči so PELTONEN. Ne morem si kaj,da se ne bi nasmehnil ob vseh teh butastih komentarjih od ljudi ,ki same smučke niso niti preizkusili.
Če mogoče ne veste so Peltonen smuči v WC prisotne že kar nekaj časa.V sezono 2007-2008 je bil Ville Nousiainen 3x uvrščen ned najboljše tri v WC.Na SP v Libercu pa je Peltonen osvojil 2 medalji in sicer Ville Nousiainen v šprintu dvojic(3.mesto),ter še enkrat Ville Nousiainen in Teemu Kattilakoski v štafeti(3. mesto).
Menim,da je to zadosten pokazatelj kvalitete smuči in da ni prav veliko ostalih manjših proizvajalcev ,ki se lahko pohvalijo s tem dosežkom.
Naši neumorni kritiki boste seveda dodali ,da je to samo v štafetah,ampak verjetno s tako slabimi smučmi ,kot sodite vi ,teh medalij ne bi bilo.Priporočam vam,da si vzamete čas( saj ga očitno imate precej) pridete v podjetje PONCA D.O.O.,kjer vam bomo prijazno razkazali kateri modeli smuči sploh obstajajo,vam razložili komu so namenjeni posamezni modeli,lahko pa jih tudi potestirate.
V sezoni 2006-2007 je Polet na Pokljuki izvedel primerjalni test smuči,kjer smo v kategoriji rekreacije in vrhunske rekreacije dobili daleč najbiljše ocene.
Mirjam Soklič je z svojimi letošnjimi rezultati pokazala velik napredek ,glede na zadnji dve sezoni.Tudi njene smuči so bile vrhunske,za razliko od večine ostalih tekmovalcev na njenem nivoju pa ima možnost smuči ,ki niso konkurenčne zamenjati,tako da se za njene rezultate v prihodnosti ni bati.
Roku Tršanu pa toplo priporočam naj se raje loti resnega treninga,da bo mogoče enkrat prišel na nivo zgoraj omenjenih Fincev,hkrati pa mu želim veliko sreče pri njegovi izbiri znamke smuči.Mogoče se fant pri teh letih preveč ubada z malenkostmi in mu ni jasno ,da nobene smuči ne grejo same,ampak je treba leta in leta trdo trenirati,potem pa so tudi smučke hitrejše.
Ker pa imam res ogromno pametnejšega dela (trenutno ravno naročam PELTONEN smuči) -le kdo jih bo kupil? )),se v vaša modrovanja ne bom več spuščal.

S spoštovanjem,

MATEJ SOKLIČ

Direktor PONCA D.O.O.
Uporabniški avatar
 CookS
Sem mnenja da je fant "rok" samo izrazil in povedal svoje mnenje o smučah. Mislim da je javno izražanje v Sloveniji dovoljeno. Pač fant si je ustvaril svoje mnenje o smučah in to je to.

Sam pa sem tudi mnenja da je vsakemu proizvajalcu všeč če sliši kritike tekmovalcev saj le tako izbulšuje samo smučko.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA