vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

verhigi
Hmm a kdo ve a bodo jutri dostopne proge v Ratečah. Glede na to, da se naj bi ta vikend tam odvijalo tekmovanje pasjih vlečnih spreg? Ali jih bodo zaprl?
Uporabniški avatar
 Cowboy
verhigi napisal/-a:Hmm a kdo ve a bodo jutri dostopne proge v Ratečah. Glede na to, da se naj bi ta vikend tam odvijalo tekmovanje pasjih vlečnih spreg? Ali jih bodo zaprl?

ni problema. dons sem bil tam. dirke so po italjanski progi, v slovenijo gredo samo obrnit :D
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tudi to soboto v Ratečah in Tamarju. SUPERR!!! Družbo mi je delala Pia, ki me je pošteno podila po klancih.

Slika

Pogoji odlični, žal pa je proga od Planice do Tamarja razrita tako, da na tem delu tek ni bil tako lep kot v Ratečah in okolici.

FOTKE

P.S.

Lojze, žal sem spregledal tvoje povabilo. A si potem bil v Ratečah?

MatjazV
Uporabniški avatar
 lojzeP
bili danes ( no, včeraj ) v kr.gori :D - zagorela lička PRESS
Uporabniški avatar
 EVicA
Včeraj sem se zaradi pasjih vpreg in izkušenj iz lanskega leta na ta dan, zapeljala le do Mojstrane in tam odtekla nekaj krogov. Ker pa ste rekli, da pasje vprege niso bile ovira, sem se danes odpravila v Rateče-Planico. Konec koncov je tekaška idila gor precej lepša, kot pa se vrteti v krogu v Mojstrani.

Vreme je bilo idealno (lička mi še kar žarijo), ljudi kot mravelj (ampak to sem pričakovala - nič novega za lep vikend), proge pa zadovoljive za tek (čeprav so ponavadi bolje speglane). Kljub temu sem tek zaključila precej znervirana, ker sem se ves čas morala umikati ali pa celo ustavljati zaradi mnogih neobzirnih ljudi, ki letajo po progi kot kure. Pa s tem ne mislim, tistih, ki lepo počasi racajo po progi, ker se pač učijo, ampak tistih, ki se vozijo v kontra smeri, po sredini proge in ob tem ne gledajo naprej ampak 90 stopinj v levo ali desno, ali pa celo tistih ki se šetkajo vzdolž proge, ali skačejo čez njo..... pomožnosti še celo s psom. Seveda ti ne preostane nič drugega kot da se jim umikaš, se ustavljaš, zaradi veliko prometa na progah, je včasih mogoče treba zapeljat tudi v cevca....... ah.........

Mogoče ne bi bila slaba ideja, če bi nek pristojni organ namestil na relaciji Rateče-Planica-Tamar nekaj opozorilnih tabel v smislu "hoja po tekaških progah prepovedana" in pa nekaj puščic, ki bi ponazarjale v kateri smeri je željeno teči.

Besides that, it was great! Bi pripela kako slikico, ampak nisem naredila nobene, saj nisem imela kam stlačit fotoaparata :wink:

LP, E.
 randraz
Danes je bilo res kičasto v Ratečah:) Edino ljudi je bilo kar precej.
Proga se mi je zdela danes zelo lepo potegnjena.

A je slucajno že kdo izmeril cel krog v Ratečah (od parkirišča do mejnega prehoda-vse možne kroge)? Me zanima približna dolžina,
da zračunam povprečno hitrost in koliko približno pretečem.
lp
Uporabniški avatar
 Pingo
Ma ja EVica se strinjam s teboj o današnjem stanju.Prejšnji vikend je bila relacija Planica-Tamar lepa ravno kot Vojvodina :lol: danes pa je vse nekaj kuclasto,sploh ne veš na kero stran bi se vrgel,ma kdo je naredil tisto šuro ki je poglobljena za vsaj 10-15 cm od originalne !"#$% :evil: pol pa nekateri skačejo levo in desno po špuri :roll:
Sem bil pa prijetno presenečen ko sem na progi videl redarja na progi.Pri vsakem peškarju se je ustavil,mu povedal kar mu gre "#$%& de to ni sprehajalna pot pa to,pa da se moraj držati skrajnega roba paa ...skratka lepo je blo to videt.Samo malo več bi jih rabil okoli vstopov na te proge ,sej prav veliko jih ni :wink: Jasn ofolk pa pol tko glupo,sem videl tiste pa smo mislili da se gre lahko pa... blablabla.
No ja je blo pa full cool vreme pa rdeča lička pa pole zaslužen pirček v Kompasu in sončenje na plaži yessss :lol: 8)
 mina
hja, je pa res da povprečen smrtnik res ne more vedeti, kako motnjo in škodo dela na tekaški progi. Cel svet bi se podrl, če bi tu pa tam postavili kako tablo. In pa tako ali tako pomanjkanje sprehajalnih poti. Saj iz Kranjske v Podkoren ali Rateče itak ne moreš drugače kot po tekaški ali cesti, se mi zdi?
 Tku
Tudi, če se ti sanja, da ni najbolj primerno hoditi po tekaški progi, je problem brez ustreznih označb.

Jaz sem lani s svojimi otroci enkrat šel tja in kljub najboljši volji zgrešil sprehajalno pot, ki je lani obstajala ob tekaški. Samo pod skakalnico je bila tabla, ki je govorila o obstoju obeh, zatem pa si kmalu lahko le ugibal kje je katera na razcepu brez označb. Tekaške špure pa na razcepu tudi ni bilo.

Naj se zadeva ustrezno označi, potem pa lahko redar tudi kazni kasira zaradi mene.
Uporabniški avatar
 Tony j
Zanima me, če so tekaške proge v Ratečah že potegnjene ali so urejene še vedno le Planica-Tamar. :?:
Uporabniški avatar
 miro
Super,če ne bo prehudo z vremenom, pridem jutri pogledat in preiskusiti snegec.
Komaj čakam!!
Miro
Uporabniški avatar
 miro
Danes, sem otvoril letošnjo sezono,za katero upam, da bo dolga! Tekel sem po "pešpoti" iz Planice, do Tamarja in nazaj. Tekla sva skupaj s hčerko. Bilo je kar nekaj sprehajalcev,čeprav je rahlo snežilo,vendar so se skoraj vsi umikali ob kraj poti!
Pozdravila sva se tudi z Luciferjem, ki je na sankah peljal sina v Tamar!
Lepo preživeto dopoldne!
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA