vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 lone_rider
Bil v soboto na Rogli, najprej malo okleval, če bi šel ali ne, saj me je oplazil prehlad. Pa je bila želja po teku močnejša zdaj pa ne vem, če je normalno, da te zadeva tako prevzame že po le nekaj poizkusih. :)

Preden sem se odpravil, sem preveril vse poznane vire, če se slučajno odvija kaka prireditev in nikjer nisem zasledil ničesar. :!: A že takoj, ko sem se bližal tekaškemu poligonu, sem opazil ljudi, kako postavljajo mreže, količke, table... Pri njih sem se pozanimal in prijazno so mi povedali, da je ob 13h tekma, vendar proge naj ne bi bile zaprte, le na poligonu bo malo gneče zaradi štartov in prihodov v cilj. :clap: Ker smo v tej temi že govorili o tem, sem so odločil, da bom tekel ta dolgi krog, ki se najmanj meša z 1,5 km krogom. S poligona lahko zaštartaš v tisti hribček proti parkirišču in se tako izogneš spustu pod most ter se tako še manj mešaš s tekmovalnim krogom. Ta je bil potem tudi zratrakiran, na ostalih progah pa je bilo kar nekaj cm novega snega in na eni čistini, kjer je močno pihal veter in nosil snežinke, sem bil že v dvomih, če sem še na progi ali ne. Bolje je bilo v gozdu, kjer so se poznale sledi prejšnjih tekačev. Je pa vseeno bolje, da je snega več kot pa premalo... 8) Ne vem, če so popoldne kaj zratrakirali proge, saj se je sneženje še okrepilo. Bo pa zato za naslednjič dovolj snega...
Uporabniški avatar
 lone_rider
Na spletni strani Rogle so posodobili shemo tekaških prog (malo bolj žive barve, več prog), v razdelku dogodki pa so objavljene prireditve, tako da lahko načrtujemo, kdaj se (ne) splača odpravit na Roglo. Zaenkrat sicer za nazaj... :lol: ampak nekaj se pa premika.
 grega83
po novi shemi sodeč, "starega" kroga 8.75 sploh ni več!? škoda, ker je bil res pravi izziv! :(
očitno ga nameravajo opustiti, ker dans niti ni bil na novo potegnjen.
Mogoče kdo ve kaj več o tem??

lep tekaški pozdrav!
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja res je proge so malo spremenili in sedaj več ni 8,75 km kroga in je namesto njega 7.5 km. No včeraj je bil potegnjen del tudi še na "staro" 10ko.
Moje osebno mnenje je, da da so za nek trening tko al tko pretežki krogi, sploh na stari 10ki z vsemi vzponi, no vsaj zame. Jaz prakticiram trening: štart na stadionu, pa po zdajšnji sprehajalni poti (bivši progi), pa potem pred spustom levo pa spet na spust pa potem priključek na progo. Je pa novi del tadolgega kroga kar vredu speljan z takim zložnim vzponom.

Seveda je to moje mnenje, ker meni je bolj pomembno, da se lahko vozim in delam tehniko, kot pa piham v brege. :--
Za hitrost pa so samo intervali ne pa premagovanje nenormalnih višincev.

P.S. Moje mnenje seveda :!: :!: :!:

Obilo užitkov in se vidimo na Rogli :wink:
 grega83
Se strinjam, da je "stara" desetka precej zahtevna. S tega vidika je novi krog 7.5, kjer so vsi ta hudi vzponi in spusti izpuščeni, ravno pravšnji za nas rekreativce. :D Drgač je pa destka vseen zlo fajn, ker ma res dobro konfiguracijo.
Po moje bo star krog še vedno potegnjen, označen pa verjetno ni zaradi večine tekačev, ki pridejo na Roglo bolj s tem namenom, da so na svežem zraku in da se mal razgibajo, kot pa da se matrajo na vzponih. :)

lp
Uporabniški avatar
 lone_rider
Bil danes na Rogli. Vreme odlično, toplo, sončno in prav tako odlične so bile tudi proge. Lepo urejene, utrjene in hitre. Pohvala ekipi, ki skrbi za to. :clap:
 grega83
lone_rider napisal/-a:Bil danes na Rogli. Vreme odlično, toplo, sončno in prav tako odlične so bile tudi proge. Lepo urejene, utrjene in hitre. Pohvala ekipi, ki skrbi za to. :clap:

se podpišem pod tvoj post! pa upajmo, da bojo proge zdržale do maja... :D
Uporabniški avatar
 lone_rider
Stanje prog odlično, snega vedno več, proge utrjene, usmerjevalnih tabel je tudi vedno več, tako da skoraj ne moreš več zgrešiti... Uživajte!
Uporabniški avatar
 lone_rider
Obvestilo - tekaške proge

Spoštovani,

Obveščamo vas, da bodo tekaške proge zaradi izvedbe kontinentalnega pokala Rogla 2010 odprte:

* dne 11. 3 do 13. 3 od 12.30 do 17.00
* dne 14. 3 od 12.30 ure dalje

Hvala za razumevanje
Uporabniški avatar
 dexi27
Jaz sem bil gor včeraj in danes, priporočam zgodnji obisk ali pa pozno popoldaski, sredi dneva pa je dokaj toplo, ampak tud takrat ni taka fejst odjuga da se nebi dalo lafat.

Snega pa je še več kot dovolj :D :D
Uporabniški avatar
 dexi27
Tako, tud danes sem bi lna Rogli že nekaj čez osmo in pogoji so odlični za tek, seveda pa se bojo tekom dneva ziher mal poslabšali.
Kdor ima voljo naj izkoristi še ju3, ker pol pa je vremenska napoved bolj slaba :cry:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
dexi27 napisal/-a:Tako, tud danes sem bi lna Rogli že nekaj čez osmo in pogoji so odlični za tek, seveda pa se bojo tekom dneva ziher mal poslabšali.
Kdor ima voljo naj izkoristi še ju3, ker pol pa je vremenska napoved bolj slaba :cry:

A veš slučajno tudi kakšne so razmere po markaciji proti Zrečam in kako je Stolpniku oz. pot iz Stranic na Stoplnik?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA