vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

herko
zanima me ali je za skating kej drugač z montažo vezi kot s klasiko
se pravi na sredini kjer je ravnotežje vodoravno
hvala
lp
 herko
hvala za koristne podatke
da ne bi takoj uniču nove fischerce
lp
Uporabniški avatar
 dexi27
Končno sem prišel do rolk za sejt, zdaj pa me zanima, kam se namontirajo vezi. Ker vem, da Vas je kar nekaj ki se ukvarjate s tem in bom dobil dober odgovor :D :wink:

Hvala že vnaprej :!: :!:
Uporabniški avatar
 dexi27
CookS napisal/-a:Pač morš imet "šablono" in nastaviti določiti težišče roke s pomočjo sablone lahko natančno izbrtaš lukne v rolko,... praktično isti postopek kot pri smuči :D

To se pravi vpetje čevlja na sredini rolke al kako :oops:
Uporabniški avatar
 cvalenti
No Dexi, vsaj pomagam pa lahko.Moje tekaške rolke so dolge 62cm,bolj natančno 61,8cm.Vezi rottefela imaš v dveh kosih,prvi, ki so avtomati in drugi petni del.Petni del priviješ pač toliko stran koliko imaš pač št.čevlja.Prednji del ,ki pa so vezi oz zapenjalo čevjev pa nastavi na dolžino (če meriva od zadaj) na 24cm(prva luknja od zadaj).Priložil bom slike,da se bova bolje razumela.
 luzr
Dexi27, za rolke ne upam trditi.
Za tekaške smučke je potrebno vez zamakniti približno en centimeter od težišča. Več o tem je opisano v temi o smučkah.
Sicer ti predlagam montiranje pri strokovni osebi... Pravi mojster lahko naredi to dobro tudi s papirno šablono; poleg tega pa imajo profi šablone, s katerimi gre hitreje.
Rabiš primeren sveder in dovolj občutka kako globoko zavrtati, pod pravim kotom...
Da, včasih smo montirali vezi sami, a občutek, ko si zafrkneš novo smučko ni prijeten. Vem ,ne pogovarjamo se o smučkah.
Če rabiš papirno šablono, povej!

@Dexi27: a si senzor S1, utež, že prodal?
Uporabniški avatar
 cvalenti
Luzr,koliko globoko vrtaš pri rolkah je čisto vseeno,ker moraš prevrtati prvo plast,pod kakšnim naklonom,pač vrtaš naravnost,pri tekaških rolkah ni to nobena umetnost,kako je pri tekaških dilah ne vem ,toda pri rolkah vem ,ker sem jih sam naredil.
Uporabniški avatar
 dexi27
cvalenti napisal/-a:Luzr,koliko globoko vrtaš pri rolkah je čisto vseeno,ker moraš prevrtati prvo plast,pod kakšnim naklonom,pač vrtaš naravnost,pri tekaških rolkah ni to nobena umetnost,kako je pri tekaških dilah ne vem ,toda pri rolkah vem ,ker sem jih sam naredil.

Torej tak kot pri smuči težišče oz. vpetje čevlja je cca. sredina
Uporabniški avatar
 cvalenti
Poglej dexi,prva slika so moje dile ki so dolge 62 cm:
Slika
in tukaj imaš zmerjeno od zadaj na kolikšni razdalji naj bi zvrtal luknjo,seveda, če imaš dile dolge 62cm.Zakaj ti kažem mere od zadnje,zato ker ne želim zdirati vezi,da bi ti pokazal kje je prva luknje,pa tako in tako imajo vezi že narejene luknje in glavo da veš koliko je ena luknja odaljena drugo tako in tako samo zarišeš že na narejeni na vezeh.
Slika
Na sliki se vidi malo čudno,toda točna sredina glavice vijaka je na 24cm.Zadji del petni pa zvrtaš tebi potrebno,kot sem že dejal na dolžino tvojih čevljev.In to je vsa umetnost.
Uporabniški avatar
 cvalenti
Dexi,ni panike, vsaj malo sem se opravičil,veliko užitkov,če boš pa še kaj rabil pa samo vprašaj!lp :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA