- 01 Feb 2010, 09:14
Bil v soboto na Rogli, najprej malo okleval, če bi šel ali ne, saj me je oplazil prehlad. Pa je bila želja po teku močnejša zdaj pa ne vem, če je normalno, da te zadeva tako prevzame že po le nekaj poizkusih.
Preden sem se odpravil, sem preveril vse poznane vire, če se slučajno odvija kaka prireditev in nikjer nisem zasledil ničesar.
A že takoj, ko sem se bližal tekaškemu poligonu, sem opazil ljudi, kako postavljajo mreže, količke, table... Pri njih sem se pozanimal in prijazno so mi povedali, da je ob 13h tekma, vendar proge naj ne bi bile zaprte, le na poligonu bo malo gneče zaradi štartov in prihodov v cilj.
Ker smo v tej temi že govorili o tem, sem so odločil, da bom tekel ta dolgi krog, ki se najmanj meša z 1,5 km krogom. S poligona lahko zaštartaš v tisti hribček proti parkirišču in se tako izogneš spustu pod most ter se tako še manj mešaš s tekmovalnim krogom. Ta je bil potem tudi zratrakiran, na ostalih progah pa je bilo kar nekaj cm novega snega in na eni čistini, kjer je močno pihal veter in nosil snežinke, sem bil že v dvomih, če sem še na progi ali ne. Bolje je bilo v gozdu, kjer so se poznale sledi prejšnjih tekačev. Je pa vseeno bolje, da je snega več kot pa premalo...
Ne vem, če so popoldne kaj zratrakirali proge, saj se je sneženje še okrepilo. Bo pa zato za naslednjič dovolj snega...

Preden sem se odpravil, sem preveril vse poznane vire, če se slučajno odvija kaka prireditev in nikjer nisem zasledil ničesar.