vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

ales.berce
V Logatcu že cel dan pomalem sneži. Še malo....Upam, da bo snežilo še čez noč.... :lol:
 ales.berce
Najprej so Valkartonovci potegnili proge skate in klasika, nato pa upravljalec širokega ratraka (ki je potlačil klasiko in je le še skate proga). Sedaj je proga široka kot za FIS tekmo, sicer nekoliko mehka (velike krpljice priporočene), ampak snega je skoraj pol metra preden je bil potlačen in še sneži. Je pa ratrakiral kakšne 5 ur in naredil vse proge kot jih je bilo pred leti z vsemi serpentinami po logaških klančkih okoli Skirce, še celo pred mojim nosom ob cesti mimo Sončnega loga. Zdej lahko z balkona skočim direkt na progo...sem čakal 2 leti na to... Mislim da bo progo čez noč na torek ponovno zamedlo saj ponovno zelo sneži.

Lp vsem, Aleš
:lol:
 NeMiran
Aleš pazi ko boš skakl z balkona. Če se boš preveč odrinil, lahko padeš v jamo, ki se je odprla v vznožju Ženčka.

Je tako velika in globoka, da te zlepa ne spravimo ven. :lol:
 pero23
Lepo je slišat, da so uredili proge. Upam, da bo sneg zdržal do vikenda, glede na to, da je napovedana močna odjuga.
Uporabniški avatar
 lojzeP
glede na preobilje garaških ur bom v petek recesijsko out of work, in bi znal kej okoli priti. sej so smuče samo izgovor :wink: - imajo baje v bližnji okolici fajn kufe :D
če se bodo pa zgoraj preveč jokali, je pa še vedno oklica tromeje v igri ... :idea:
 Kovo
Lokalci kakšno je trenutno stanje? A je za it danes dopoldne?
 NeMiran
Snega je polno, prog pa do včeraj pozno zvečer niso naredili. Trenutno stanje pa je lahko že drugačno.
Uporabniški avatar
 Kunec
Proge so videti urejene, nekaj jih že teče na smučeh.
 srčka
Tekla danes dopoldne, proge so super!
 ales.berce
Evo, danes popoldne sem tekel, proge super samo mehke. Nato je šel ratrak spet po vseh progah, ker je bilo 0 st. C, sem malo počakal da je pomrznilo, nato sem šel z nočno lampo (novi črni MyoXP) -sicer Tomotova ideja- mal na turo. Najprej "skok z balkona" - beri "ko čevlje in palice daš gor kar doma v stanovanju, smučke pa čez cesto Snočnega loga (5m), in je bila fantazija po temi, nežni mesečini in speglanih progah, ki se niso vdirale.....Končno sem doživel.... :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu:
Uporabniški avatar
 športnik
Kakšno je kaj trenutno stanje prog?
 ivaigor
Poročilo s popoldanske logaške proge: za razmere (7 st C) dobre proge, seveda južne in mehke, a povsem uporabne. Upam, da nočna odjuga ne bo usodna.

Kdor z južnim ni zadovoljen, pršiča ni vreden
 ales.berce
celo noč je deževalo. sicer pa sneg je še, za zelo zagrete se še da, če ljubijo "marcipan-čokoladno" progo. zaradi obilice vode pa priporočam gamaše ali pa kej takšnega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA