Včeraj sem se zaradi pasjih vpreg in izkušenj iz lanskega leta na ta dan, zapeljala le do Mojstrane in tam odtekla nekaj krogov. Ker pa ste rekli, da pasje vprege niso bile ovira, sem se danes odpravila v Rateče-Planico. Konec koncov je tekaška idila gor precej lepša, kot pa se vrteti v krogu v Mojstrani.
Vreme je bilo idealno (lička mi še kar žarijo), ljudi kot mravelj (ampak to sem pričakovala - nič novega za lep vikend), proge pa zadovoljive za tek (čeprav so ponavadi bolje speglane). Kljub temu sem tek zaključila precej znervirana, ker sem se ves čas morala umikati ali pa celo ustavljati zaradi mnogih neobzirnih ljudi, ki letajo po progi kot kure. Pa s tem ne mislim, tistih, ki lepo počasi racajo po progi, ker se pač učijo, ampak tistih, ki se vozijo v kontra smeri, po sredini proge in ob tem ne gledajo naprej ampak 90 stopinj v levo ali desno, ali pa celo tistih ki se šetkajo vzdolž proge, ali skačejo čez njo..... pomožnosti še celo s psom. Seveda ti ne preostane nič drugega kot da se jim umikaš, se ustavljaš, zaradi veliko prometa na progah, je včasih mogoče treba zapeljat tudi v cevca....... ah.........
Mogoče ne bi bila slaba ideja, če bi nek pristojni organ namestil na relaciji Rateče-Planica-Tamar nekaj opozorilnih tabel v smislu "hoja po tekaških progah prepovedana" in pa nekaj puščic, ki bi ponazarjale v kateri smeri je željeno teči.
Besides that, it was great! Bi pripela kako slikico, ampak nisem naredila nobene, saj nisem imela kam stlačit fotoaparata
LP, E.