vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 dexi27
V soboto in nedeljo je še blo OK, kako pa je kaj zdaj pa ne vem, glede na vreme, po moje bolj slabo kaže.
Kaj se snega tiče ga je na stadionu še dost, vprašljivo je bolj njegovo agregatno stanje :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
A ti pa že v teku na Roglo?

Ja dobro nam pozidavate Pohorje. Zrečani iz centra, Mariborčani iz zahoda in vzhoda, pa še weekendaši. Še malo pa boš obveščal o vsaki zeleni stezi, ki je še ostala:).
Uporabniški avatar
 dexi27
Mogoč res, ampak se pa je za vprašat, kaj je zdaj tu boljš, kilometer in pol asfaltne steze po kateri se bomo vozli z rolkami al pa kup motoristov, ki rijejo po Pohorju poleti in kup sankačev, ki to počnejo pozimi :roll:
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja pričakovana zadeva, kaj čemo drugod po Evropi je to stalnica, pač bomo dali stotaka pa bo, ampak ko pa vidim še enga pešaka na tekaški pa bom :twisted: :twisted:

Je pa res, da pa je dnevna kar draga, jaz sem že mal navajne plačevanja, pa se mi zdi da so lani v Preski kasirali za dnevno 3 evre, s tem, da so tam proge zrihtane v nulo in da je ograjeno in pošcev tam ni. Pa tud v Italiji so dnevne karte okoli 3 do 5 evrov.

No jaz vem, da jo bom skoristu 900% :wink: :wink: , glede na to , da sem lani bil 90 krat na Rogli :--
 ursad
Se mi zdi, da so šli na Rogli pri določanju cene za uporabo tekaških prog malo čez mejo dobrega okusa. Da me ne boste napak razumeli, zelo podpiram to, da se uporabo prog plača, samo tale z 10 EUR za dnevno karto je pa res huda :roll: :roll: :roll:

Ne morem se izogniti primerjavi s tujino (Dolomiti), kjer sem že nekaj zimskih počitnic preživela pri spoznavanju njihovih tekaških prog. V področje Dolomiti Nordicski je vključenih 11 tekaških centrov (10 sem jih že spoznala :D, zato lahko naredim povzetek za vse) s 1300 km prog. Proge so vsak dan na sveže potegnjene za klasiko in skate, brezhibno označene, ... Cene za sezono 2010/2011 so naslednje: dnevna karta 5 EUR, tedenska 20, sezonska za posamezno področje 50 in sezonska za vsa področja 70 EUR. Mislim, da dodaten komentar ni potreben.

Naj še enkrat poudarim, da sem naravnost zaljubljena v slovenske smučarskotekaške centre (Vojsko, Logarska, Tamar, Pokljuka, Rogla, Logatec, Črni vrh....) in sem za uporabo prog pripravljena plačati prispevek, samo cena za Roglo sem mi zdi pa občutno previsoka. Morda pa je v ceno vključena še masaža al pa savna po zaključenem teku :D
Uporabniški avatar
 MojcaG
dexi27 napisal/-a:Je pa res, da pa je dnevna kar draga, jaz sem že mal navajne plačevanja, pa se mi zdi da so lani v Preski kasirali za dnevno 3 evre, s tem, da so tam proge zrihtane v nulo in da je ograjeno in pošcev tam ni.

Preska je bila lani 4 € čez dan, 5 € pa od pol petih dalje (nočna).

Je bil en krog - 2,5 km (če se ne motim?), in to je bilo to. Pa občasno blatno parkirišče in dostop :P Je pa nekaterim (vsaj meni) hudo bližje kot Rogla. Pa premalo parkingov (sem brala, da so nekajkrat policaji talali kazni :().

@ursad - v primerjavi s tujino je karta na Rogli najbrž res visoka, če pa gledaš SLO, pa se mi zdi, da ne :) Pa v predprodaji kupiš, pa ni tako hudo :)
 IZY 11
10 eur na dan, 120 na sezono, to so res malo hude cene. Pa tudi tista dva evra manj za dnevno ali dvajset na letno v predprodaji ni kaj dosti ceneje. Če dajo zraven še kosilo ok :D .
 pryks666
Opaaa ... nekaj se dogaja :)

Malo sem presenečen nad cenikom tekaških vozovnic! Cene so pretirane in mislim da bodo marsikaterega odvrnile od obiska...bomo pač alternativne centre obiskovali, kjer bo cena primernejša. S tem se sploh ne obremenjujem, ker je dovolj centrov tukaj okoli!!!

Nekaj namigov v moji okolici, kjer so urejene proge ... :)
PIRKDORFSEE:
Stran: http://www.sc-petzen.at/
Info. letak: http://www.sc-petzen.at/files/Infomappe%20GESAMT%20%202009.pdf
Cenik 09/10:
- Kinder bis 10 Jahre – generell frei
- Saisonkarten Kinder bis 16 Jahre 2009/2010 á € 45,--
- Saisonkarten Erwachsene 2009/2010 á € 60,--
- Tagesbenützungskarte Erwachsen á € 4,-- Kinder bis 16 Jahre á € 2,--
- Nutzung Nachtloipe Erwachsene á € 4,--
-----------------------------------------------------------------------------------
HEBALM:
Stran: http://www.hebalm.at/
Cenik 09/10:
Loipe und Biathlon
Langlauf €
Kinder bis 14 Jahre 3,00
Erwachsene 5,00
Senioren 3,00
Nachmittagskarte ab 13 Uhr für Erwachsene 3,00
Saisonkarte 30,00
Aufpreis Biathlon 5,00
Saisonkarte LL + Biathlon 65,00
-------------------------------------------------------------------------------
Proge na katere se splača it, če je dovolj snega: Črna na koroškem, Kope, RIbniška Koča, Mislinja, moje dvorišče ... :)

Drugače pa pohvale za alsfaltirano tekaško progo, ki je zrasla na Rogli...upam da se bo trend investicij nadaljeval tudi v zimsko sezono...cenike za tekaški center pa naj popravijo in bomo spet vsi veseli!!!! :)

Tomaž
 pryks666
IZY 11 napisal/-a:10 eur na dan, 120 na sezono, to so res malo hude cene. Pa tudi tista dva evra manj za dnevno ali dvajset na letno v predprodaji ni kaj dosti ceneje. Če dajo zraven še kosilo ok :D .

hehe...pa mogoče še kakšna masaža,savna, gratis bazen, avtobus prevoz do centra, obnovitveni tečaj s kakšnim olimpijcem, trebušne plesalke ob progi, geli na vsakem kilometru, servis smučk,tuš kabine , ... pa še kaj :) ... aja za motivacijo... ene 1000 ljudi, ki te na vsakem treningu vspodbujajo ... opapappapapappa dejmo še malo še malo ... to to dejmo...opaopaopapapap :)

potem bi dal 120 EUR :)

upam, da jim nisem dal zdej kakšne tržne ideje :)

...drugač pa še sreča, da imam status :) ... in bom v predsezoni dal SAMO 80 EUR :) ...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA